• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.714 0.72
  • Dolar: 32.3523 0.27
  • Euro: 34.949 0.01

Türk Yıldızları’nın Dişi Kartalı Uçuşa Hazır

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı gösteri ekibi ‘Türk Yıldızları’nın ilk bayan pilotu olan 38 yaşındaki Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, ilk gösterisini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı g...
Türk Yıldızları’nın Dişi Kartalı Uçuşa Hazır

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı gösteri ekibi ‘Türk Yıldızları’nın ilk bayan pilotu olan 38 yaşındaki Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, ilk gösterisini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gösterisinde Samsun’da yapacak.

Türk Yıldızları ekibi Samsun Çarşamba Havaliman’ında tüm pilotların katılımıyla bir söyleşi düzenledi. Düzenlenen söyleşide 2 bin saat uçuş deneyimi olan eski savaş pilotu Hava Pilot Binbaşı 38 yaşındaki Esra Özatay’ın Türk Yıldızları’nda görev yapacak ilk bayan akrobasi pilotu olacağı açıklandı.

Türk Yıldızları’nda görev yapan ilk bayan pilot olmanın büyük bir onur olduğunu belirten Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, ”9 ay önce filoya tayinim çıktı. 19 Mayıs’ta ilk gösteri uçuşuma çıkacağım. Bu ekibe katılıp beraber uçacağım için çok heyecanlı ve gururluyum. Çok heyecanlıyım. Bunun verdiği gurur gerçekten çok farklı. Aynı zamanda üzerimde büyük bir sorumlulukta var. Bu bir ilk olacak ve bunu en iyi şekilde yapmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu timin içinde olmak demek bir savaş pilotunun aldığı eğitimini her dakika her saniye sergileyebilmesi demektir. Yaptığımız her uçuş, her deneme uçuşu dikkat seviyesini üst düzeyde tutmamız gerekiyor. Arkadaşlarımızla beraber bunu hep üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Mükemmel bir gösteri sunmak için bütün kusurlarımızı geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu benim için bir hayaldi. Bu gösteriyi hazırlanmak için yoğun bir çalışma sürecinden geçtik. Gençlere insanların inandığı her şeyi yapabileceğini söylemek istiyorum. Bundan sonraki tüm uçuşlarda Türk Yıldızları’nda 4 numaralı pozisyonda olacağım. Şu 10 kişilik uçuş ekibimiz var. gösterilerimizi 7 uçakla yapıyoruz. Bundan sonra ki amacımız 8 uçaklı gösteriler yapmak. 19 Mayıs 2015’te milli mücadelemizin başladığı tarihte Samsun semalarında ilk gösteri uçuşumu gerçekleştireceğim. Çok heyecanlıyım” dedi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin en anlamlı uçuşunu Samsun’da gerçekleştireceklerini belirten Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Yüzbaşı Zeki Koltukoğlu,” Samsun’da bulunmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Kurtuluş Savaşı’mızın başladığı topraklar. Milyonlarca şehit verip bu toprakları elde ettik. 19 Mayıs 1919’un önemini hepimiz içimizde hissediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının ruhlarını yanımızda hissederek Samsun semalarında Samsunlular ile beraber 19 Mayıs’ta saat 16.15’te Doğupark’ta bir gösterimiz olacak. Bu manevi duyguları çok yüksek bir gösteri. Bu gösterinin en önemli olaylarında biri de Türk Kuvvetleri’nde, Türk Yıldızları’nda bayan bir kadın savaş pilotu bizimle ilk defa gösteriye katılacak. Esra Binbaşı 9 ay önce timimize katıldı. Antrenmanlarını tamamladı ve bizimle beraber gösteri uçuşunda uçacak” şeklinde konuştu.

Türk Yıldızları’na hayran olduğunu belirten ve birlikte hatıra fotoğrafı çektiren bedensel engelli Fezanur Tür ise resim çekinmek için ve kahraman pilotları görmek için Tokat’tan Samsun’a geldiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim