• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2306.889 1.36
  • Dolar: 32.3229 0.29
  • Euro: 35.0298 -0.07

Türk Akımı’nda ilk gaz 2019’da

Hattın test edilen boruları Karadeniz limanlarında tutulurken 2019 sonu itibariyle Türkiye’ye ilk doğalgaz tedariği hedefleniyor.
Türk Akımı’nda ilk gaz 2019’da

Türkiye ile Rusya arasındaki yeniden yakınlaşma sürecinin ardından, Türk Akımı doğalgaz boru hattında süreç yeniden hızlandı.

Projede ilk hedef olarak izin prosedürleri tamamlanacak ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci yürütülecek.

2019 YILINDA İLK DOĞALGAZ TEDARİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İzinlerin ardından, inşa sürecine geçilecek. 2019 yılı sonu itibariyle Türkiye’ye ilk doğalgaz tedariğinin sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden yetkililer, “Birinci boru hattı için gerekli olan borular üretilmiş, test edilmiş ve Karadeniz’deki limanlarda tutulmaktadır” bilgisini verdi.

ÇED SÜRECİ

Tarihi Putin-Erdoğan zirvesinin ardından doğalgaz boru hattı için imzalar atılırken, gözler izin sürecine çevrildi. Gelinen noktada, Türkiye’deki boru hattının yeni bölümü için gerekli izin süreçleri için harekete geçilecek ve öncelikle ÇED süreci yürütülecek. İzinlerin ardından, inşa sürecine geçilecek.

BORULAR LİMANDA

2019 yılı sonu itibariyle Türkiye’ye ilk doğalgaz tedariğinin sağlamsanını hedeflendiğini kaydeden yetkililer, “Birinci boru hattı için gerekli olan borular üretilmiş, test edilmiş ve Karadeniz’deki limanlarda tutulmaktadır. Türkiye sularındaki yeni bölüm için, boru hattının çevreye ve civarında yaşayanlara duyarlı bir biçimde inşa edildiğinden emin olmak amacıyla Çevresel Etki Değerlendirmesi’nin bir parçası olarak ilave incelemeler yapacağız” bilgisini verdi.

Daha önce iptal edilen Güney Akım kapsamında, açık deniz güzergahının büyük bir bölümünün incelendiğini belirten yetkililer, “Türkiye sularındaki yeni bölüm için, boru hattının çevreye ve civarında yaşayanlara duyarlı bir biçimde inşa edildiğinden emin olmak amacıyla ÇED’in bir parçası olarak ilave incelemeler yapacağız” bilgisini verdi.

HATTIN AYAĞI YAPIM AŞAMASINDA

Boru hattının Avrupa’da hangi ülkelerden geçeceği de bir başka önemli nokta. Türk Akımı’nın, Yunanistan-Türkiye sınırından geçeceğini ifade eden yetkililer, şunları belirtti:

“Bu noktadan sonra ise, Avrupa Birliği içerisindeki taşıma kapasitesini oluşturmak, Avrupa’daki taşımacılar tarafından belirlenecek. Bölgedeki ülkeler, boru hatlarını daha öteye bağlama konusunda ilgi göstermiş durumdalar. Birçok proje önerildi ve hatta yapım aşamasında. Avrupa’nın doğalgaz talebi üzerine yapılan son tahminler; Avrupa’nın doğalgaza olan ihtiyacının devam edeceğini belirtiyor. Avrupa’daki rezervlerin azalması ve birçok ülkenin nükleer enerji üretimini azaltmasıyla birlikte, talep ile arz arasındaki farkın önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörülüyor. Bu durum, Türk Akımı üzerinden gelecek doğal gaza talep olacağı konusunda kendimizi olan güvenimizi sağlıyor. Gazprom, Rusya’dan Avrupa’ya mevcut sözleşmelerle iletilen doğalgaz tedariğinin daha güvenli ve güvenilir bir güzergaha sahip olması açısından Türk Akımı üzerinden sağlanacağını belirtti.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim