• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 7°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 5°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8728.32 0.12
  • Altın: 2240.582 -0.17
  • Dolar: 32.336 0.07
  • Euro: 35.1296 -0.22

'Türkiye dünyada söz sahibi ülke konumuna yükselecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman töreninde konuştu.
'Türkiye dünyada söz sahibi ülke konumuna yükselecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şehir hastaneleri, sağlık hizmetlerinin yükselmesini etkileyeceği şekilde, yatırımları hak eden projelerdir. Türkiye, sağlık alanında bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna yükseltecektir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman töreninde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

2005 yılından itibaren yasal ve bürokratik altyapısını kurmaya başladığımız şehir hastaneleri için yasa çıkarmak zorunda bile kaldık. Şu anda Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesinin ihalesi yapıldı veya sözleşmesi imzalandı. Bu projeler 9 bin metrekarenin üzerine kapalı alana ve 30 bini aşkın yatak kapasitesi aşkın hastanenin inşasını içeriyor. Toplamda 41 bin yatağa, 30 milyar lira yatırım bedelli 29 projeyi hayata geçireceğiz.

'KOCAELİ ŞEHİR HASTANEMİZ BİN 180 YATAĞA SAHİP OLACAK'

2019 yılına kadar bütün hastanelerimizi hizmete almayı planlıyoruz. Biz öyle hastaneler inşa edelim ki buralarda vatandaşım hastaneye girdiği zaman hastanenin içinde, dışarıda, sedyelerin üzerinde dolaşmasın. Çocukluğumuzda hastanlere gittiğimiz zaman sedyelerle bir binadan başka binaya... Sabah doktor muayene ediyor, sonra başka binaya geçiyorsunuz. Artık bu böyle devam edemez, bitmesi lazım. Girdiği zaman her şey bitmiş olarak vatandaşım çıkmalı. Bu birçok hastanede başarıldı, bunun devamını istiyoruz. Bugün burada İzmir ve Kocaeli gibi iki önemli şehrimizin şehir hastanelerinin 1,1 milyar dolarlık dış finansmanın 637 milyon dolarlık anlaşmanın imzalanmasına şahitlik edeceğiz. GE firmasının sözlerini tuttukları için teşekkür ediyorum. Kocaeli şehir hastanemiz bin 180 yatağa sahip olacak. 6 ayrı hastaneden teşekkül edecek. İzmir Bayraklı Hastanemiz de 6 ayrı bloktan oluşacak. Bu projeler de 2019 yılı bitmeden hizmete girer.

'DÜNYADA BUNLARIN UYGULAMASI HER ÜLKEDE YOK'

Şehir hastaneleri kamu-özel sektör işbirliğinin sergilendiği projedir. Dünyada bunların uygulaması her ülkede yok. Bu istikrar ve güven projesidir. Bir ülkede istikrar ve güven varsa orada kamu ve özel ortaklık olur. Türkiye yatırımlarda kamu-özel sektör işbirliğini en güzel şekilde uygulayan ülke konumundan. Havalimanlarımızı nasıl yaptık? Bu anlayış olmasaydı 26-27 havalimanını yapmazdık. Köprülerimiz, şehir hastanelerimiz bu şekilde oldu. Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız, aynı şekilde. 2015 yılında kamu-özel sektör yatırımlarının yüzde 40'ı ülkemizde gerçekleşiyor. Türkiye'nin diğer ülkelerden farklı, yerli şirketler ve dış finansmanla hayata geçiriliyor olması.

Kamu-özel sektör işbirliği projeleri, devletin kaynak sıkıntısı nedeniyle uzun sürede yapılacak yatırımların kısa sürede yapılmasını sağlıyor. Bizim dönemimizde, büyük orada attığımız temelleri tarih vermek suretiyle başlarız, ve verdiğimiz tarihte açılışını yaparız. Ben temel atmaya gitmem, ben açılış törenine katılırım. Çünkü milletimle aramdaki bu bağı hiçbir zaman zedelemek istemiyorum. Ben takipçisi olurum, neticesinde beraber oluruz. Bu mevcut projeler dış kaynakla finanse ediliyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi saiklerle açıkladığı notlardan da asgari düzeyde etkileniyor. Kredi derecelendirme kuruluşları sipariş üzerine not vermeye kalkıyor. Bunların hiçbirisi Türkiye için geçerli değil. Piyasa reel duruma bakıyor. Öyle olduğu için bu tür projelerde finansman sıkıntısı çekilmiyor. Türkiye yatırım yapılabilir ülke olduğu fırsatını her fırsatta gösteriyor.

'2023 HEDEFLERİ İÇİN KARARLI ADIMLAR ATILMAKTADIR'

Şehir hastaneleri, sağlık hizmetlerinin yükselmesini etkileyeceği şekilde, yatırımları hak eden projelerdir. Böylece geleceğin en önemli sektörlerinden biri olan Türkiye, sağlık alanında bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna yükseltecektir. Kamu ve özel sektör yatırımlarıyla çok güçlü bir sağlık altyapısı kurma konusunda kararlılıkla ilerliyoruz. Yılda yüzde 4-5 oranında artan doktor sayımız sağlık hizmetlerinin desteklendiğini gösteriyor. 141 bin doktorumuz varken, eğitim alan gençlerimizin sayısı 71 bindir. Bunları artırma gayretindeyiz. Farklı uygulamaları gündeme getirerek doktor yetiştirme konusunda çok daha gayretli olacağız. Yardımcı sağlık personeli olmak için eğitim görenlerin sayısı 100 binin üzerindedir. Türkiye 2023 hedeflerine ulaşmak için kararlı adımlar atmaktadır.

'DÖRT BİR YANIMIZDA SAVAŞ DA KRİZ DE OLSA, BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ'

Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyayı, sıkıntıları gözardı ediyor değilim. Türkiye bu zorluklara rağmen gündemindeki projeleri hayata geçirebilecek bir ülkedir. Dört bir yanımızda savaş da kriz de olsa, biz yolumuza devam ediyoruz. Geçmişte pek çok krizler yaşayarak kendimize bir yol açtık. Son 14 yıldır sıkı sıkı sahip çıktığımız güven ve istikrarla iç ve dış her türlü sarsıntıya karşı güçlü savunma refleksleri gerçekleştirdik.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim