• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9092.87 0.14
  • Altın: 2324.419 0.76
  • Dolar: 32.3609 0.12
  • Euro: 34.9286 -0.40

'Tatile gidiyoruz' diyerek DAEŞ'e katıldılar

Ailelerine tatile gideceklerini söyleyerek evden ayrılan 2 kuzenden haber alınamıyor. Yaklaşık 2 haftadır çocuklarından haber alamayan aileler savcılığa başvurdu.
'Tatile gidiyoruz' diyerek DAEŞ'e katıldılar

Ailelerine tatile gideceklerini söyleyerek evden ayrılan 2 kuzenden haber alınamıyor. Yaklaşık 2 haftadır çocuklarından haber alamayan aileler savcılığa başvurdu.

OĞLUNUN SARIKLI VE CÜBBELİ KİŞİLERLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ ÖĞRENDİ

Ailelerin iddiasına göre; 29 Eylül akşamı aynı apartmanda yaşayan amca çocukları olan Fırat S. ve Yusuf S. ailelerine 'Uludağ'a tatile gidiyoruz' diyerek evden ayrıldı. 18 yaşında olan Fırat ile 14 yaşındaki Yusuf ilk 3 gün içinde ailelerini arayarak iletişim kurdu.
Üçüncü günün sonunda Fırat S.'nin babası Görgün S. oğlunun eski iş yerine giderek arkadaşları ile görüştü ve oğlunun Uludağ'a gitmediğini öğrendi. Oğlunun mahalledeki arkadaşları ile de görüşen baba, oğlunun son zamanlarda sarıklı ve cübbeli kişilerle görüştüğünü, tanımadığı bir adamın arabasına bindiğini duyunca da soluğu savcılıkta aldı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

2 ailenin suç duyurusu üzerine Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı. Konuya ilişkin savcılıkta avukatıyla birlikte ifade veren Fırat S.'nin babası Görgün S., "Çocuklarımın terör örgütüne katılmak için kandırıldığını düşünüyorum. Çocuğumun ve yeğenimin bulunması yönünde talebim vardır. Gittikten sonra oğlum Fırat beni aradı. Yusuf'la beraber iyi olduklarını, bir iki gün içinde geleceklerini söylediler. Ancak daha sonra telefonlarına ulaşamadım. Yeğenim Yusuf'un facebook hesabında IŞİD sempatizanı kişilerle arkadaş olduğu ve fotoğraflar paylaştığını tespit ettim. Çocuğumu ve yeğenimin bulunmasını, onları alıkoyan şahısların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Ailenin avukatı ise çocukların yurt dışına çıkarılma ihtimali bulunduğundan gerekli tedbirlerin alınmasını ve telefonlarından teknik takip yapılmasını talep etti.

"HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ"

Baba Görgün S. "Ayın 29'undan beri yoklar. Tatile gidiyoruz diye evden çıktılar. İlk 3 gün haber alıyorduk, telefonlaşıyorduk. 3 günden sonra haber alamadık. Telefonlarını kapattılar. Endişelendik. 3 gün önce de annelerini aradılar. Anneleri ile konuşmuşlar. İyiyiz, geliyoruz, dönüyoruz. Bizi aramayın, endişe etmeyin.... Hala gelmediler. Biz facebook hesaplarına baktık, IŞİD sempatizanlarıymış. Arkadaşlarına, çevrelerine sorduk. Arkadaşları da doğruladı bunu. Hayatlarından endişe ediyoruz. Evde rahat edemiyoruz. Perişan olduk. Savcılığa ve gereken her yere müracaat ettik" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ ÖRGÜTLERİN ELİNE GEÇMESİN"

Fırat'ın annesi Gülhan S. ise, "Geçen sene de 2 gün tatile gitti. 'Anne patronumuz bizi tatile götürüyor' dedi. Çantasını hazırladı, gönderdik. 2 gün sonra onu aradım, konuştum. 'Gidiyoruz, yoldayız' dedi. Ondan sonra telefonları kapalı. Biz yardım istiyoruz. Perişanız. Çok mağduruz. Çok kötü durumdayız. Endişe ediyoruz. Çocuklarımız örgütlerin eline geçmesin. Bir an önce evlerine kavuşsunlar" diye konuştu.

"TATİLE GİDECEĞİM DEDİ, BİR DAHA GELMEDİ"

Yusuf S.'nin annesi Meryem S. de, " 'Ben tatile gideceğim' dedi. Ondan sonra gitti bir daha gelmedi. Telefonları kapalı. Gittikten 1-2 saat sonra telefonları kapalıydı. Ulaşamadık hiçbir şekilde. Facebook'ta onları görünce korktum. Perişanız. Kaçırdıklarından korkuyorum" dedi. Çocuğunda son dönemde değişiklikler olduğunu belirten anne, "Telefonun başından kalkmıyordu. Amcasının oğlundan ayrılmıyordu. Köşe bucaklarda buluşuyorlardı. Belki özel bir şeyleri vardır diye üzerine gitmedim" diye konuştu. Perişan olduklarını söyleyen anne, "Gerçekten yatamıyoruz, kalkamıyoruz. Ne yaptığımızı bilemiyoruz" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim