• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.249 0.69
  • Dolar: 32.3104 0.28
  • Euro: 34.9348 0.10

"Tetikçi" İddiasına Yanıt Verdi

CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ulusal medyada yer alan ‘Tetikçi tutup yardımcısını vurdurtacaktı’ iddialarını yalanladı.Bazı ulusal basın organlarında “CHP’de ikinci Şişli vakası” başlı...
Tetikçi İddiasına Yanıt Verdi

CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ulusal medyada yer alan ‘Tetikçi tutup yardımcısını vurdurtacaktı’ iddialarını yalanladı.

Bazı ulusal basın organlarında “CHP’de ikinci Şişli vakası” başlığıyla önemli iddialar ortaya atıldı. Söz konusu habere göre Başkan Çetin’in, kendisinin yolsuzluklarını dillendiren personeli işten çıkardığı, başkan yardımcılığını yürüten ve yolsuzluklara karşı sesini çıkaracağını belirten Mustafa Selek’i de tetikçi tutarak vurdurtmayı hedeflediği iddiaları yer aldı. Ancak kiralanan tetikçinin sadece Selek’in makam odasını kurşunlatması üzerine senaryonun çöktüğü öne sürüldü.

“İSTESEM GÖREVDEN ALIRDIM ZATEN”

İddialar üzerine Başkan Soner Çetin, Mustafa Selek ile birlikte Çukurova Belediyesi’nde basın açıklaması düzenleyerek iddiaları yalanladı. Habere göre, Ferdi İlbuğa isimli kişiye ‘Başkan yardımcım Mustafa Selek’i vur’ talimatı verdiğinin iddia edildiğini anımsatan Çetin, “Bu, saçma sapan, yalan, iftira dolu bir iddia ve sözde bir haberdir. Başkan Yardımcım Mustafa Selek, benim öz kardeşim gibidir. Çocuklarımın manevi amcasıdır ve 7 yıldır siyaset yaptığım bir kişidir ve kolundan tutup partiye alan da benimdir. Kendisiyle bir husumetim yoktur, olsa da iki dudağımın arasına bakar, tek bir yazıyla görevden alırdım zaten” diye konuştu.

“BEN MÜŞTEKİYKEN ŞÜPHELİ YAZDILAR”

Ferdi İlbuğa adlı kişinin Çukurova Belediyesi ve CHP’yi kamuoyunda küçük düşürmek amacıyla Mustafa Selek’in makam odasını kurşunladığını daha sonra da haber göndertip şantaj yaparak 500 bin TL para istediğini söyleyen Çetin, “İfadeyi verirken belediyeyi ve belediye başkanı suçlayacağını, kendisine para verilirse bu sözleri söylemeyeceği bilgisini iletmiştir. Ancak bu durum karşısında kesinlikle geri adım atmadığımız gibi bize iletilen bu şantajı olduğu gibi Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşmış, onların yönlendirmesiyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmuşuzdur. Ben 22 yıl boyunca ceza avukatlığı yapmış bir hukukçu olarak, böyle dosya görmedim. Ben müştekiyken, sanırım şüpheli olarak yazmışlar aslında şikayet eden benim en azından müşteki şüpheli olarak yazması gerekirken, şüpheli yazılmış. Zaten neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Gerekçe de şuymuş güya Mustafa Selek çalmaya gelmiş o yüzden bunları azmettirmeye gelmişim” ifadelerini kullandı.

“İDDİALARI YAZAN GAZETECİ BANA SORMADI”

Ferdi İlbuğa’nın Çukurova Belediyesi’nde çalışırken dedikodu yaptığı, çalışmadığı, yöneticiler ve çalışanlar hakkında iftira attığı sebebiyle işine son verildiğini anlatan Başkan Çetin, “Gazetedeki bu haber öylesi akla, mantığa ve gerçeğe aykırıdır ki, bir örnek vermek gerekirse, örneğin bir şahıs ya da şahıslar Başbakanlık binasına ateş açsalar, yakalandıklarında da ifade verirken ‘Bizi Başbakan azmettirdi’ deseler bu kişilerin bu sözlerine ya da iddialarına itibar edecek miyiz? Haberi yazan Kemal Gümüş’ün veya başka kurumdan bir kişinin bu iddialarla ilgili olarak ‘Ne diyorsunuz’ diye bir soru sormamış olması, haberinizin ne denli kasıtlı olduğunun somut göstergesidir” şeklinde konuştu.

“İLBUĞA PİŞMAN OLDU AMA SAVCILIK KABUL ETMEDİ”

İddiaların sahibi Ferdi İlbuğa’nın daha sonra pişman olarak savcılığa dilekçe verdiğini fakat savcılığın kabul etmediğini öne süren Çetin, dilekçenin kendisinde olduğunu ve mahkeme sürecinin devam ettiğini kaydetti. Başkan Çetin şöyle devam etti:

“Çoluğumun çocuğumun rızkını bu ne idüğü belirsiz kişilere vermek için kazanmadım. Üç beş zibidinin, akli dengesi yerinde olmayan şahsın böyle bir şantajına boyun eğmeyeceğimi beni tanıyan herkes çok iyi bilir. Bazılarının kuyruğuna basıyoruz, bazılarının mamasını, geçim kaynağını elinden alıyoruz. 20’den fazla hormonlu inşaat mühürledim. Bir kısım sermaye gruplarını da karşımıza alıyoruz. Sonu ne olursa olsun, bu grupları rahatsız etmeye, belediyeyi böyle yönetmeye devam edeceğiz. Bizi kimse yıldıramaz. Keşke gazeteci arkadaşlar 14 Nisan’daki duruşmayı bekleselermiş.”

BAŞKAN YARDIMCISI SELEK: “İDDİALAR DELİ SAÇMASI”

İddiaların yalan olduğunun altını çizen Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ise “Soner Çetin benim öz ağabeyimdir. Beni CHP’ye üye yapan, meclis üyesi ve süreçte başkan yardımcısı olarak göreve atayan kendisidir. Bırakınız istifa etmemi ya da görevden ayrılmamı istemesini, Çetin başkanımız yüzünü ekşitse bile anında görevi bırakacak kadar kendisine yakınım ve özel hukukum vardır” dedi.

İddiaları ‘deli saçması’ olarak nitelendiren Selek, “Başkanımız Çetin’in her koşulda yanında olacağım. Ferdi İlbuğa makam odama dışarıdan ateş açarak saldırıda bulunmuştur. Daha önce zaten basın toplantısıyla net bir biçimde açıklanmıştı. Saklanan ya da gizlenen hiçbir şey yoktur. Burada saldırıya uğrayan benim, saldıran Ferdi İlbuğa, ateş etme olayından sonra haber göndertip para isteyen, şantaj yapmaya çalışan yine o. Ancak başkanımız Çetin bu şantaja geçit vermemiştir. Bu sorunlar, ifadeler, aklın ve mantığın kabul edemeyeceği bu deli saçması ifadeler şantaja geçit verilmemesinden sonra ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ise, “Burada seçim öncesi siyasi bir hareket var görünen odur. Çukurova Belediyesi’ne bir iftira atılmıştır. Bu işi seçim öncesi medet umma adına yapılmasını çok manidar buluyoruz” diye konuştu.

MEYDAN OKUMUŞTU

Öte yandan Başkan Soner Çetin, 6 Ocak’ta Çukurova Belediyesi’ne yapılan silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada saldırıyı yapanlara meydan okuyup, “Silahla müdahale olduğu zaman gül atmayacağız bundan sonra. Arkadaşlarım bu konuda kesin kararlı ve çok iyi eğitimli. Onların görevi beni korumak, bana yapılan saldırıyı def etmek. Bir saldırı olduğu zaman şiddetle bunun karşılığını da görecekler. Bize saldırı yapmak için evinden ayrılan şahıslar, aileleri ile vedalaşıp öyle gelsinler. Karşılığını fazlasıyla görecekler” ifadeleriyle dikkat çekmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim