• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 23°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9571.39 -1.12
  • Altın: 2472.182 -0.47
  • Dolar: 32.463 0.17
  • Euro: 34.5194 0.01

Toprağa Basma İhtiyacınıza Alternatif Çözüm

Eskişehir Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri, stresi aldığı bilinen toprağı, modern hayatta toprakla buluşmakta güçlük çekenlerin ayağına getiriyor.Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri Mustafa Ç...
Toprağa Basma İhtiyacınıza Alternatif Çözüm

Eskişehir Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri, stresi aldığı bilinen toprağı, modern hayatta toprakla buluşmakta güçlük çekenlerin ayağına getiriyor.

Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri Mustafa Çobanlar ve Ahmet Sönmez, ’Modern hayatta toprakla teması sağlamaya yönelik bir çözüm önerisi’ adlı projeleriyle, geçtiğimiz hafta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu’nda açılan TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi’ne katıldı.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Çobanlar, geçmişten beri toprak üzerinde yalın ayak yürümenin insanları rahatlattığının ve insanları elektrik yükünden arındırdığının söylendiğine dikkat çekti. “Bunun temelinde topraklama yatmaktadır” diyen Çobanlar, “Bilim adamları, bu topraklama olgusunun varlığından son zamanlarda haberdar olmuşlardır. Çünkü son zamanlarda elektromanyetik alanların oluşturduğu sorunlar artmaya başlamıştır. Bilim adamları bu sorunları irdelediklerinde topraklama eksikliğinden kaynaklandığını öğrendiler. Bu doğrultuda, doktorlar ve uzmanlar kendilerine bu sorun ve şikayetlerle gelen insanlara topraklamayı önermeye başladılar. Topraklamayı önerirken, ’Dışarıya çıkın ve yalın ayak toprakla doğrudan temasa geçin, yürüyün’ şeklindeydi” ifadelerini kullandı.

Çobanlar, günümüz koşullarında toprağı ve toprakla geçirecek zaman bulmanın oldukça güç olduğunu belirterek, “Bu durum, günümüz yaşan koşullarında takdir edersiniz ki oldukça zordur. Günümüzde toprağı bulmak ve toprakla temasa geçecek zamanı bulmak oldukça güçtür. Bu doğrultuda, Amerika’da yeni düzenekler oluşturulmaya başlandı. Toprağın sonsuz nötrleme gücünü evelere taşımak üzere birçok düzenek oluşturuldu. Fakat bu düzenekler incelendiğinde maliyet olarak oldukça sorun oluşturmaktaydı ve ayrıca bu düzenekleri insanların kullanması oldukça zordu. Ev içerisinde oluşturulan bir levhada, insanların onun üzerinde yarım saat beklemelerini gerektiriyordu. Biz bu toprağın sonsuz nötrleme gücünden insanların yararlanmasını kolaylaştırmak için böyle bir düzenek hazırladık” diye konuştu.

“MADEM BİZ GİDEMİYORUZ, TOPRAĞI AYAĞIMIZA GETİRELİM”

Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencisi Ahmet Sönmez ise “Madem biz toprağa gidemiyoruz, toprağı ayağımıza getirelim” dedi. Hayata geçirdikleri projeye ilişkin bilgi veren Sönmez, şöyle konuştu:

“Bilindiği üzere lavabo tabanına ayağımız ıslanmasın diye plastik bir tabaka koyuyoruz. Biz bu tabakayı alüminyum bir bantla kaplayarak iletken hale getirdik. Daha sonra ucuna kablo bağladık. Normalde her prizde bulunan metal uçları kaldırarak yalıtkan bantla kapattık ve fişi prize taktığımızda sadece toprak hattıyla temasa geçmesini sağladık. Toprak hattıyla temasa geçti ve sonuçta burası nötrlenmiş topraklama yapılabilecek bir bölge oldu. Bildiğimiz üzere bilgisayarlar, telefonlar, televizyonların yaydığı elektromanyetik ağ, insanların vücudunda gerilime neden oluyor. Bahsettiğimiz bu gerilim çok ciddi boyutlara ulaştığında, aşırı dalgalara ulaştığında veya uzun süre maruz kaldığımızda bu durumun insanlara birçok sakıncası var. Bu sakıncaları bertaraf etmek için böyle bir düzenek oluşturduk. Düzeneğimiz, diğer düzeneklerden farkı olarak, ekonomik, pratik ve gündelik hayatın bir parçası olsun istedik.”

“STRESİ DE BU ŞEKİLDE ÇÖZDÜK”

“İnsanlar, lavabo önlerinde tıraş olmak olsun, el-yüz yıkamak olsun günde 20 dakikalarını burada geçirmektedirler” diyen Sönmez, şöyle devam etti:

“Biz bu 20 dakikayı, aynı zamanda işini yaparken insanlar, aynı zamanda da topraklarlarsa insan vücudunda olumlu değişimler olacağını düşündük ve bir deney yaptık. Sonuç olarak diyebilir ki; bu oluşturduğumuz düzenek günde 20 dakika kullanılınca insan vücuduna, uyku kalitesi, stres ve genel sağlık durumu yönünden olumlu katkıda bulundu. Günümüzün en büyük sorunlarından olan bu stresi de, bu şekilde çözmeyi amaçladık ve amacımıza da ulaştık. Son olarak, biz nesiller boyu toprakla temas halindeydik. Modern hayatla birlikte toprakla temasımız azaldı ve temas eksikliğinden dolayı bir takım sorunlara maruz kaldık. Bu sorunları çözebilmek için de böyle bir düzenek geliştirdik. Toprakla teması bu şekilde sağlamış olduk.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim