• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2505.209 0.85
  • Dolar: 32.5793 0.12
  • Euro: 34.764 0.05

Türk askeri konvoyu Suriye'de

Kuşatma altındaki El Bab'da şehir savaşı sürerken, Türk ordusu bölgeye takviye tanklar ve zırhlı araçlar gönderiyor. Reuters haber ajansı, konvoyun fotoğrafını dünyaya geçti.
Türk askeri konvoyu Suriye'de

Türkiye, 24 Ağustos'ta başlattığı sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda bugüne kadar 1600'den fazla teröristi öldürdü. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bugün habertürk televizyonunda yaptığı açıklamada, "El Bab'a gelene kadar farklı bir strateji vardı. Küçük yerleşim birimleri vardı, küçük öbekler halindeki IŞİD vardı. El Bab'da bu bir şehir savaşına dönüşmeye başladı" dedi.

Karkamış'tan Suriye topraklarındaki Cerablus'a gece yarısı girilmesiyle başlayan harekâtta kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD teröristlerinden temizlendi. 90 kilometrelik hat daha sonra güneye doğru genişlemeye başladı ve IŞİD için en kritik kentlerden biri olan El Bab kuşatıldı.

--8305877.jpeg

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'yı fiili başkenti ilan eden terör örgütü, kendisi için hayati önemdeki El Bab'ı ağır kayıplar vermesine rağmen savunuyor. Türk özel kuvvetlerin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin kısa sürede El Bab'ı ele geçirmesi bekleniyor.

--8305881.jpeg

İKİ UNSUR İLERLEMEYİ YAVAŞLATIYOR

Savunma Bakanı Işık, "Bizim için en büyük risk sivillerin yaşıyor olması. Yavaş ilerlemesinin en büyük sebebi. Sadece IŞİD olsaydı, şimdiye söküp atmıştık. Bu biraz harekatı yavaşlatan neden. Biri de hava şartları" sözleriyle operasyondaki hassasiyeti belirtiyor.

--8305883.jpeg

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bugün yaptığı açıklamada 136'ıncı gününe giren sınır ötesi harekatta şimdiye kadar 1362 IŞİD teröristinin öldürüldüğünü bugün açıkladı. 172 terörist ise sağ yakalandı.

Bölgede yalnızca IŞİD'le mücadele edilmiyor. Menbic'in IŞİD'den alınmasından sonra bölgeden ayrılmayan PKK'nın Suriye uzantısı YPG de operasyonun hedefinde. TSK, dört ayı aşkın sürede 291 YPG'linin öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

--8305885.jpeg

TÜRK ASKERİ KONVOYLARI ÇOBANBEY'DE

Reuters haber ajansı, Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey'de ilerleyen Türk tankları ve zırhlı araçlarının fotoğraflarını dünyaya geçti. Sınırdan Suriye'ye giren TIR'ların taşıdığı tanklar ve diğer zırhlı araçlar, konvoy halinde iç bölgelere ilerliyor.

Yerel ismi El Rai olan bölge ikinci operasyonun başlatıldığı noktaydı ve Ağustos ayında IŞİD'den temizlenmişti.

--8305887.jpeg

KOORDİNATLAR VERİLDİ, ABD TERÖRİSTLERİ VURMADI

Türkiye, El Bab'da hava desteği sağlamayan uluslararası koalisyonu son günlerde sert şekilde eleştiriyor. New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu gece yaptığı açıklamada Rakka'dan El Bab'a doğru gelen IŞİD teröristlerinin koordinatlarını ABD'nin başını çektiği koalisyona verdiklerini ancak hiçbir saldırı olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Niye vurmuyorsunuz? Bunu beklemek bizim en doğal hakkımız değil mi? İncirlik'e IŞİD için gelen ülkeler, bu desteği vermeyecekseler burada kalmasının da bir de anlamı yok" dedi.

Washington ise, hafta içinde yaptığı açıklamada Türk güçlerine saldırı sonrası gelen çağrı üzerine savaş uçaklarının gösteri uçuşu yaptığını duyurmuştu.

--8305889.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim