• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2513.021 1.16
  • Dolar: 32.5761 0.11
  • Euro: 34.7834 0.09

Törk: Meclis etkisini yitirmiştir!

Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk açıklanan yeni kabine ile TBMM'nin etkisinin tamamen ortadan kaldırıldığını belirtti.
Törk: Meclis etkisini yitirmiştir!
Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, seçim sürecinde ki çalışma temposundan kesinlikle taviz verilmediği halen tüm program ve katılımlarda yönetim kurulu ile birlikte yer alındığına dikkat çekti. Törk, "Seçim sürecinin son bulması ile çalışmalara kesinlikle ara vermiyoruz. Halen her cuma namaz sonrası cami cemaati ile sohbetlerimiz, onlarla olan paylaşımlarımız devam ediyor. Esnafımıza, hastalarımıza, cenazelerimize katılımlarımızda kesinlikle aksama yaşamıyoruz. Her akşam Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Şöleni'nde ana muhalefet partisi ilçe yönetimi olarak yerimizi alıyoruz. Orada gerek dernek yöneticilerimizle gerekse vatandaşlarımızla bir araya geliyor sıkıntıları, sevinçleri ve talepleri paylaşıyoruz."dedi.
 
ÇOK SESLİLİK PARTİMİZİN GELENEĞİDİR
 
Seçim süreci sonrası sosyal medya kişisel sayfasından Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile çektirdiği fotoğrafı paylaşmasından dolayı " Lider değişimini gündeme getiriyor." iddiası ile eleştirilerde bulunanlara da yanıt veren Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, " Partimizde ister ilçe başkanı olsun ister üye olsun isterse de sadece partiye oy veren bir vatandaş olsun herkes görüşünü, düşüncesini paylaşabilir. Çok seslilik partimizin geleneği ve prensibidir. Ben genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iki dönemdir ilçe başkanlı ve farklı görevlerde bulundum. Partimize ve liderimize uyuml bir şekilde hizmet verdim. Kişisel koltuk derdinde değilim. Amacım Darıca'da partimin zirveye çıkmasını sağlayacak çalışmalardı. Belki birilerine göre başarısızımdır belki takdirini alıyorumdur. Ama şunu iyi biliyorum ki vicdani olarak ben gece yarılarına kadar, ailemi ve işimi bir kenara bırakıp partim için tüm performansımla emek sarfettim. Seçim süreci içinde Kocaeli Milletvekilleri Adayımız ve il yönetimimiz Darıca'da ki programlara yoğun katılım önceliği göstermedi. Bunun nedeni benim burada partili arkadaşlarım ile yaptığım çalışmalara güvenmelerinden dolayıdır. Biz partimizin başarılı olmasını istiyoruz. Genelde ve yerelde seçim zafer kazansın istiyoruz. Bunun için emek ortaya koyuyoruz. Kimse babamızın oğlu değil. Kişiler üzerinden değil partimiz açısından değerlendirmeler yapıyoruz. Koltukla derdimiz olsa düşüncemizi paylaşmayız. Oturduğumuz koltuğa sıkı sıkı sarılmanın derdi olsa sesimizi kısar bu kadar da tepki almayız." dedi.
 
SEÇİM GECESİ NEREDEYDİLER?
 
"Şahsımın ilçe başkanlığı sürecinde hiç bir şey yapmadı? şeklinde eleştiriler yapan insanlarda var. Seçimde oy kullanma işleminin gerçekleştiği gece sandıkların korunması, sahip çıkılması yönünde sıkıntılar yaşadık. Bu eleştirileri yapan kişiler neredeydi. Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü'müzden güvenlik ihtiyacı talebinde bulunmak zoorunda kaldık. O gece yaşadığımız sıkıntıyı bir Allah bilir bir de ben. 7 sandığın birleştirme tutanaklarına itiraz ettik. Değerlendirilme sonucunda itirazımız kabul edildi ve partimizin oyu 113 artarak 21.774’e yükseldi.” şeklinde konuştu.Adil olmayan bir seçimle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Yakup Törk konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle bizlerle gece gündüz çalışan adaylarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, mahalle temsilcilerimize, meclis üyelerimize, örgütümüze, gönüllülerimize, okul sorumlularımıza, en önemlisi seçim sürecince sandığın başında duran sandık görevlilerimize ve müşahitlerimize çok teşekkür ederim. Adil olmayan bir seçimle karşı karşıya kaldık ve zor bir süreci geride bıraktık. Ne kadar zor şartlarda çalıştığımızı bütün partilerimiz biliyor. Bu süreçte örgütümüz üstüne düşen görevi yapmıştır. Önümüzdeki süreçte kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemiyoruz, hedefimiz yerel seçimlerdir.” dedi.
 
TEK ADAMLIK DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönem Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından da bir değerlendirme yapan Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, "Türkiye bugüne kadar tecrübe etmediği ciddi bir karanlık tünel ile karşı karşıyadır ve tünelin ucu hiçbir şekilde görünmemektedir.  O bildiğimiz yolda parlamenter demokrasi vardı. Dünyadaki gelişmiş ekonomilere baktığınızda 10'undan 8'inde parlamenter demokrasi var. Yeni kabinenin açıklanması ile parlemento artık etkisiz hale getirilmiştir. Tek adamlık sistemi devreye girmiştir. Yeni kabine ve yeni sisteme şimdi biz de bir şekilde ayak uydurma zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Artık TBMM'de Ak Parti'nin çoğunluk yada azınlık durumu da ortadan kalkmıştır. TBMM'nin etkisi de sözkonusu değildir"dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim