• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Türkiye-AB müzakereleri askıya alınsın

Avusturya Parlamentosu'nda grubu bulunan altı siyasi parti, Türkiye'den HDP'li milletvekilleri ve gazetecilerin serbest bırakılması istenirken, Türkiye-AB müzakerelerinin askıya alınması çağrısında bulunulan ortak bildiriye imza attı.
Türkiye-AB müzakereleri askıya alınsın

Toplantıda, Türkiye hakkında hazırladıkları ortak bildiriye imza atan siyasiler, tutuklanan HDP'li milletvekilleri ve gazetecilerin serbest bırakılması ve Türkiye-AB müzakerelerinin askıya alınması çağrısında bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yürürlüğe giren OHAL uygulamasının eleştirildiği bildiride, darbecilerin, milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanması nedeniyle derin kaygı duyulduğu ifade edildi.

Bildiride, ‘Türk hükümetinden tutuklu milletvekilleri ve gazetecileri derhal serbest bırakmalarını talep ediyoruz' denildi.

PARLAMENTODAKİ PARTİLER

Meclis'teki ortak basın toplantısında Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Grup Başkanvekili Andreas Schieder, Halk Partisi (ÖVP) Grup Başkanvekili Reinhold Lopatka, Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Heinz-Christian Strache, Yeşiller Milletvekili Aygül Berivan Aslan, Yeni Avusturya Partisi (NEOS) Grup Başkanvekili Matthias Strolz ve Stronach Ekibi Partisi (Team Stronach) Grup Başkanvekili Robart Lugar yer aldı.

1915 OLAYLARI İÇİN DE ORTAK İMZA ATILMIŞTI

Aynı altı siyasi parti, 23 Nisan 2015'te, 1915 olaylarıyla ilgili "Ermeni iddiaları" lehine ortak deklarasyona imza atmış ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş'ü Ankara'ya çağırmıştı. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un, Ankara'ya giderek 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadıklarına ilişkin taahhüt vermesi üzerine Büyükelçi Göğüş, 5 ay sonra Eylül 2015'de Viyana'ya dönmüştü. Büyükelçi Göğüş, PKK yandaşlarının 20 Ağustos 2016'da Viyana sokaklarında Türkiye aleyhine yürüyüş düzenlemesi üzerine yeniden Ankara'ya çağrıldı. Viyana'da yaklaşık üç aydır büyükelçi bulunmuyor.

NE OLMUŞTU?

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Cumhuriyet Gazetesi ve HDP Operasyonu'na ilişkin  "Türkiye'deki gelişmeleri endişe içerisinde izliyoruz. Türkiye güvenilir siyasi sürece geri dönmeli. Türkiye ile siyasi diyaloğu sürdürmeye hazırız" demişti.

Dışişleri Bakanlığı da bu açıklamaya cevap vermiş, "AB esasen Türk milleti nezdinde, terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir. AB maalesef terörizmle mücadele konusunda da Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamamakta ısrar etmektedir. PKK'ya açıkça silahı bırakma çağrısı yapamayan, teröristlerin serbestçe ülkelerinde dolaşmalarına ve Türkiye aleyhine propaganda ve eylemlerini yürütmelerine ses çıkarmayan ve hatta PKK'nın Avrupa Parlamentosu koridorlarında sergi açmasına müsaade eden, Türkiye söz konusu olunca terörizmi silahlı mücadele şeklinde yansıtan kararlara imza atan AB, esasen Türk milleti nezdinde, terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir. Bu sebeple, bu tür açıklamaların bizim açımızdan bir değeri bulunmamaktadır" demişti.

AP Türkiye raportörü Kati Piri "Türkiye'ye vereceğimiz en iyi cevap: ilişkileri dondurmak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim