• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8995.6 2.14
  • Altın: 2279.308 0.15
  • Dolar: 32.327 0.23
  • Euro: 35.02 -0.22

’Türkiye, halkının üretimiyle gelişecek’

Başkan Karaosmanoğlu, Kartepe’de bulunan Çelik Halat Fabrikasını ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi.
’Türkiye, halkının üretimiyle gelişecek’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe’de bulunan Çelik Halat Fabrikasını ziyaret etti. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in eşlik ettiği ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, “Son 16 yıldır ülkemizde sosyal, siyasal ve ekonomi gibi her alanda büyük gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerin en önemlisi ekonomidir. Bunun için de üreten her fabrikamız bizim gözbebeğimizdir. Ülkemiz gelişmiş bir ülke olacaksa, bu halkımızın üretimiyle gerçekleşecektir” dedi.

 

“DÜNYANIN SAYILI ENDÜSTRİLEŞMİŞ ÜLKELERİ BİZİ TERCİH EDİYOR”

Çelik Halat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Selim Baybaş ve İnsan Kaynakları Müdürü Seda Atilla’nın da eşlik ettiği Başkan Karaosmanoğlu, çalışanlarla öğlen yemeği yemesinin yanı sıra sohbet ederek bir konuşma da gerçekleştirdi. Konusunda uzman, lider ve köklü bir kuruluş olan Çelik Halat ve Tel Sanayii AŞ’nin 1962 yılında ülkemizin yüksek karbonlu çelik tel ve halat ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile kurulmuş olduğunu ve 1968 yılında faaliyete geçtiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baybaş, “Bugün, uluslararası standartlara uygun olarak üretilen ve büyük bir bölümü ihraç edilen ürünlerimiz, dünyanın sayılı endüstrileşmiş ülkeleri tarafından artan bir oranda tercih edilmektedir” açıklamasını yaptı. 

 

“EMEKLERİNİZ ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI SUNUYOR”

Çelik halatları ile inşaat, denizcilik, balıkçılık, petrol, madencilik gibi birçok sektörde ve asansörlerde, vinçlerde, ormancılık ile birçok alanda uluslararası standartlara ve müşteri isteklerine uygun özel ürünleri ile yanınızda olduklarını da ifade eden Baybaş, “Ürün yelpazemiz içinde özel ve önemli bir yeri olan ve firmamıza da ismini veren Çelik Halatlarımız yüksek kalitesi ve performansı ile sadece yurt içinde değil yurt dışında da yıllardır aranılan ve güvenilen bir marka olma özelliğini haklı olarak kazanmış bulunmaktayız. Ayrıca kuruluşumuz Mart 2018 itibariyle, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 5746 no’lu kanun ile belirtilen Ar-Ge Merkezi gerekliliklerini yerine getirerek ülkemizin 846. Çelik Tel ve Halat sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazanmıştır” bilgisini konuklarına verdi. Yakalanan bu başarının ülkemiz gelişimine ve ekonomik kalkınmasına çok önemli katkı sunduğunu da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Tüm yönetici ve çalışanlarımızı bu konudaki başarıları dolasıyla tebrik ediyorum. Emekleriniz ülkemizin gelişmesine ve üretimine büyük katkı sunuyor” dedi.

 

“HEPİMİZ ÜLKEMİZİ VE İŞİMİZİ SAHİPLENMELİYİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de eşlik ettiği ziyarette, çalışanlarla yenilen öğlen yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Emekçi kenti olan Kocaeli’yi üreten insanımızdan bağımsız düşünemeyiz. Kocaeli bugün istihdamın şah damarı olarak biliniyorsa, bu siz emek verenlerin sayesindedir. Çünkü işçinin emeğiyle bu kent ihya oluyor. Ülkenin sayılı ekonomileri arasına giriyor. İhracatta ithalatta söz sahibi oluyor” ifadelerini sarf etti. “Benim gözümde her kardeşim Kocaelilidir” diyen Karaosmanoğlu ayrıca, “Her hizmet, burada yaşayan vatandaşlarımız içindir. Nereli olduğunun, nereden geldiğinin hiçbir önemi yok. Hepimizin gayesi huzurla, güvenle, barış ve kardeşlik içinde yaşayıp bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek. İnşallah Allah bugünün huzurlu, bereketli ve istikrarlı günlerini daim kılar. Bunun için hepimize görevler düşüyor.  Hepimiz bu kenti sahiplenmeliyiz. Hepimiz ülkemizi sahiplenmeliyiz. İşimizi sahiplenmeliyiz. İş ve gerçek emeğin olduğu yerden kuvvet çıkar, enerji çıkar. Allah hepinize güç kuvvet versin. Emeğinize, bileğinize, yüreğinize sağlık” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim