• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.97 2.85
  • Altın: 2297.823 0.96
  • Dolar: 32.3149 0.20
  • Euro: 35.0929 -0.01

"Tıraş Olmama Bile Müsaade Etmediler"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Gazeteci Tuncay Özkan, nezarette tıraş olmasına bile müsaade etmediklerini söyledi.Kırşehir’de partilileri ile bir araya gelen ve 2008 yılında Ergenekon soruşturması kapsamı...
Tıraş Olmama Bile Müsaade Etmediler

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Gazeteci Tuncay Özkan, nezarette tıraş olmasına bile müsaade etmediklerini söyledi.

Kırşehir’de partilileri ile bir araya gelen ve 2008 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında yaşadığı süreci anlatan Özkan, 10 Martta cezaevinden çıktığını ve bugüne kadar Türkiye’de 70 il dolaşarak yaşadıklarını anlattığını söyledi. Özkan, "Polisler aşağıda çağırmaya başlayınca baktım, böyle büyük kameralarla gelmişler, kamera şakası mı yapıyorsunuz çocuklar hayırdır? dedim. Yok dediler biz polisiz. Nereden bileceğim sizin polis olduğunuzu dedim arkalarını döndüler. Sırtlarında polis arması var. Ben kapıyı açıyorum siz gelin dedim. Bizim ev 80 metrekare 120 polis içeri doluştu. Polislere bir yarınız çıkın bir yarınız içeride kalsın ne yaptığınızı bir göreyim dedim. Dokuz saat sonra evden çıktım. Emniyete gittik. Nezaretteyiz, beşinci gün sabaha karşı, Ramazan ayı su vermiyorlar, yarım litre su veriyorlar. Gömlek, takım elbise değişimine hatta sakal tıraşı bile olmama izin vermiyorlar. Neden sakal tıraşı olmama izin vermiyorsunuz dedim, savcı bey öyle istiyor dediler. Gittik savcı beye, üç tane savcı oturuyorlar yan yana cam kenarında Zekeriya Öz savcı var. Ortada Nihat Taşkın savcı var. Yan tarafta da Mehmet Ali Pekgüzel adlı savcı var. Siz beni neden aldınız sorusunu sordum sürekli" diye konuştu.

"ORTA ÇAĞ’DA BİLE..."

Sorguya çıkınca kendisinin suçunun söylenerek savunma yapmak istediğini anlatan Özkan, "Ben savunma yapmak istediğimi söyledim. Savcılar kendi aralarında konuştular. Mahkeme başkanı söyleyin dedi. Savcılar dediler ki biz süre istiyoruz. Süre istiyoruz deyince mahkeme başkanı çok kızdı. Mahkeme Başkanı, ’Ne süresi kardeşim adam 1 yıl 2 aydır burada’ yatıyor dedi. Söylesenize suçu ne ise bunun üzerine savcılar yine kendi aralarında konuştular, o zaman biz ara istiyoruz dediler. Mahkeme 3 saat kadar ara verdi. Dönünce mahkeme başkanı Köksal Şengün, savcıya dönerek buyurun savcı bey dedi. Daha sonra Köksal Şengün’ü bizim tahliyemizi istediği için mahkeme başkanlığından aldılar. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, ’Sanık Ahmet Tuncay Özkan’a suçunun söylenmesi ihsası rey olacağından söylenmemesine ancak sanık suçunu en iyi kendisi bildiğinden anlatması durumundan mahkemenin bundan yararlanacağına ifadelerine yer verdi. Ben o gün Türkiye için çok korktum. Yani masumiyeti istedikleri gibi cezalandırabilir. İstediklerini yapabilirler. Onun üzerine dedim ki, Orta Çağda bile insanlara sen şu suçtan dolayı buradasın şundan yargılanıyorsun deniyordu. Böyle bir şey olamaz. Ama oldu. Ve biz bu güne geldik" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim