• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Tamamı Evsel Atıklardan Yapılacak

Yalova Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Evsel atık ve plastikler kullanılarak yapılacak olan merkez, aynı anda bedensel ve zihinsel engelli çocuklar ile bakım evlerindeki yaşlı...
Tamamı Evsel Atıklardan Yapılacak

Yalova Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Evsel atık ve plastikler kullanılarak yapılacak olan merkez, aynı anda bedensel ve zihinsel engelli çocuklar ile bakım evlerindeki yaşlıların rehabilitasyonuna açılarak bir ilki gerçekleştirecek.

Yalova Belediyesi, 6 ilçe ve 8 belde belediyesinin katılımı ile sokak hayvanları için ortak bir doğal yaşam alanı oluşturulması amacıyla protokol imzaladı. Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi adı verilen bu proje, içerisinde barındıracağı diğer entegre çalışmalarla Türkiye’ye örnek olacak. Atık plastiklerle yapılacak olan yer, hem sokak hayvanları için 5 yıldızlı bir barınma evi hem de bedensel ve zihinsel engelli çocuklarla, barınma evindeki yaşlıların rehabilite edileceği örnek bir merkez olacak.

Türkiye’ye örnek olacak sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek bir sosyal sorumluluk projesi olan Yalova Belediyesi Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, plastik atıkların geri dönüşümleri ve işlevselleştirilmesi ile doğal çevrenin korunmasına katkı sağlayacak. Tüm rehabilitasyon programları Yalova Belediye bünyesinde görev alan doktorların yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili sosyal topluluk kurumları ile birlikte sürdürülecek. Sokak hayvanlarının korunma, beslenme ve rehabilitasyonlarının sağlanması konusunda çözümleyici olan bu proje ile daha temiz ve yaşanılır bir kent vizyonu oluşturulacak. Bu proje, dünya mirası olan temiz çevrenin korunmasına ve özellikle kent yaşamında hızla tüketilen evsel atıkların sistemli bir şekilde toplanarak, işlenmesine de katkı sağlayacak" dedi.

DEZAVANTAJLI GRUPLARIN REHABİLİTASYONU

Projenin en önemli ayaklarının birinin ise dezavantajlı gruplara hayvanlarla diyalog sayesinde rehabilitasyon sürecine katkı sağlanması olduğunu dile getiren Yalova Belediye Başkanı Salman, "İki temel düşünce çerçevesinde geliştirilmiş olan projede, dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan, bedensel ve zihinsel engelliler ile bakım evlerindeki yaşlıların yararlanması da düşünüldü. Bu proje kapsamında, Doğal Yaşam Parkı’nda bakımları yapılmış, eğitimden geçmiş olan sokak hayvanları vasıtasıyla dezavantajlı grupların rehabilitasyon süreçlerine de olumlu bir etki oluşturacağı düşünülerek, geliştirildi. Proje sayesinde toplumsal farkındalık ve duyarlılığın sınırları genişleyecek. Bedensel ve zihinsel engelli çocuklar başta olmak üzere, yetişkinlerin de hayvanlarla rehabilitasyonu ile hayata tutunmaları konusunda yeni bir umut olacak. Bakıma muhtaç kimsesiz yaşlıların yaşama sevinçlerini yeniden kazanmalarını sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim