• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2523.429 1.59
  • Dolar: 32.5684 0.06
  • Euro: 34.5417 0.02

Türken Sedefoğlu'nu mutlu eden gösteri

Türkan Sedefoğlu doğum gününde öğrenciler tarafından renkli bir gösteriyle anıldı
Türken Sedefoğlu'nu mutlu eden gösteri

Tüm malvarlığını eğitime bağışlayan Türkan Sedefoğlu’nun anısına, adını taşıyan okulun öğrencileri renkli bir gösteri düzenledi. Türkan Sedefoğlu’nun doğum günü anısına düzenlenen etkinlikte; en sevdikleri kitap kahramanlarının atıklardan tasarladıkları kostümleriyle mini bir defileyle sergileyen öğrenciler, yine kitap temasıyla hazırladıkları şiir, kompozisyon, resim ve afişlerle de yeteneklerini ortaya koydu.

 

Hayallerini takip ederek Türkiye’de radyo reklamcılığının kurucuları arasında yer alan TEV bağışçısı merhume Türkan Sedefoğlu’nun doğum günü anısına Türk Eğitim Vakfı Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu’nda anma programı düzenlendi. Sedefoğlu’nun izinden giden öğrenciler, hayallerindeki süper kahraman kostümlerini atıklardan tasarlayarak mini bir defileye imza attı. Ayrıca öğrenciler kitap temasıyla hazırladıkları şiir, kompozisyon, resim ve afişlerle yeteneklerini katılımcılarla paylaştılar. Anma programına TEV Genel Müdürü Yıldız Günay’ın yanı sıra Sedefoğlu’nun yasal varisleri Sevgi Tanyolu ve çok sayıda seveni katıldı.

 

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay törende yaptığı konuşmada “Bahar ayları yaratıcılığın başladığı aylar. Böyle bir zamanda hayallerinin peşinden giden Türkan Sedefoğlu ile ruhlarımız birleşiyor. Öğrencilerimiz de burada hayallerinin ürünlerini bizlere sunuyor. Türkan Sedefoğlu fonundan bugüne kadar 13 binden fazla öğrenciye burs verildi, 300’ün üzerinde öğrenci burslu bir şekilde üniversite öğrenimlerine devam ediyor. Bu rakam nesiller boyu 100 binlere ulaşacak. Çağdaş Türkiye için Türkan Sedefoğlu fonundan eğitime desteğe devam edeceğiz. Umuyoruz, onun bıraktığı yolda, onun imkânlarıyla Atatürkçü ve çağdaş nesiller yetişmeye devam etsin.”

Anma töreni kapsamında şiir, kompozisyon, resim, afiş ve kostüm kategorilerinde çocukların yaptıkları eserler değerlendirilerek her kategoride dereceye giren her sınıftan üç öğrenciye tablet, dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi gibi çeşitli ödüller takdim edildi.

 

1929 yılında dünyaya gelen Türkan Sedefoğlu, 23 Ocak 1991’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Sedefoğlu, vasiyetiyle menkul ve gayrimenkullerini TEV’e bağışladı. Türkan Sedefoğlu’nun fonundan bugüne kadar 13.365 burs desteği verilirken; Üsküdar Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu ve üstün yetenekli çocukların eğitim gördüğü TEVİTÖL’de kız öğrenci yatakhanesi yapıldı.

 

TEV (Türk Eğitim Vakfı) Hakkında:

Başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve eğitim merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEV, bugüne kadar yurt içinde 230.628, yurt dışında 1.736 eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını 27 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen TEV; 17 İlköğretim Okulu, 3 Anadolu Lisesi, 3 Yurt Binası, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile 1 Çocuk Kütüphanesi’ni Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sundu. Ayrıca 2001 yılında üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devralarak eğitime devam etmesini sağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim