• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.29 0.76
  • Dolar: 32.3523 0.06
  • Euro: 34.9406 -0.33

Terapist Köpekler Sınav Kaygısını Ortadan Kaldırıyor

Çok uzun yıllardır insanların en büyük dostları arasında kabul edilen köpekler, İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine unutulmaz bir gün yaşattı. Eğitim-Öğretim döneminin sona ermesine kısa bir sü...
Terapist Köpekler Sınav Kaygısını Ortadan Kaldırıyor

Çok uzun yıllardır insanların en büyük dostları arasında kabul edilen köpekler, İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine unutulmaz bir gün yaşattı. Eğitim-Öğretim döneminin sona ermesine kısa bir süre kala sınav stresi yaşayan öğrenciler, açık havada terapi köpekleriyle oynayarak enerji depoladılar.

İstanbul Kültür Üniversitesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminin sona ermesine kısa bir süre kala öğrencilerin, sınav dönemi stresini daha kolay atlatabilmesi amacıyla ‘Anti StressDay’ başlıklı bir program gerçekleştirdi. Anti StressDay etkinlikleri kapsamındaki köpeklerle yapılan terapi anlamına gelen DogTherapy’e katılan öğrenciler, asistan köpekler ve terapi köpekleriyle bir gün geçirdi. Çimlere basarak negatif enerjilerinden arınan öğrenciler, sıcak havanın da tadını doyasıya yaşadılar. Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu’nun destek verdiği etkinlikte fiziksel ve psikolojik terapide hastalara, yaşlılara ve diğer ihtiyaç sahiplerine destek veren asistan köpekler ve terapi köpekleri öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

“KÖPEKLER ÖĞRENCİLERİN STRESLERİNİ ALIYOR”

Öğrencileri haftaya başlayacak final dönemine hazırlamak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrencilik Yaşamı Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Gökgöz, “Çok uzun bir eğitim-öğretim döneminin sonunda bugüne geldik. 8 aydır öğrencilerimiz sadece materyalisttik bir dünyada performansa dayalı eğitim aldılar. Derslerini çalıştılar, atölye çalışmalarına girdiler ve ciddi anlamda sınav stresi çektiler. Öğrencilerimizi haftaya başlayacak finallere hazırlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Köpekler, öğrencilerin streslerini alıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayan DogTherapy çalışmalarından esinlendik. Final dönemleri öncesinde gerçekten öğrenciler çok stresli çünkü geçme ve kalma durumu var. Fakat hayvanlarla beraber olmak, toprağa dokunarak vakit geçirmek, koşulsuz ve karşılıksız sevgiyi hayvanlarla tadabilmek öğrencilerin stresini alıyor. Bu bilimsel olarak ispatlanmış bir durum” dedi.

“ZİHİNSEL AKTİVİTELER ARTIYOR”

İnsanların köpeklerle iletişime geçtiği zaman zihinsel aktivitelerinin arttığını ve psikolojik olarak rahatladıklarını söyleyen Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu köpek eğitmenlerinden Neşe Öztürk, “Öğrencilere sınavlara hazırlık sürecine yardımcı olmak istiyoruz. Terapi köpekleri ile amacımız ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak. Yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen herkesle çalışabiliyoruz. Biz anaokullarına gidip Down Sendromlu çocuklarla da vakit geçiriyoruz. Sakin ve iyi mizaçlı köpekler bunun için eğitildiler. İnsanların köpeklerle iletişime geçtiği zaman zihinsel aktivitelerinin arttığı ve psikolojik olarak rahatladıkları kanıtlanmış bir gerçek. Biz de Türkiye’ de ilk defa köpekleri bu amaçla kullanmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“ÇOK İYİ HİSSEDİYORUZ”

Düzenlenen etkinlikte bütün bir senenin yorgunluğunu attığını söyleyen İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi Aslıhan Özbay ise “Finallere az bir zaman kala DogTerapy yapıyoruz. Çok iyi hissediyoruz. Çünkü gerçekten onlara dokunmak, onları sevmek ve onların bizi dinlediğini fark etmek çok güzel hissettiriyor. Çünkü gerçekten final dönemi, çok büyük bir gerginlik demek. Stresimizi atıyoruz” dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri programın son bölümünde ise Anti StressDay etkinlikleri kapsamında İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysın Turpoğlu Çelik ile ‘Nefes Terapisi’ ve Oyuncu Erkan Topuz ile ise ’Rahatlama ve Odaklama Çalışmaları’na da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim