• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9055.34 2.82
  • Altın: 2295.671 0.87
  • Dolar: 32.3229 0.22
  • Euro: 35.1342 0.08

“Tümden Geri Çekilsin, Yeniden Çalışalım"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “İç Güvenlik Paketi tümden geri çekilsin. Orada dört grup oturalım, paketi yeniden çalışalım, ihtiyaçları yeniden belirleyelim” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Dem...
“Tümden Geri Çekilsin, Yeniden Çalışalım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “İç Güvenlik Paketi tümden geri çekilsin. Orada dört grup oturalım, paketi yeniden çalışalım, ihtiyaçları yeniden belirleyelim” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara Demokratik Alevi Derneği’nin açılış törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Demirtaş, İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesini arzuladıklarını ifade ederek, “İç Güvenlik Paketi tümden geri çekilsin. Orada dört grup oturalım, paketi yeniden çalışalım, ihtiyaçları yeniden belirleyelim. Demokratik çerçevede Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni esas alarak, bir çalışma yürütelim, tekrar Genel Kurul’a getirelim. Ama onun dışında pansumanla düzelecek bir paket değil. Bu haliyle muhalefetimizi gevşetmemiz bile düşünülemez” diye konuştu.

“BARAJI AŞACAĞIZ, BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Birleşik Haziran Hareketinin HDP ile ittifak değil dayanışma açıklamaları hakkında Demirtaş, “Siyaseten seçim zamanında yan yana durmak kendi kararları, tabii ki saygı duyarız. Haziran hareketinin bu kararı ,şüphesiz ayrı düştüğümüz anlamına da gelmez. Biz hiçbir gerilim ve karşıtlık yaşamadan bu çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Barajı aşacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim ittifak önerilerimiz sırf barajı aşmaya yönelik öneriler değil. Bizler stratejik bir birliği,stratejik bir bir arada durma ruhunu geliştirmeye çalışıyoruz. Daha çok bu yönüyle önemsiyoruz ittifak politikamızı. Fakat her halükarda biz barajı aştığımızda HDP Türkiye’nin bütün ezilenlerine büyük bir zafer armağan etmiş olacak. Bu zaferde herkes kendinden biraz pay görebilir. Herkes kendinden biraz pay görsün istiyoruz. Bu yüzden herkesin bu çorbada tuzu olsun istiyoruz. İttifak önerilerimizin altında yatan neden buydu” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETİN NEYİNE GÜVENELİM?”

Demirtaş, İmralı’da izleme heyeti, sekreterya kurulması ve adaya beş kişinin gideceğiyle ile ilgili hiç bir değişikliğin olmadığını belirterek, “Hükümetin neyine güvenelim? Hangi adımları attılar, inandırıcı oldular da biz güven duymadık. Bizi mahçup edecek ne yaptılar? Hangi gelişmeler yaşandı ki? İki yıldır İmralı’da izleme heyeti ve sekreteryanın kurulacağı tartışılıyor. Müzakere bile başlamadı. PKK silah bırakabilir, buna inanıyorum. Bunun gerçekleşmesi gerektiğini parti olarak da kişi olarak da savunuyorum. Ama AKP’nin özgürlük ve demokrasi getireceğine inanmıyoruz. Bu mudur hükümeti çıldırtan? Buysa bunu söylemeye devam edeceğiz, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. İmralı’da da hiçbir fiziki değişiklik yoktur” şeklinde konuştu.

Kandil’in Öcalan’la yapmak istediği görüşme konusunda Demirtaş, İmralı’ya gidecek olan heyetin Öcalan’la görüşme yapmadan bunu bilemeyeceklerini söyledi. Ayrıca Demirtaş, İmralı’ya yapılacak olan ziyareti Adalet Bakanlığı’nın bir an önce ayarlamasını istediklerini kaydetti.

Grup toplantısında söylediği ‘HDP meclise daha güçlü girerek PKK’ya silah bıraktıracak’ cümlesi hatırlatılan Demirtaş’a söylediğinin tersi olması durumunda ne olacağı soruldu. Demirtaş, bu soruya, “Cümleyi neden tersten okuyorsunuz? Ben tam olarak HDP gelecek dedim. Gelirse demedim. Geleceğiz ve başaracağız. Merak etmeyin, içiniz rahat olsun” şeklinde yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara Demokratik Alevi Derneği’nin açılışı sırasında yaptığı konuşmada ise Türkiye’de bütün ötekilerin, bugüne kadar hükümetler ve devlet resmi politikası nezdinde yok sayılmışların, kimliğinden, inancından dolayı hor görülmüşlerin kendi öz mücadeleleriyle ancak kurtuluşu sağlayabileceklerine inandıklarını söyledi. Ezilenlerin sivil toplum örgütleri çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayarak derneğin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim