• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Tayyar’ın "Trafo" Kehaneti Gerçekleşti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın geçtiğimiz hafta TGRT Haber ekranlarında “Paralel yapı da diğer örgütlerde tamamı trafolara yönelik bir eylem yapabilir” açıklamaları gerçeğe dönüştü. T...
Tayyar’ın Trafo Kehaneti Gerçekleşti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın geçtiğimiz hafta TGRT Haber ekranlarında “Paralel yapı da diğer örgütlerde tamamı trafolara yönelik bir eylem yapabilir” açıklamaları gerçeğe dönüştü. Tayyar, dün Diyarbakır’da HDP mitingi öncesinde trafoda meydana gelen patlamaya ilişkin “HDP’yi barajı aştırmak için her türlü oyunu tezgahı kurmuş durumdalar. Bu olayın arkasında PKK’nın parmak izi var” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, geçtiğimiz hafta TGRT haber ekranlarında “Paralel yapı da diğer örgütlerde tamamı trafolara yönelik bir eylem yapabilir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Dün Diyarbakır’da HDP mitingi öncesinde ise trafoda patlama meydana gelmesi Tayyar’ın açıklamalarını hatırlattı.

Patlamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tayyar, legal olarak CHP, MHP, HDP’nin olduğunu illegal olarak da paralel yapı, DHKP-C ve PKK’nın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu üç terör örgütü ittifak halinde seçim sonuçlarını manipüle etmeye çalışıyor. Son 15 gün içerisinde HDP’nin barajı aşamayacağı anlaşılınca provokatif eylemlerle seçmen tercihlerini etkilemeye çalıştılar. Şimdi PKK tamamen sahaya indi. Köy muhtarlarını, kanaat önderlerini, partileri herkesi arayarak tehdit ediyor. Eğer yeterli oranda oy çıkmazsa o köyleri yakmakla tehdit ediyorlar. Ayrıca Adana ve Mersin HDP binalarının bombalanması örneğinde olduğu gibi son olarak da Diyarbakır’da patlama meydana geldi. Patlamadan hemen sonra Ak Parti ile bir ilişkilendirme yapıldı. PKK’nın yayın organı televizyon kanalında da bu eylemin HDP oylarını arttıracağı ifade edildi. Tezgah çok açık ve net. HDP’yi barajı aştırmak için her türlü oyunu tezgahı kurmuş durumdalar. Buna ilişkin devlete gelen çok ciddi istihbari bilgiler vardı. Değerlendirmeler yapıldı. Bende geçen hafta TGRT’de yayına katıldığımda bu ihtimal üzerine dikkat çekmiştim. Enerji Bakanlığının bir elektrik kesintisi ihtimaline çok önemli olduğunu söylemiştim. Nitekim devletinde bu konuda çok ciddi tedbirler aldığını biliyoruz. Ancak HDP Diyarbakır’da denetim dışı bıraktırdığı yerde bu tür bir eylem gerçekleşti. Eylemin failleri ortaya çıktığı zaman HDP iddiaların altında kalacaktır. Bu oyun tamamen şer ittifakının bir karanlık oyunudur.”

“PKK’NIN PARMAK İZİ VAR”

Bu olayın seçime ve HDP’nin oylarına nasıl etki edeceğiyle ilgili ise Tayyar, “ Eğer şeffaf bir toplum olmasa, iletişim kanalları güçlü olmasa bu eylem üzerinden bir mağduriyet duygusu geliştirerek seçmenleri etkileyebilirlerdi. Ancak Türkiye eski Türkiye değil. Bu tür oyunları, tezgahları ve kirli ittifakları çok iyi bildiği ve tanıdığı için ona itibar etmiyor. Bence seçime HDP açısından olumlu yansımayacağını aksine negatif tesir edeceğini düşünüyorum. HDP bu Diyarbakır’daki kirli eylemle oyunu arttıramaz. Çünkü bu olayın arkasında PKK’nın parmak izi var. PKK’nın veya kullandığı taşeron örgütlerin parmak izi vardır” ifadelerini kullandı.

TAYYAR BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a konuk olduğu programda seçim güvenliğiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

“Şuanda seçim güvenliğini tartışmaya açarak seçim sonrasında Türkiye’yi yeniden karıştırma hesabı var. PKK bu çıkışı ile ‘eğer HDP barajı aşamazsa ben ülkeyi kan gölüne çeviririm’ demeye başladı. Şuanda Türkiye’yi tehdit ediyor. Eğer bunu yaparlarsa çözüm süreci biter. Dedikodulara mahal vermemek için elektrikler kesildi trafoya kedi girdi tantanası olmaması için de Enerji Bakanı da açıkladı. 8 bin personel bütün izinler kaldırıldı. Ben buradan şu uyarıyı yapmak isterim. Her türlü tedbirin alındığını biliyorum ama dikkatli olun paralel yapı, DHKP-C, PKK, KCK, bütün terör örgütleri bütün trafoların güvenliğinin alınması lazım Türkiye’de. Seçim günü özellikle sayımın başladığı andan itibaren yavaş yavaş akşam saatlerinde bütün trafoların kontrol altında olması lazım. Her yerde provokasyon yapabilirler. Paralel yapı da diğer örgütlerde tamamı trafolara yönelik bir eylem yapabilir. Bununla ilgili her türlü güvenlik tedbirinin alınması lazım. Sadece enerji Bakanlığı personelinin izinlerinin kaldırılarak, onların 24 saat mesai düzenine geçirilmesi dahi yetmez. Askeri, jandarmayı, polisi herkesi devreye sokacaksınız orada trafoların güvenliğini alacaksınız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim