• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Terim: "Artık Genç Yetenekleri Kaybetmek İstemiyoruz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Futbol YİBO’ları projesinde pilot il seçilen Kastamonu’da incelemelerde bulundu.Terim, "Bu proje ebeveynlerin üzerinden de büyük bir sorumluluğu çekip alacak bir...
Terim: Artık Genç Yetenekleri Kaybetmek İstemiyoruz

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Futbol YİBO’ları projesinde pilot il seçilen Kastamonu’da incelemelerde bulundu.

Terim, "Bu proje ebeveynlerin üzerinden de büyük bir sorumluluğu çekip alacak bir proje olacak. Artık genç yetenekleri kaybetmek istemiyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya konulan Riva Futbol Lisesi projesinin bir devamı olan Futbol YİBO’ları projesinde pilot il seçilen Kastamonu’da incelemelerde bulunmak üzere Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kastamonu’yu geldi.

Kastamonu’da Taşköprü ilçesinde incelemelerde bulunan Fatih Terim, projenin uygulanabilmesi için YİBO’larda tespit edilen eksiklerin TFF, valilik, belediye ve milli eğitim müdürlüğü iş birliğinde tamamlanması noktasında fikir birliğine vardıklarını belirterek, Kastamonu’da ufak çalışmalar sonucu önemli mesafe kat edilebileceğini söyledi.

İlk olarak Kastamonu il merkezinde incelemelerde bulunan Fatih Terim, daha sonra Taşköprü ilçesine geldi. Burada Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ı makamında ziyaret eden Fatih Terim’e Başkan Arslan, ahşap oyma sanatıyla yapılmış üzerinde tuğra bulunan tablo hediye etti.

Taşköprüspor yönetimi ise Fatih Terim’e, ismi yazılı Taşköprüspor forması hediye etti. Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, daha sonra Fatih Terim ve beraberindekilere belediyeye ait eski kendir fabrikası alanında bulunan sosyal tesisleri gezdirdi.

Fatih Terim, ardından Taşköprü YBO’ya geçerek burada çeşitli incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun futbolu alt yaş gruplarına indirmek için başlatacağı Futbol YİBO projesinde, Kastamonu’nun pilot il olması için kendisine sunulan rapor doğrultusunda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kastamonu il merkezini ve akabinde Taşköprü ilçesini geldi.

Fatih Terim, Kastamonu’ya yaptığı ziyarette, beklentilerinden fazla bir potansiyel ve ilgiyle karşılaştığını söyledi.

TFF Gençlik Geliştirme Departmanı Sorumlusu Rasim Kara ile TFF Projeler Müdürü Tamer Güney’in hazırlık aşamasını yürüttüğü projenin uygulanabilirliğini bizzat yerinde görmek isteyen Fatih Terim, gördüğü alt yapı imkanı ve potansiyel sonrasında, TFF olarak Kastamonu’da çok daha fazla çalışma yapabileceklerini belirtti.

Kastamonu’nun spor ve sporcuları için Türkiye’nin en ideal kentlerinden birisi olduğunu gözlemlediğini söyleyen Fatih Terim, kendisi başta olmak üzere Federasyon olarak gereken ilgi ve alakayı bundan sonraki süreçte göstereceklerini söyledi.

Futbol YİBO projesinin pilot okulu olması planlanan Taşköprü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) Kastamonu gezisi ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatih Terim, geçen yıl TFF tarafından uygulamaya konulan Riva Futbol Lisesi projesinin bir devamı olan Futbol YİBO’ları projesinde Kastamonu’nun pilot il olmasının önünde hiç bir engel olmadığını belirtti.

Projenin uygulanabilmesi için YİBO’larda tespit edilen eksiklerin TFF, valilik, belediye ve milli eğitim müdürlüğü iş birliğinde tamamlanması noktasında fikir birliğine vardıklarını söyleyen Fatih Terim, Kastamonu’da ufak çalışmalar sonucu önemli mesafe katedilebileceğini kaydetti.

"KASTAMONU’DA ÇOK İMKAN VAR"

Tesis bakımından Kastamonu’nun fazlasının olduğuna dikkat çeken Fatih Terim, “Çok uzun zamandır Kastamonu’daki YİBO’larla ilgili projemiz vardı. Son iki ay içinde arkadaşlarımız iki kez Kastamonu’ya geldiler ve buradaki okullarda inceleme yaptılar. Ben de bu proje için Kastamonu’ya geldim. Çok mutlu oldum ayrıca Kastamonu’dan hakikaten çok etkilendim. En başta futbolu bu kadar candan seven bir vali ve belediye reisiyle karşılaştım. Bu büyük bir avantaj. Kastamonu’da çok imkan var. Küçük dokunuşlarla çok önemli çalışmalar yapılabilir. Kastamonu Karadeniz’e yakın hem de Anadolu’ya çok çabuk ulaşılabilecek bir yerde. Müthiş bir havası var ve oksijen kapasitesi çok yüksek. Nem yok. Bu kadar yeşile sahip, ulaşım sorunu olmayan, hava yolu olabilen bir kent. Ilgaz tüneliyle birlikte Ankara’da iki saate düşecek. Havası, suyu temiz. Allah’ın verdiği şanslar var Kastamonu’da. Kastamonu bu şanslarını kullanmalı ve bunları ilerletmek gerek. Tüm bu avantajlara sahip bir şehir, spor ve sporcu için idealdir. O yüzden gereken alakayı göstereceğiz. Baktığımız zaman bizler, valimiz, belediye başkanımız, milli eğitim ve okul yetkilileri YİBO’larımızdaki eksikleri tespit etmiş ve bu eksiklerin giderilmesi konusunda ortak bir noktada buluşmuş durumdayız. Futbol YİBO’ları projesinde Kastamonu’nun büyük ihtimalle pilot il olacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

“OKUYANDA FUTBOLCU OLABİLİR, FUTBOLCU OLANDA OKUYABİLİR”

Riva Futbol Lisesi uygulamasıyla futbolda eğitimi örgün eğitim sistemine monte etmeye çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını belirten Fatih Terim, projeyle hem öğrencilere hem de velilere, “Okuyan da futbolcu olabilir, futbolcu olan da okuyabilir” anlayışını aşılamak istediklerini ifade etti.

Futbolda alt yapıya önem verilmesinin gerektiğinin sıklıkla dile getirildiğini ama önemli olanın bunu pratiğe dökmek olduğunu aktaran Fatih Terim, “Biz futbol eğitiminin küçük yaş seviyesinden başlamasından yanayız. Bu çerçevede bu tür projelere Türkiye genelinde önem veriyoruz. İlk, orta, lise çağından itibaren yetenekli olan, futbol oynamayı seven çocuklarımıza futbol eğitimini verebilmek amaçlarımızın başında yer alıyor. Okuyan da futbolcu olur, futbolcu olan da okuyabilir. Bu düşünce ve rahatlığı o sporcularımıza vermek istiyoruz. Gerekirse eğitici vermek, gerekirse eğitmek, gerekirse de okullara futbol antrenörü vermek suretiyle bu ilişkimizi Milli Eğitim Bakanlığı ile sürdürmek istiyoruz. Yeteneği olan bir öğrenci okuyarak ve alacağı destekle bu yeteneğini ilerletebilmelidir. Öğrencilerimizin kültürlü, eğitimli olmalarını istiyoruz. Ama futbolun buna mani olmasını da istemiyoruz. Ebeveynler bu konuda mutlaka bir karar verme anıyla karşı karşıya kalıyor. Bu benim eğitim yaşantımda da karşılaştığım bir durumdu. Sonuçta aileler genellikle ’Bir baltaya sap olsun, bu sporu yapmasın’ diyebiliyor. Böyle çok yetenek kaybettiğimizi düşünüyorum. Bu proje ebeveynlerin üzerinden de büyük bir sorumluluğu çekip alacak bir proje olacak. Artık genç yetenekleri kaybetmek istemiyoruz. Türkiye’de hem kızlarda hem de erkeklerde çok büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu hep söylüyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirmek için başlattığımız çalışmalar büyük ilgi görüyor. Özel okullarda bu projeye büyük destek görüyoruz. Allah nasip ederse biz bir kıvılcım yaktık, bu kıvılcımın ateşe, yangına dönmesi çok zaman almayacak gibi gözüküyor. Türkiye’yi geziyorum. Projemiz her gittiğim şehirde yerel yönetimler ve kulüpler tarafından destek buluyor. Ülkemizde böyle bir eğitim seferberliği, tesis seferberliği yapmak durumundayız. Herkes alt yapı diyor ama bu işi pratiğe dökmek zorundayız. Bizim buraya seçeceğimiz çocuklarımızın hiç bir yıldız olmayabilir ama ülkesine, bayrağına, memleketine bağlı birer birey olarak yetişmeleri de bizim için başarıdır. İçki, kumar, uyuşturucu ve terörden arınmış bir gençlik bizim için açıkçası sevindirici olacaktır. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Elinden yardım gelecek herkesi de bu projeye destek vermeye çağırıyoruz. Bu noktada Kastamonu’nun dışındakiler gibi Kastamonu’da olanların da görevi var. TFF, valilik, belediye yetmez. Herkesin yardım etmesi lazım” şeklinde konuştu.

RASİM KARA VE TAMER GÜNEY’DE EŞLİK ETTİ

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan gelen uçağı ile Kastamonu’ya gelen Fatih Terim’e TFF Gençlik Geliştirme Departmanı Sorumlusu Rasim Kara ile TFF Projeler Müdürü Tamer Güney de eşlik etti. İlk olarak İzbeli Çiftliği’ne giden Fatih Terim, ardından sırasıyla Mahalli İdareler Eğitim Merkezi (MİEM), Golf Sahası olarak planlanan Kadı Dağı’ndaki alan ve Hasan Doğan Spor Tesisleri’ni gezdi. Taşköprü’de de ilk olarak Taşköprü Belediyesi’ne giden Fatih Terim’e burada Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından hediyeler takdim edilirken, Taşköprüspor yöneticileri de forma hediye etti.

Fatih Terim’e temasları boyunca Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanı Mahir Altıkulaç, Kastamonu TÜFAD ve Kastamonu ASKF’nin yönetici ve başkanları eşlik etti

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim