• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 28°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 31°C Ankara
    • 29°C Rize
  • BIST: 9696.99 0.54
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Toki'nin Yeni Projesi Dilovası'na

TOKİ tarafından Dilovası Köseler Mahallesi’ne yapılacak olan 915 konutun temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.
Toki'nin Yeni Projesi Dilovası'na

Dilovası Köseler Mahallesi’ne yapılan ve içerisinde 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkânın yer alacağı 915 konutun 1.etabının temeli bugün atıldı. Temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AKP Kocaeli Milletvekili adayı Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AKP Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, mahalle muhtarları ve katılımcılar katıldı.
 
DİLOVASI’NIN MUTLUKENT’İ OLACAK
Saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla başlayan törende ilk olarak Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar bir konuşma yaptı. Başkan Toltar, “Halkımıza verdiğimiz vaatleri birer birer yerine getiriyoruz. 915 TOKİ konut ile insanların barın ihtiyacını karşılayacağız. Modern ve kaliteli inşaatlarla burası bir yaşam merkezi haline gelecek. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Dilovası Kaymakam Hulusi Şahin, “Ülkemizde hızlı bir kentleşme ve nüfus artışı var. Geleceğe umutla bakıyoruz. Çevremizi koruyarak ve sanayileşmeyi de çevreye duyarlı bir biçimde olmasını istiyoruz. Bu proje ile konut kültürü oluşmasını sağlayacak. TOKİ bir şehir kültürü oluşturacaktır. Bu güzel yerde TOKİ önemli bir projeyi hayata geçiyor. Burada Gebze’deki Mutlukent’i görüyorum” diye konuştu.
 
1 MİLYON 200 BİN KONUT HEDEF
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hizmet anlayışımı insanı yaşatmak üzerine kurulmuş. Bu proje ile bu sağlıklı yaşamı en güzel şekilde temin edeceğiz. Burada ikamet edenler işlerine bisiklet binerek gidecek. Dilderesi’nde de 2017 yılında balık tutacağız. Sanayicilerle birlikte Eynerce Kavşağı’nı yapıyoruz. 206 yılı sonuna kadar doğalgazı da yapacağız. Bu yaşam alanının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “915 konut ile vatandaşlarımız daha iyi bir yaşam yaşayacak. 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefimiz vardı. Ancak başbakanın yeni verdiği hedefe göre 1 milyon 200 bine çıkardı. Alt ve orta gelir grubuna ait konutlar yapıyoruz. Bu 1 milyon 200 bin konutta emeklilere yüzde 25 pay ayırıyoruz. 2016 yılında 60 ile 70 bin konut yapma hedefimiz var. Kocaeli’nde TOKİ bugüne kadar 16 bin konut yaptık.  
 
2017 MAYIS AYINDA TESLİM EDİLECEK
Bunun dışından TOKİ, Gebze Belediyesi ve büyükşehir belediyesi ile bir kentse dönüşüm projemiz devam ediyor. Buradaki projede ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Örnek teşkil edecek bir projedir. Alt ve orta gelirli vatandaşlar için bu projeyi yapıyoruz. Üç tip blok olup 55 blok olacak. Proje içerisine okul da inşa edeceğiz. Bu proje 2017 Mayıs ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bu projeye verdikleri destekten dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti. Törende son olarak ise Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Modern bir Dilovası’nı inşa edece bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Daha modern bir Dilovası için adım atıyoruz. AKP iktidar geldiğinde Dilovası hoş şeylerle anılmazdı. Sürekli problemlerle anılırdı.
 
ALT VE ORTA GELİRLİLER İÇİN
Büyükşehir olduktan sonra Dilovası’nın kaderi değişti. Dilovası’nın alt yapısı baştan sona yenilendi. Eğitimde altyapısı en güçlü Dilovası geliyor. Dilovası’ndaki çocukların iyi bir eğitim alması için zorunlu hale getirdik. Sağlık problemi konusunda çözüm için bir hastane kazandırdık. Farabi’yi araştırma hastanesine dönüştürünce Dilovası Hastanesi ile sürekli işbirliği içerisinde olacak. Eynerce Kavşağı’nı en kısa sürede bitireceğiz. Dilovası’na giriş ve çıkış projesini ihale ettik. Dilovası’na Körfez Geçiş Köprüsü ve Bilişim Vadisi ile anılacak. Çevre konusunda ise daha büyük bir hassasiyet üzerinde duruyoruz. Dilovası artık güzelliklerle anılması için gayret gösteriyoruz. 915 konut alt ve orta gelire hitap edecek.
 
SİZİN KAFANIZ ÇAKMA
Burada son derece modern bir hayat olacak. Bu bölge OSB’lerin kalbi. Buradaki OSB’lerde yaşayanlar buradan konut alıp burada yaşasınlar. 2017 yılının ikinci yarısının başında burası hayata geçecek. TOKİ daha öncesinde benzeri kurumlar vardı. Kocaeli’nde 19 bin yeni konut yapacağız. Gebze’deki askeri kışlayı devraldı. 650 dönümün 350 dönümünü park yapacağız. Diğer alan ise metronun yapılmasındaki saha olarak değerlendireceğiz. Ülke olarak bunları yapacağız güçteyiz. Körfez Geçiş Köprüsü nisan ayında bitecek. En son yerli arabaya kulp bulmaya çalıştılar. Niye gurur duymuyorsunuz. Çakmaymış devşirmeymiş. Sizin kafanız çakma. Bu ülke milli arabasını yapacak. 2020 yılında dünya yollarında bir yerli markamız olacak. 2016 yılından 30-40 araç üretecek testler yapacağız. Ardından seri üretime geçeceğiz. Eğer bu ülkeye inanmazsanız yerli araba, yerli füze, yerli uçak olmaz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 915 konutun temeli atıldı.

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim