• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9094.06 0.16
  • Altın: 2323.989 0.75
  • Dolar: 32.3607 0.12
  • Euro: 34.9689 -0.16

Teleferik Açılışını Yapan Başbakan’dan Müjde !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışını yaptığı Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın vatandaşlara ücretsiz olacağı müjdesini verdi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şentepe Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen töre...
Teleferik Açılışını Yapan Başbakan’dan Müjde !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışını yaptığı Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın vatandaşlara ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şentepe Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen törenle ’Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’ açılışını yaptı. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, “Şu ana kadar 49 miting yaptık. O kadar muhteşem bir kalabalık bizi karşıladı ki bu 50. mitingimiz hayırlı mübarek olsun. Bu miting aslında iki şeyin habercisi biri yapacağımız Ankara mitinginin ilk habercisi, ikincisi de 7 Haziran zaferimizin habercisi. Ankara, Yenimahalleli kardeşlerim, Şentepeliler, yiğit arkadaşlarım, 7 Haziran’da bir ders vermeye var mısınız? Buradan, AK Parti’nin kalesinden Ankara ve Türkiye’ye gür bir sesle, sözle milletindir demeye var mısınız? Birtakım tuzaklar kuranlar oluyor. Milletle meydanlarda buluşamayanlar kapalı kapılar ardında birtakım tuzaklar için buluşuyorlar. Bir bakıyorsunuz, HDP’nin sözcüsü, paralelin sözcüsü HDP’nin belediye başkanıyla buluşuyor. Bir bakıyorsunuz MHP bir şey söylüyor CHP destekliyor. HDP bir şey söylüyor MHP destekliyor. Bütün hesapları dört yanlışı bir araya getirerek bir doğruyu götürmek. CHP’yi, MHP’yi, HDP’yi paraleli. Ama burası siyaset meydanı burada bir doğru dört yanlışı götürür. Bu dört yanlışı siyasi mezarlığa gönderecek miyiz" ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ BÖLÜNMÜŞ YOLLARI OTOYOLLARA ÇEVİRECEĞİZ”

12 yıl içinde ulaşımın her alanında olağanüstü devrimlere imza attıklarını belirten Davutoğlu, "Bu bölünmüş yolların otobanlara dönüşme dönemi. Yani konvansiyonel yollardan bölünmüş yollara geçtik. Şimdi bölünmüş yolları otoyollara çevireceğiz. Aynı şekilde eski kara trenlerden hızlı trenlere, hızlı trenlerden yüksek hızlı trenlerle Türkiye’yi kim tanıştırdı? MHP’nin ulaştırma bakanı önüne hızlı tren projesi geldiğinde, herhalde bunu biz değil torunlarımız bile göremiyor aynı MHP’li şimdi o hızlı trenlerle seyahat ediyor. Şimdi yüksek hızlı trenlere geçiyoruz. Onlar konuşur" derken, kalabalıktan da ’AK Parti yapar’ sesleri yükseldi.

“ANKARA’YI YÜKSEK HIZLI TRENLE TANIŞTIRAN KİM"

2002 yılında ilk defa iktidarı devraldıklarında Ankara ile diğer iller arasında hava, demir, karayolları ulaşımının bugünkü gibi olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Anadolu Jet ile Ankara’yı bütün illerimize bağladık. Bugün Ankara’dan diğer illerimize seyahat emek isteyenler havayolu ulaşımıyla en kısa sürede seyahat ediyorlar. Havayoluyla Ankara arasındaki yolu çağdaş standartlara getirdik. Şimdi kentsel dönüşümle o mahallelerde yaşayanların hepsi en çağdaş standartlarda konutlara kavuşuyorlar" dedi.

Ankara’nın şimdi Türkiye’deki yüksek hızlı trenlerinin merkez üssü olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "Ankara, bu anlamda artık sadece Anadolu’nun kalbi değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu başkenti değil. Ankara’yı yüksek hızlı trenle tanıştıran kim" diye sordu.

“BÜTÜN BU BİRİKİM ÜZERİNDE ŞİMDİ İKİNCİ YARI BAŞLIYOR”

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bütün bu birikim üzerinde şimdi ikinci yarı başlıyor. Şimdi bizim görevimiz ondan aldığımız miras üzerine çok daha ileri hamleleri gerçekleştirip küresel güç olan Türkiye’de ulaşımı devam ettirmek. İstanbul-Ankara 1,5 saate düşecek. Artık öyle bir imkana kavuşacağız ki neredeyse İstanbul’da yaşayıp Ankara’da çalışabilecek. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun palavraları değil bunlar AK Parti vizyonu. Kuru söğütten düdük olmaz. Bunlar kuru söğüt gibi eski Türkiye partilerinden hiç kimseye hayır gelmez. Bunlar ittifak yaparlar, AK Parti’yi engellemeye çalışırlar. Bunlara çok güçlü bir ders verecek miyiz? Bu dört yanlışa onların arkasındaki akıl hocalarına bu topraklarda sadece artık millet iradesi geçerli diyecek miyiz? Yeni bir destan yazacak mıyız inşallah? Hızlı tren bağlamında Ankara benim açımdan öylesine önemli bir projeydi ki bir gönül bağıyla Konya’ya bağlandı. Öte yandan karayolunda otoyolda Ankara-İstanbul arasında Bolu Tüneli’nde hiçbir mesafe alınmamıştı biz iktidara gelene kadar. Bolu Tüneli’ni Ferhat gibi millet aşkıyla AK Parti deldi. Yeni Ferhatlar olmaya var mısınız? Aşılmaz dağlar olmaya var mısınız? Söyleyin var mısınız? Daha büyük projelerle yola devam ediyoruz. Ankara’dan İzmir’e otoyol devam ediyor. Ankara, Türkiye’nin kalbi Cumhuriyetimizin başkenti bütün denizlere otoyollarla hızlı tren yollarıyla bağlanacak inşallah."

“BU TELEFERİK ÜCRETSİZ OLACAK”

Bugün devrim mahiyetinde ’metroyla teleferiğin’ birleştirildiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Madem siz başlattınız bütün meydan ses versin, ’Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar hem de yalan konuşur, AK Parti yapar. Biz, bu yalanlara, birtakım palavralara milletimizin itibar etmediğini biliriz. O kadar güzel bir proje ki bakın faydası kaç tane? Bir, karayolundaki ulaşımı hiç etkilemiyor. Buradan 13,5 dakikada Yenimahalle metrosuna ineceksiniz. İki, Şentepeliler tepeden inerken Ankara’nın güzelliklerini görecekler. Üç, hiçbir çevre kirliliği olmayacak. Dört, müjde mahiyetinde söylüyorum Şentepeliler, Yenimahalleliler bu teleferik ücretsiz olacak. Hizmet anlayışı bu. Bu hizmet anlayışına destek verecek misiniz? Ankara’da her türlü hayalin ötesine geçerek metroyu teleferikle, teleferiği Şentepe’yle buluşturan AK Parti anlayışına destek verecek misiniz? Buradan ineceksiniz 13,5 dakika, Kızılay’a gidiş 11 dakika, toplam 24,5 dakika. Ankara Türkiye’nin merkezidir" diye konuştu.

“BİZİM YAPTIĞIMIZ HİZMET TOHUMLARI 2071’E KADAR ULAŞIYOR”

"Ankara’nın bütün semtleri ilçeleri de bizim gönlümüzün merkezidir. Bu, ayrıca öyle güzel bir hizmet anlayışı ki bu hizmet başladığında tamiratlarla ömrü uzatılabiliyor, 50 yıla kadar hizmet verecek” diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim yaptığımız hizmet tohumları 2071’e kadar ulaşıyor. Hani demiş ya MHP’li ’Benim torunum bile göremez’. Biz ise tohumu öyle bir atıyoruz ki o hizmetten torunlarımızın çocukları bile istifade ediyor. Çevre temizliği, ulaşım hız, insana saygı, ücretsiz olarak hizmet etme aşkı var. Bunu başka parti vaat edebilir mi, yapabilir mi? Akıllarında hayal bile edebilirler mi? Ayrılmadan bir daha sözleşelim, hayalleri gerçek kılan kim? Vaat ettiğini vaktinde halkına hizmet olarak sunan kim? Onlar konuşur. 7 Haziran’da sizden Ankara’da defahatlarce kazandığımız zaferlere yeni bir zafer eklemenizi bekliyoruz. Yeni bir zafere, yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Bu tuzak kuran dörtlü çeteyi, MHP, CHP, HDP’yi, onları geriden yöneten paralele bir ders vermeye var mısınız? Onları siyaset çöplüğüne gömmeye var mısınız?"

"Hizmet başkenti olan Ankara bizimle yürümeye var mısınız? Söz mü" diye soran Davutoğlu, "Aziz Ankara şahidi ol, bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi, insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli, Yeni Türkiye’yi kurmak için gece-gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Allah sözümüzü kaim ve daim kılsın. Allah’a emanet olun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim