• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 16°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

Tunus'da FETÖ okulları kapanacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin Tunus ziyareti sırasında gündeme getirdiği "FETÖ'nün ülkede faaliyet gösteren 2 okulu ve 1 iş yerinin kapatılması" talebine, Başbakan Yusuf Şahid olumlu cevap verdi.
Tunus'da FETÖ okulları kapanacak

15 Temmuz'un ardından Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelere yaptığı “FETÖ okullarını kapatın” çağrısı yankı bulmaya devam ediyor. Somali, Irak, Azerbaycan, Tacikistan, Senegal, Gabon, Nijer, Sudan, Kosova'dan sonra Tunus da FETÖ okullarını kapatma sözü verdi.

BAŞBAKAN ŞAHİD SÖZ VERDİ

Geçen hafta, Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı dolayısıyla Tunus'a giden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Tunus Başbakanı Yusuf Şahid ile bir araya geldi. Canikli, Şahid'i ziyaretinde FETÖ okulları konusunda Tunus'tan beklenen desteği iletti. Canikli, “Tunus Hükümeti'nin FETÖ'ye yönelik tedbirler almasını arzuluyoruz. Tunus'ta halen faaliyet gösteren 2 okul ve 1 şirketin kapanmasını istiyoruz” dedi. Tunus Başbakanı da, bu konuda Türkiye'ye destek verecekleri sözünü verdi.

FETÖ'NÜN TUNUS FAALİYETLERİ

Tunus'ta FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen eğitim kurumları ve bu kurumlar çevresindeki kişilerin yürüttüğü ticari faaliyetler öne çıkıyor. Başkentin merkezinde 2010'ların başlarında kurulan Bosphore Academie adlı Türkçe eğitim kursu ile Kheriddine School adlı ilkokulun örgütle bağlantılı olduğu belirtiliyor. Bosphore Academie'nin “paralel elçilik” şeklinde faaliyet gösterdiği ve birçok biriminin olduğu biliniyor.

Ayrıca iddialara göre, Zeytune Üniversitesi'nde okuyan 20'si kız 56 öğrenci FETÖ'nün yurt evlerinde kalıyor. Kısa bir süre öncesine kadar da üniversiteden çok sayıda öğretim görevlisi her ay Türkiye'ye götürülüyordu. Eğitim alanındaki faaliyetleri dışında FETÖ mensuplarının kısa bir süre öncesine kadar deri, plastik, mutfak aletleri gibi birçok sektörde Türkiye'den gelen iş adamlarına danışmanlık ve aracılık yaptığı da belirtiliyor.

ÜLKELERİN SAYISI ARTIYOR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelere yaptığı çağrıya olumlu yanıt veren ülke sayısı her geçen gün artıyor. Pakistan'ın FETÖ ile bağlantılı okulları Türkiye'ye devretme ve bu okullarda çalışan öğretmenleri sınır dışı etme kararı sonrası Çad, FETÖ okullarını Maarif Vakfı'na devretme kararı aldı. Somali, darbe girişimi sonrası 3 FETÖ okulunu kapatırken, Irak'ta 37 okulun yönetimleri tamamen değiştirildi, Kuzey Irak'taki tüm okullar Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Azerbaycan'da FETÖ ile bağlantılı 28 kolej, 28 dershane, 1 üniversite, 1 gazete matbaası, 20 gazete bürosu, 1 TV, bin 200 öğrenci evi, 3 öğrenci yurdu bulunuyordu. Son gelişmeler üzerine bütün evler kapatıldı. Kolej, dershaneler ile üniversite el değiştirdi. Tacikistan'da 6 FETÖ okulunu hükümet devraldı, isimlerini değiştirdi. Yakutistan'da FETÖ'ye bağlı okulların mülkiyeti tamamen devlete geçti. Senegal ve Gabon'da FETÖ'ye bağlı tüm kurumlar tamamen kapatıldı. Nijer'de Bedir Okulları'nın faaliyetlerini durdurma çalışması başlatıldı. Kosova FETÖ'ye bağlı kurumları kapattı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim