• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.099 1.42
  • Dolar: 32.3328 0.26
  • Euro: 35.0976 -0.02

Tramvay Projesinde İmzalar Atılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay projesinde önemli bir adım daha atılıyor
Tramvay Projesinde İmzalar Atılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile 12 adet tramvay aracı alımı ihalesini kazanan Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında sözleşme imza töreni 5 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de yapılacak. İmza töreniyle birlikte yapımı tamamlanan Sekapark içindeki Kocaeli Bilgilendirme Noktası(K@BİN)’nın da tanıtımı gerçekleşecek.

Kent ulaşımına vizyon katacak projelerinin başında gelen tramvay projesinde aracın turkuvaz rengine ve adının Akçaray olmasına halkımız karar vermişti. Akçaray’ın hat yapım ihalesi ve 12 adetten oluşan araç alımı ihalesi arka arkaya gerçekleştirildi. 19 milyon 740 bin Avro bedelle araç alımı ihalesini kazanan ve %100 yerli bir firma olan Bursalı Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. ile sözleşme imzalanması noktasına gelindi.

İMZA TÖRENİ 5 EKİM’DE K@BİN’DE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında 5 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle 12 adet tramvay aracı alımı sözleşmesi imzalanacak. İmza töreni yine projenin adına yakışır bir yerde yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, Sekapark alanında ilk aşamada tramvay projesinin tüm detaylarının anlatılacağı Kocaeli Bilgilendirme Noktası(K@BİN)’nın da yapımını tamamladı. İmza töreniyle birlikte K@BİN de hizmete girecek.     

OTOGAR İLE SEKAPARK ARASINDA

Otogar ile Sekapark arasında Otogar-Yahya Kaptan, Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-Doğu Kışla, Valilik, Fuar, Yeni Cuma-Fevziye Camii-Gar-Sekapark güzergahında yol alacak Akçaray, halkımıza ve iş yerlerimize en az rahatsızlık verecek şekilde yapılacak çalışmaların ardından 2017 yılı içinde yolcu taşımacılığına başlayacak. Akçaray; Sekapark-Otogar arasında çift yönlü, 7,2 kilometrelik, 11 istasyondan oluşan güzergâhı 24 dakikada kat edecek.

300 YOLCU KAPASİTELİ ARAÇLAR

Araçların uzunluğu 32 m, genişliği 2,65 m ve yüksekliği 3,30 m olarak tasarlandı. İki yönlü hareket edebilen ve %100 alçak tabanlı üretilecek araçların maksimum hızı saatte 70 km, ortalama İşletme hızı ise saatte 20 km olacak. Şehir içinde hareket kabiliyetinin maksimum seviyede olabilmesi için 5 modülden oluşacak 300 yolcu kapasiteli tramvay araçları, tek yönünde 4 çiftli ve 2 tekli kapı bulunduracak.

17 AYDA ARAÇLAR TAMAMLANACAK

İhaleyi kazanan yüklenici firmadan 12’nci ayda 1 araç, 14’üncü ayda 2 araç, 15’inci ayda 3 araç, 16’ıncı ayda 3 araç ve 17’inci ayda 3 araç olmak üzere toplam 12 adet tramvay aracını teslim etmesi isteniyor. 

KOCAELİ BİLGİLENDİRME NOKTASI (K@BİN)

İmza töreniyle birlikte Büyükşehir’in Sekapark’ın girişindeki kafeler mevkiinde, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’nin hemen karşısında yer alan Kocaeli Bilgilendirme Noktası(K@BİN) da hizmete girecek. K@BİN aynı zamanda bir tanıtım ofisi olarak hizmet verecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaptığı veya yapacağı hizmetleri K@BİN’de anlatacak, yapılacak işler ilk önce K@BİN’de görücüye çıkacak.

İLK OLARAK AKÇARAY SERGİSİ 

K@BİN’in ağırlayacağı ilk misafiri ise Akçaray Sergisi olacak. K@BİN’i ziyaret eden Kocaeli halkı, ‘’Akçaray’ın güzergahı nereden geçecek? Hangi istasyonlarda duracak? Ne zaman hizmete başlayacak?’’ sorularının yanıtlarını bulacak. K@BİN’de ayrıca tarih boyunca ulaşımın önemi, Kocaeli’de ulaşım tarihi gibi konularda film ve sinevizyon gösterileri de yer alacak. Yine interaktif bilgi ekranlarından Büyükşehir’in bu güne kadar yaptığı tüm yatırımlar ile Kocaeli Ulaşım Master Planı’nın öngörüleri takip edilebilecek.

AKILLI HARİTA STANDI VE SİMÜLASYON ODASI

Kocaeli’de ilk kez yapılacak bir uygulama ile tabletler ile akıllı harita standı üzerinden Akçaray’ın geçeceği güzergahlar üç boyutlu olarak takip edilebilecek. K@BİN’e gelen konuklar yer haritası üzerinde Akçaray’ın ne şekilde yol alacağını görme imkanı bulacak. Bir başka unutulmayacak deneyim ise simülasyon odasında yaşanacak. Simülasyon odasına gelen ziyaretçiler, Akçaray ile sanal bir yolculuğa çıkacak. K@BİN’e gelecek ziyaretçilerimizin çocukları için hazırlanan bölümde minik konuklarımız boyama yapacak, trafik kurallarını öğrenecek ve yap-boz oyunlarla eğlenecek.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim