• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 7°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 5°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8745.7 0.32
  • Altın: 2242.163 -0.10
  • Dolar: 32.3317 0.07
  • Euro: 35.1498 -0.17

Tramvay çalışmaları hız kesmiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına konfor kazandıracak tramvay imalatları birçok farklı noktada 15 ekiple sürdürülüyor
Tramvay çalışmaları hız kesmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray tramvay çalışmalarını kentin birçok noktasında eş zamanlı olarak yürütüyor. Tramvay çalışmaları niteliğine göre farklı ekiplerce koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Aralıksız devam eden tramvay çalışmaları kapsamında ray montajı imalatı, demir işleri, kaynak, kaldırım imalat, trafo binaları imalat, elektrik, su, doğalgaz gibi işlerle uğraşan 15 ekip görev alıyor.

ELZEM VE HANLI SOKAK

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin ulaşım ağına güç kazandıracak tramvay çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda çalışmaların ilk başladığı Elzem ve Hanlı Sokak’ın 750 metrelik kısmında 650 metre ray montajı yapıldı. Elektrik, doğalgaz, Telekom, yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatı tamamlandı. Seymen Caddesi ile kesişen bölüm asfaltlanarak trafiğe açıldı. Kaldırım ve yol işleri tamamlandı. Hanlı Sokak’taki hat ortasında yer alan 9 adet kataner direk temel imalatları bitirildi. 

mehmet-ali-pasa-(1).jpg

KALDIRIM VE YOL İŞLERİ TAMAMLANDI

Salkım Söğüt ve Sarı Mimoza Caddesi’nin 550 metrelik kısmında 450 metre ray montajı yapıldı. Elektrik, doğalgaz, Telekom, yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatı tamamlandı. Kaldırım ve yol işleri tamamlanan caddelerde hat ortasında yer alan 10 adet kataner direk temel imalatları bitti. Bölgeye yapılan trafonun taşıyıcı karkast işleri biterken, duvar sıva işleri devam ediyor.  

merkez-bankasi-onu.jpg

KAVŞAK TRAFİĞE AÇILDI

Necip Fazıl Caddesi’nde ise 650 metrelik ray hattının 525 metresine ray montajı yapıldı. Elektrik, doğalgaz, telekom, yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatı tamamlandı. Yahya Kaptan’a dönüş kavşağı asfaltlanarak trafiğe açıldı. Kaldırım ve yol işleri bitirildi. Hat ortasında yer alan 6 adet kataner direk temel imalatları da tamamlandı

resim2.jpg

RAY MONTAJLARI SÜRÜYOR

GMK Bulvarı Adnan Menderes Bulvarı arasındaki 650 metrelik kısmında 500 metrelik ray montajı yapıldı. Elektrik, yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatı tamamlandı. Doğalgaz, Telekom hatlarında sona gelinirken 600 metre yolun 100 metrelik kısmının kaldırım işi tamamlandı. Hat ortasında yer alan 17 adet kataner direk temel imalatları da hazır hale getirildi. Adnan Menderes Bulvarı-Doğu Kışla arasındaki bölümün 700 metrelik kısımda 25 metre ray montajı yapılırken, 300 m ray montajı için demir işleri gerçekleştirilip 225 metrelik kısım grobetonlandı. 600 metrelik yol imalatı tamamlanırken elektrik, yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatı tamamlandı. Doğalgaz, Telekom hatlarında sona gelindi.

resim3.jpg

ALT YAPI ÇALIŞMALARI HAZIR

Doğu Kışla-Şehit Rafet Karacan Caddesi’ndeki 1000 metrelik kısımda 750 metre ray montajı yapıldı. Altyapı işleri, Köse Sokak’ta kaldırım ve yol işleri ve
hat ortasında yer alan 10 adet kataner direk temel imalatları tamamlandı. D-100 Karayolu yan yoldaki 600 metrelik kısımda 350 metre ray montajı yapıldı, 100 metrelik kısım grobetonlandı.  Elektrik, doğalgaz, Telekom, yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatı ise hazır hale getirildi. 

PERŞEMBE PAZARI MEVKİİ

Perşembe Pazarı-Hafız Binbaşı Caddesi’nde Perşembe Pazarı kavşağı asfaltlanarak trafiğe açıldı. 550 metrelik bölümünde 100 metre ray montajı, 50 metre ray montajı için demir işleri yapıldı, 100 metrelik kısım grobetonlandı. Yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatı tamamlanırken bölgeye yapılan trafonun taşıyıcı karkast işleri bitti.

KAMULAŞTIRILAN BİNALAR YIKILDI

Şahabettin Bilgisu Caddesi’nde kamulaştırılan binaların yıkımı tamamlandı. Yağmur suyu, içme suyu ve atıksu hatlarının imalatında sona gelinirken hat kazısına giriş için hazırlıklar yapılıyor. Merkez Bankası-Sekapark arasında ise 1000 metrelik kısımda 150 metre ray montajı yapıldı, 100 metrelik kısım grobetonlandı. 100 metrelik kısımda hat kazısı yapılırken, trafo taşıyıcı karkast işleri bitti. 

DEPO SAHASINDAKİ ÇALIŞMALAR

Depo sahasında çalışmalarda ise atölye binası temel işleri devam ediyor. Temel işlerinin 2/3’ü, bodrum kat kolon işlerinin 1/3’ü tamamlandı. Su deposu binası temeli atılırken, prefabrik taşıyıcı elemanların siparişleri verildi ve üretimine başlandı. Trafonun taşıyıcı karkast işleri bitti, duvar sıva işleri devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim