• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 5°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2241.074 -0.15
  • Dolar: 32.3319 0.07
  • Euro: 35.1764 -0.07

Türkiye Gebze BİG17’de buluştu

Genç MÜSİAD Gebze, Türkiye’nin en önemli ticari etkinliklerinden biri olan Genç MÜSİAD BİG17 (Bölgesel İş Geliştirme 2017) organizasyonuna ev sahipliği yaptı.
Türkiye Gebze BİG17’de buluştu

Yaklaşık 500 işadamının dönüşümlü olarak ticaret konuştuğu etkinlik katılımcılardan tam not aldı. Etkinlikte konuşan Genç MÜSİAD Gebze Başkanı Enes Malkoç, “Yolumuz çok uzun ve hiç kaybedecek zamanımız yok” dedi.

Türkiye’nin en büyük ticari organizasyonlarından olan Genç MÜSİAD BİG (Bölgesel İş Geliştirme) Genç MÜSİAD Gebze’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Sabah saat 09:00’da başlayan program şehir dışı katılımcılarının çokluğu nedeniyle beklendiği kadar kalabalık başlamadı. Lakin ilerleyen saatlerde bekleneninde üstünde bir katılım ile 500’ü aşkın işadamı dönüşümlü olarak saat 18:00’a kadar ticaret görüşmeleri yaptı.

MALKOÇ, “ADAMI ADAM YAPAN DERTLERİDİR”

Programın ev sahibi olarak açılış konuşması yapan Genç MÜSİAD Gebze Başkanı Enes Malkoç,  “Mesleğim olan gazetecilik itibariyle birçok STK ve siyasi parti ile tanışık olmama rağmen hiç birinin içinde bulunmayı tercih etmemiştim. Bir gün hasbelkader dönemin Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu’nun bulunduğu iftar organizasyonuna katıldım. Arkalardan dinlediğim bu adam “Adil dünya düzeninden, gençlerin geleceğinden, İslam Dünyası’nın içinde bulunduğu gafletten bahsediyor peşi sıra neler yapmamız gerektiğine değiniyordu. Anlatırken yaşadığı samimi duyguları hissettim. Bugün burada olan ve o gün beraber iftara katıldığımız Gebze Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Oğuz ile programdan ayrılırken birbirimize bakıp ‘adam ne güzel şeyleri kendine dert etmiş’ dedik. Tahmin edeceğiniz üzere bugün ikimizde MÜSİAD ailesinin bir ferdi olarak hayatımıza devam ediyoruz. Değerli dostlarım, ağabeylerim ‘adamı adam yapan dertleridir’ bunu çok şükür MÜSİAD ailesi ile birlikte çok daha net bir şekilde anladım” şeklinde konuşarak MÜSİAD ile tanışma hikâyesini anlattı.

MALKOÇ, “SEN GELME KARDEŞİM”

MÜSİAD’ı anlamak için ticari yeteneklere sahip olmak gerektiğinden bahseden Malkoç, “Bazen dost sohbetlerinde “MÜSİAD’a geleceğimde bana ne katkısı olur” şekilde tepki ile karşılaşıyorum. ‘Derdi olan bir SİAD’ diyorum, anlamıyor. Anlamayabilir yadırgamıyorum. Lakin Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerinde şubeleri olan ve gittiğiniz her kapıda kucaklanarak karşılandığınız bir aileyi ticari olarak avantaja nasıl çevireceğini kestiremeyerek bu soruyu soranın artık kulağına yaklaşıp ‘sen gelme’ kardeşim diyorum” diye konuştu.

MALKOÇ, “ORTAK İŞ YAPIN”

Etkinliğe katılan gençleri hayırlı ortaklıklar yapmaya davet eden Malkoç, “Değerli konuklar; biz ‘bal bal’ diyerek ağızların tatlanmadığının farkına varan ve ‘dün dündü cancağazım bugün yeni bir şey yapmak lazım’ anlayışı ile icraat odaklı çalışan bir nesiliz. Yolumuz çok uzun ve hiç kaybedecek zamanımız yok. Bugün bu organizasyona yaklaşık 20 Genç MÜSİAD şubemizden birbirinden değerli kardeşlerimiz katılım sağladı. İnşallah öğleden sonra yapacağımız birebir ticaret görüşmeleri yeni ticaret kapılarına vesile olur. Hatta gönül ister ki hayırlı ortaklıklar kurulur. Bugün baktığınızda dünyanın en büyük firmaları ortaklıklarla kurulmuş olmasına biz bunu beceremedik. Biz ortaklığın hayırlı olduğunu anlatan bir dine mensup olmamıza rağmen kültürümüze nerden geldiği belli olmayan ‘ortak iş yapmayacaksın’ cümlesi arasına sıkışıp kalan bir dönemdeyiz. Oysa ‘İki ortak birbirlerine hainlik etmezse üçüncüsü Allah’tır’ deyip yola çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

YILDIRIM, “GEBZE’MİZE MİLLİ OTOMOBİL FABRİKASI”

Konuşma yapan MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım “Gebze sanayi bölgesidir. Gündüz nüfusu 1 milyonu geçmektedir. Dolayısıyla böyle bir il statüsünde olan bir ilçenin yerli otomobil yapma hakkına sahip olduğuna da inancım tamdır.  Bu anlamda sanayi Kenti olan Gebze’mize Milli otomobil fabrikası kurulması için sayın kaymakamımız, Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız,  ticaret odası başkanımız, organize sanayi bölgesi müdürlerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarının böyle bir tesisin Gebze’ye kazandırmaları için çaba sarfetmelerini istirham ediyorum” şeklinde konuşarak yerli otomobilin üretimini Gebze’ye davet etti.

ÇİLER, “ALIN TERİ YERİNİ BEYİN TERİNE BIRAKTI”

Çağın değiştiğinden ve çağa ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğundan bahseden Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Artık çağımız teknoloji çağı ve bunu kabul etmek lazım. Bilimi ve teknolojiyi en iyi kullanan kimse güç onun elindedir. Eskiden alın terinin kutsal olduğu gibi bugünde beyin teri kutsaldır. Düşebilirsiniz lakin önemli olan düşmek değil düştükten sonra kalkıp devam edebilmektir” diye konuştu.

KÖŞKER, “YA AĞA YA DAYI”

Gebze’nin sanayi ve teknoloji anlamında ne kadar kilit bir bölge olduğuna değinen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bugün teknoloji anlamında bir dünya haline geldik. Hindistan’da 10 yaşında bir çocuk bilgisayarın başında büyük paralar kazanabiliyor. Buda Dünya’nın geldiği noktayı gösteriyor. Bu sistemde güçlü olmak için ya ağa olacağız ya da dayı. Ağa olmak içinde çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

GÜLER, “BUZ SATAR GİBİ”

Genç MÜSİAD üyesi işadamlarına vakitin öneminden bahseden Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bir âlim pazarda nefes nefese buz satan pazarcıyı görünce şaşırmış ve ‘neden acele ediyorsun’ diye sormuş. Pazarcıda ‘hava sıcak, buz eriyor’ demiş. Yani zaman önemli ve buz satar gibi yaşamanız gerekiyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı05 Şubat 2024 Pazartesi 14:40
  • Markette 42 üründen 29’unun fiyatı arttı!01 Şubat 2024 Perşembe 09:33
  • Kocaeli’de ihracat arttı, ithalat azaldı!31 Ocak 2024 Çarşamba 17:26
  • Marketlere bir gecede zam yağdı!27 Ocak 2024 Cumartesi 13:01
  • Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!25 Ocak 2024 Perşembe 14:26
  • TÜİK hissedilen enflasyonu açıkladı25 Ocak 2024 Perşembe 10:40
  • Kocaeli'de Çenesuyu'na yine zam geldi!25 Ocak 2024 Perşembe 09:26
  • Ev hanımlarına emeklilik müjdesi!23 Ocak 2024 Salı 11:36
  • JTI Türkiye Top Employer İkincisi20 Ocak 2024 Cumartesi 19:17
  • Vali Yavuz, Global OSB’de yatırımlar hakkında bilgi aldı17 Ocak 2024 Çarşamba 19:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim