• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9039.77 2.65
  • Altın: 2298.627 1.00
  • Dolar: 32.3159 0.21
  • Euro: 35.1084 0.03

Türkiye Gerçegi

Annesi, iki erkek kardeşi ve 19 yaşındaki kızkardeşi Nadya ile birlikte Antalya'da zemin katta bir ev kiraladıklarını ve uzun süre bu şekilde yaşadıklarını anlatan Lilaf Selim, girdiği her işte tacize uğradıklarını söyledi.Bir çok işyerinde çalıştığını an
Türkiye Gerçegi

Suriye'den yaklaşık 4 yıl önce iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye 'ye sığınan ve bugün 20 yaşında olan Lilaf Selim 4 yıl önce Hatay'a geldiklerini, yaklaşık 1 yıl sonra Antalya'ya geçtiklerini anlattı.

Annesi, iki erkek kardeşi ve 19 yaşındaki kızkardeşi Nadya ile birlikte Antalya'da zemin katta bir ev kiraladıklarını ve uzun süre bu şekilde yaşadıklarını anlatan Lilaf Selim, girdiği her işte tacize uğradıklarını söyledi.Bir çok işyerinde çalıştığını anlatan Lilaf Selim, "Garsonluk, kuaförlük, bulaşıkçılık, temizlikçilik... Her gittiğim işyerinde ilk başta 'kızım gibi' diyerek yaklaşıyorlardı. Sonra ise 'Elini tutabilir miyim, çok güzelsin, öpebilir miyim' gibi sözlerle karşılaştım. Para teklif ederek ilişkiye girmemi bile istediler" dedi.

İŞYERİ SAHİPLERİ VE ÇALIŞANLAR
Bir çoğunda tacizlerin işyeri sahipleri veya çalışanları tarafından, bazılarında da müşteriler tarafından yapıldığını anlatan Lilaf Selim, isteklerini yerine getirmeyip işten ayrıldığını ve bu kez de parasını alamadığını dile getirdi. Bu şekilde 100'ün üzerinde taciz olayı yaşadığını anlatan Lilaf Selim, 'Sen Suriyelisin, bir şey yapamazsın. Şikayet edemezsin. Zaten kaydın yok. Polis bize bir şey yapmaz' gibi tehditlerle ve 20'li yaşlardan 50-60'lı yaşlara kadar birçok kişinin taciziyle karşılaştığını söyledi.

EVDE DÖVME YAPIYOR
Suriye'de dövme yapmayı öğrendiğini ve küçüklükten beri de bu işi sevdiğini belirten Lilaf Selim, Suriye'de dövmenin kızlar için ayıp sayıldığından yapamadığını, Türkiye'de de çalıştığı işyerlerinde sürekli taciz edildiğinden çalışamadığı için dövme yapmaya başladığını dile getirdi.

Ciddi maddi sıkıntı yaşadıklarını ama Halep'teki evleri yıkıldığı ve her gün bombalar patladığı için Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını aktaran Lilaf Selim, Suriye'de okula giderken öğrendiği dövme işini şimdi tacize uğramamak için evde yapmaya başladığını kaydetti.

ARKADAŞI DA PAZARLAMAYA ÇALIŞMIŞ
Evde çalışırken yanında ailesi olduğu için taciz olayıyla karşılaşmadığını kaydeden Selim, ancak bazılarının 'Orada rahat edemiyorum, benim evde yapalım' gibi isteklerde bulunduğunu, fakat kabul etmediğini söyledi.Lilaf Selim, Antalya'da tanıştığı ve iki yıldır samimi görüştüğü bir kız arkadaşının, arkadaşı için dövme yaptıracağını söyleyerek kendisine erkeklerle para karşılığı ilişki kurma yönünde bir girişimde bulunduğunu da şöyle anlattı: "Çok iyi arkadaşımdı. O zaman dövme makinem yoktu ve makine almak için para biriktirmeye çalışıyordum. Dövme yaptıracak arkadaşının evinde makine olduğunu söyledi. Bir araç geldi ve kız arkadaşımla beraber bindik. 2 saat dolaştırdılar. Kız arkadaşım bana 'Zaten paran yok. Paranı al yap git' diyerek, araçtaki erkeklerle ilişkiye girmemi istedi. O an başımdan kaynar su döküldü. Araçtan inip 2-3 saat eve yürüdüm. Bir daha onunla da görüşmedim."

'SURİYELİYİM' DEYİNCE TACİZ BAŞLIYOR
Kız kardeş Nadya Selim ise günlük 10 lira yevmiye ile garsonluk, bulaşıkçılık, temizlikçilik gibi işlerde çalıştığını ama taciz nedeniyle birçok işte uzun süre çalışma imkanı bulamadığını söyledi. Nadya Selim de, "Suriyeliyim dediğimizde otobüste, yolda, her yerde taciz ediliyoruz ve birlikte olmak istiyorlar" diye yakındı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim