• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.84 2.85
  • Altın: 2291.7 0.69
  • Dolar: 32.3134 0.18
  • Euro: 35.1036 -0.01

Türk subayları sayesinde IŞİD'i temizledik!

Peşmerge, Sincar'ın DAEŞ'ten kurtarılması operasyonunun başarısında Türkiye'nin Peşmergelere verdiği eğitimin önemli olduğunu belirtti.
Türk subayları sayesinde IŞİD'i temizledik!

Terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan Sincar operasyonunun detaylarını AA  muhabirine anlatan Peşmerge Komutanı Kemal, "Türk subaylarının, havan topları,  Milanlar ve diğer silahların kullanımı noktasında verdiği eğitimin Şengal  operasyonundaki etkisi büyüktür. Ayrıca Peşmergenin mayınlardan korunmasıyla  ilgili eğitim de Türk subaylar tarafından verildi. Türk askeri uzmanlarının,  Peşmergelere verdiği eğitim bizim için çok önemlidir. Özellikle 7. Peşmerge  Birliği'ne sokak çatışmalarıyla ilgili verdikleri eğitim Şengal ilçe merkezindeki  çatışmalarda belirleyici olmuştur" diye konuştu. 
 
TÜRK SUBAYLARI ERBİL'DE EĞİTİYOR
 
Kemal, Türk subayların halen Erbil'deki eğitim merkezinde görevlerini  sürdürdüğünü ve Peşmergenin daha iyi savaşabilmesi için çaba gösterdiğini ifade  etti. Türkiye'nin askeri eğitiminden daha fazla istifade etmek için bölgeye  gönderilen Türk subay sayısının artırılmasını istediklerini dile getiren Kemal,  şöyle devam etti: 
 
SOKAK ÇATIŞMASI İÇİN EĞİTİMİMİZ YOKTU
 
"Askeri noktada tecrübemizi artırmak için Türkiye'den daha fazla  Peşmerge birliğine eğitim verilmesini talep ettik. Peşmerge, daha önce sokak  çatışmaları ve yakın muharebeye ilişkin eğitim almamıştı. Türk askeri uzmanların verdiği eğitimden sonra Peşmerge artık sokak çatışmalarına giriyor ve DAEŞ  militanlarını daha kolay etkisiz hale getiriyor." 
 
TÜRKİYE'NİN ASKERİ YARDIMLARI
 
Peşmerge Operasyon Birimi Komutanı General Kahraman Kemal, Türkiye'nin  askeri yardımlarına ilişkin ise "Türkiye bize askeri malzemeler ve giysiler  gönderdi. DAEŞ, daha çok intihar saldırılarıyla Peşmergeye zarar veriyor. Savaşın  seyrinin değişmesinde Almanya'dan gönderilen Milan'ların da ciddi bir etkisi oldu. Bu silahlar sayesinde bomba yüklü araçlar, Peşmerge noktasına ulaşmadan imha edildi. Milanlarla ilgili eğitimi Peşmerge güçlerine veren de Türk askeri  uzmanlarıdır. Savaşın başlarında DAEŞ'in ilk saldırılarında Peşmergelerin yeterli  tecrübeye sahip olmaması nedeniyle kayıplarımız çok oldu. Fakat Türk askeri  uzmanların verdiği eğitimden sonra düzenlediğimiz operasyonlarda şehit sayımız  çok azaldı" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduklarını, bunun DAEŞ'e karşı  yürütülen savaşta önemli olduğunu dile getiren Kemal, "DAEŞ'in zayıflaması ve  gerilemesi hem Kürdistan bölgesinin hem de Türkiye'nin çıkarınadır" dedi. 
 
Sincar'ın stratejik bir bölge olması nedeniyle önemli olduğunu anlatan  Kemal, söz konusu operasyonla DAEŞ'in, Musul-Suriye ikmal yolunun kesildiğini  belirtti. Kemal, Sincar operasyonuyla Musul-Rakka ve Sincar-Telafer yollarının  Peşmergenin eline geçtiğini, bu durumun DAEŞ'in hareket kabiliyetini ve ekonomik  gücünü kısıtlayacağını kaydetti. Kemal, söz konusu yol güzergahları Peşmergenin  eline geçtikten sonra Musul'daki ürünlerin fiyatında da ciddi bir yükselme  olduğunu aktardı. 
 
ÖRGÜT MUSUL OPERASYONU İÇİN HAZIRLANIYOR
 
Peşmerge Operasyon Birimi Komutanı General Kahraman Kemal, Musul operasyonun zamanlamasına yönelik bir soru üzerine ise şunları kaydetti: 
 
"DAEŞ, Musul'a yönelik bir operasyonda kendini korumak için ciddi  hazırlıklar yapıyor. Kenti gruplar arasında paylaştırmış ve teyakkuz halinde  bekliyor. Bunun bilgisini aldık. Fakat Musul'un kurtarılması operasyonu Irak  hükümetine bağlı bir konudur. Bu, Irak ordusuyla ilgili bir meseledir. Irak  hükümetinin bu konuda inisiyatif alarak adım atması gerekiyor. Biz ondan sonra ne  yapacağımıza karar verebiliriz. Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Mesut Barzani de  bir konuşmasında Peşmergenin katılacağını söylemişti. Fakat öncelikle operasyon  planının belirlenmesi lazım." 

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim