• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 13°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 0.00
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Terörü lanetleyip ‘Edi bese’ dediler

FETÖ’cü hainlerden katliam nöbetini devralan PKK’ya Edirne’den Van’a öfke çığ gibi... Doğu ve Güneydoğu’da Türk bayrağını eline alanlar “Edi Bese (Yeter Artık)” sloganlarıyla protesto gösterileri düzenledi.
Terörü lanetleyip ‘Edi bese’ dediler

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup hainlerin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından bu kez bir diğer terör örgütü PKK, Güneydoğu'da hain saldırılarına hız verdi. Son 10 gün içerisinde Mardin'in Kızıltepe, Diyarbakır'ın Sur ve Çınar ilçesi, Van, Bitlis ve son olarak Elazığ'da bombalı araçlarla yapılan saldırılarda güvenlik güçlerinin yanı sıra aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 30'dan fazla kişi yaşamını yitirdi. Hendekler nedeniyle kentleri harabeye çeviren terör örgütünün son bombalı saldırıları bölgede bardağı taşıran damla oldu. PKK'ya tepki gösteren, artık kan ve gözyaşı istemeyen halk, Türkçe ve Kürtçe 'Yeter Artık' diyerek meydanlara çıktı. Elazığ, Siirt, Mardin, Bingöl ve Batman'da Cuma namazı sonrası bir araya gelen binlerce vatandaş terör örgütüne tepki gösterdi.

İKİ HAİNE İSYAN

Elazığ'da 3 polisin şehit olduğu, 217 kişinin yaralandığı hain terör saldırısının ardından dün Elazığlılar meydanlara indi. On binlerce Elazığlı, ellerinde Türk bayrakları ile cuma namazı sonrası düzenlenen teröre tepki mitingine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık daha sonra Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Nasıl ki Türkiye'nin bileğini 15 Temmuz7da bükmek isteyenlerin bileği kırıldıysa, önceki gün Elazığ'ın bileğini bükmek isteyenler yiğit insanların karşısında bilekleri değil kendileri yok olacaktır" dedi. Siirt'te de cuma namazından sonra Çarşı Camisi önünde bir araya gelen STK'lar ve vatandaşlar terör örgütlerine karşı ortak basın açıklaması yaptı. STK temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Birsen Başkanvekili Zekeriya Butur, "15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. Gazi Meclisimizi bombalayanların, eli kanlı PKK'lılardan hiçbir fark yoktur" dedi. Siirt'te dün saat 21.00'de Siirt Valiliği önünde PKK terör örgütüne karşı huzur nöbeti başlatıldı.

PKK'LIYI LİNÇTEN POLİS KURTARDI

DİYARBAKIR'IN Sur ilçesinde Ulu Cami İmamı Mehmet Sait Yaz'ın, terör örgütü PKK aleyhine hutbe verdiği sırada, cemaatin arasında bulunan bir kişi bağırarak camiyi terk etti. Cemaat bu kişiyi linç etmeye kalkıştı. Çevik kuvvet polisleri, provokatörü cemaatin elinden zorlukla kurtardı.

DOĞU'DAN BATI'DAN ORTAK TEPKİ

Mardin 'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği kanlı eylemlere tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Fuat Yağcı Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrası yapılan eyleme halk yoğun ilgi gösterdi. Edirne'den Van'a birçok ilde cuma namazından çıkan vatandaşlar ortak açıklama yapıp, terörü lanetledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim