• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2302.487 1.17
  • Dolar: 32.3176 0.25
  • Euro: 35.0997 0.08

TÜRK DÜNYASI'NIN SORUNLARI GEBZE'DE KONUŞULDU

TÜRKAV Gebze Şubesi Türk Dünyasının sorunlarını konuşmak, hafızaları yenilemek için “Türk’ün Kanayan Yarası” panelini düzenledi. Panelde Suriye’den Çin’in doğusuna kadar olan Türk varlığının sorunları konuşuldu.
TÜRK DÜNYASI'NIN SORUNLARI GEBZE'DE KONUŞULDU

3 Mayıs Türkçülük Gününe  bir başlangıç olan  “Türk’ün Kanayan Yarası” paneli Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı(TÜRKAV)  tarafından Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde önceki gün gerçekleştirildi. Panele  Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti İçişleri Bakanı- KATEAD Başkanı Serkan Dinçtürk, Ebullez Elçibeyin’in damadı Bütün Azerbaycan Birliği Başkanı Aqil Semedbeyli, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı’nın yanı sıra  Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, TÜRKAV  Gebze Şubesi Başkanı Ahmet Vicdan, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, MHP Darıca İlçe Başkanı Fatih Kürşat Demir, MHP’li yöneticiler, Ülkü Ocakları başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TÜRKAV üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HAKSIZLIKLARA SEYİRCİ KALAMAYIZ


Panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  TÜRKAV  Gebze Şubesi Başkanı Ahmet Vicdan’ın selamlama konuşması ile başladı. Vicdan konuşmasında, “Türk varlığını ve sıkıntılarını konuşmak için bugün burada toplandık .Bir Türk dünyası hafızası kurulması hepimizin aslı görevleri arasında yer almaktadır. Böylece dünyanın hiçbir yerinde Türklere yapılan haksızlıklara seyirci kalmamız mümkün olmayacaktır. Bizlerin bugün burada oluşu kardeşlerimizin gelecek sigortasıdır. Zulmün olduğu yerde tarafsızlık  namussuzluktur.” ifadelerini kullandı.  Ardından Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan kısa bir konuşma yaparak gazeteciler olarak görevlerinin Dağlık Karabağ’dan Türkmeneli’ ne, Doğu Türkistan’dan  Kırım’a kadar Türklerin sıkıntılarını dünya kamuoyuna taşımak olduğunu söyledi.

 
TÜK KÖKENLİLERE HAKSIZ UYGULAMALAR


Orhan Kütük’ün yönetiminde panelde söz alan konuşmacı Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti İçişleri Bakanı- KATEAD Başkanı Serkan Dinçtürk Çin işgalinde olan Doğu Türkistan hakkında bilgiler verdi. Çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Dinçtürk Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı haksız yaptırımlara örnekler verdi. Tük kökenlilere doğum kontrolünün uygulandığı, Türklerin işe alınmadığı, oteller gibi bazı kamu alanlarına dahi sokulmadığını söyledi. Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı ise yüzlerce yıldır Irak topraklarında yaşayan tükler hakkında bilgilere vererek, “Osmanlı Devletinden sonra orada ki Türkler için bir zulüm halini başladı. IŞİD geldi. Başta Telaffer, 400 bin nüfuslu Türk kenti göç etmek zorunda kaldı. Telaffer, Musul bunlar Türk kentleridir. Irak askeri bir kurşun atmadan savaşmadan çekildi ve IŞİD’e burayı teslim etti.  Kerkük’te ise IŞİD gelecek diye Irak ordusu Kerkük’ten çekildi ve Peşmerge yerine girdi” şeklinde konuştu.


PUTİN DUR DEDİ  


Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmalar ile ilgili konuşan Bütün Azerbaycan Birliği Başkanı Aqil Semedbeyli, “3 gün süren bir savaş başladı. Bu savaşta Azerbaycan ordusu savaşa girmedi. Azerbaycan’ın özel bir birliği var. Özel eğitime tabi tutulmuş 96 kişilik bir özel tim savaşı profesyonelce sürdürdü. Rus askeri yetkilileri bile Azerbaycan’ın böyle yetenekli askerlerinin olduğunu tahmin etmediklerini açık açık söylediler. Ama maalesef Azerbaycan’ın siyasi iktidarı, herkesin savaşmak istediği bir dönem de Putin’in dur demesiyle hemen durdu. Ermeniler çok büyük bir psikolojik yenilgi ve panik içerisindeydiler. Eğer savaş 3 gün daha devam etseydi Karabağ tamamen işgalden kurtulmuş olurdu” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim