• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2521.586 1.52
  • Dolar: 32.5759 0.10
  • Euro: 34.5645 0.08

Tarihi Nevruz’a Tarihi Katılım

Diyarbakır’da 21 Mart’ta kutlanacak Nevruz Bayramı öncesi, kentteki tüm otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Mart ayının başlarında başlayan rezervasyonlar, kentteki otel ve pansiyon işletmeci...
Tarihi Nevruz’a Tarihi Katılım

Diyarbakır’da 21 Mart’ta kutlanacak Nevruz Bayramı öncesi, kentteki tüm otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Mart ayının başlarında başlayan rezervasyonlar, kentteki otel ve pansiyon işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Diyarbakır’da kutlanacak olan tarihi 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi kentteki tüm otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. 6-7 Ekim 2014’te çıkan Kobani olayları sonrası birçok turistin gezisini, iş adamlarının da yatırımlarını ertelediği Diyarbakır’da, rüzgar tersine döndü. Kentte, çözüm süreci ile başlayan bahar havasını fırsat bilen turistler, günler öncesinden otellerde rezervasyonlarını yaptırdı. Otel ve pansiyonların dolması işletmeci ve esnafın yüzünü güldürdü.

"HAZIRLIKLARA BAŞLADIK"

Miroğlu Otel Satış Pazarlama Müdürü Sevilay Yaman, Diyarbakır’da Nevruz hazırlıklarını tamamladıklarını, misafirlerini beklediklerini söyledi. Yaman, "Rezervasyonlar 5 gün evvelden başladı. Daha çok yurt dışından talepler var. Çevre illerden de katılımlar çok fazla olmaktadır. Girişlerimiz bugün itibariyle başladı. Nevruz’a iki yıl önceki gibi çok büyük yoğunluk yaşayacağız. Tabi hepimizin yüzü gülmektedir. Tarihi değerlere sahip olmaktayız. Normalde yüzde 50 veya 60 oranında seyrediyordu doluluk oranımız. Bu yıl durgun bir sezona girdik. Tüm işletmeler bunlardan etkilendi. Şimdi ise yüzde 100’ü aşan bir talep vardır. 118 yatağımız mevcut olarak bulunmaktadır. Bu yataklarımızın hemen hemen hepsi doldu" dedi.

"TALEPLER OLDUKÇA ARTTI"

Mitanni Otel Satış Pazarlama Müdürü Zeki Atasoy ise taleplere yetişemediklerini söyledi. Atasoy, "Şu anda otelimizi arayıp talepte bulunanların sayısı çok fazla. Ama gerçek anlamda somut bir veri olmamaktadır. Bu konuda çözüm süreci ile beraber beklentimiz çok fazladır. Güzel geçeceğine inanıyoruz. Bölgenin çözüm sürecine desteği de söz konusudur. Bölgede turizm oldukça sancılı geçen bir sektördür. Nevruz, her zaman bu süreçte otellerin doluluk oranlarını yükseltmektedir. Şuanda talepler grup olarak gelmektedir. Yurt dışından taleplerde söz konusu olmaktadır. Ama şu anda doluluk oranı olması açısında beklenti içerisindeyiz. Yüzde 100’ü dolduracağız" diye konuştu.

"KOBANİ OLAYLARINDA DÜŞÜŞE GEÇTİK ŞİMDİ İSE OTELİMİZ DOLDU TAŞTI"

Prestij Otel Ön Büro Müdürü Sercan Altun da Nevruz’un doluluk oranlarını etkilediğini dile getirdi. Altun, "Kobani olayları sonrası düşüşe geçmiştik. Ama barış süreci ve Nevruz’un gelmesi doluluk oranlarımızı etkiledi. Sadece Nevruz’da değil önümüzdeki günlerde de dolu olarak devam edeceğiz. Yüzde 30 ile 40 arası doluluk oranımız arttı. Nevruz, günleri hiçbir yerde boşluk olmayacaktır. Bu anlamda biz yüzde 100’lük alanı doldurduk. 15 gün öncesinden yerlerimiz tükendi. Bu ayın başından beridir yerimiz kalmadı. Artık diğer otellere yönlendiriyoruz. Genel anlamıyla Almanya’dan talep gelmektedir. Türkiye’den çok nadir olmaktadır. Genel ağırlık şuan İsviçre ve Almanya’dır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim