• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9095.22 0.17
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

"Tam Bir Fetret Devri"

Manisa’da seçmenle buluşan Başbakan Davutoğlu, "Dün Kocaeli’ndeydim. Deprem olduğunda devlet Ankara’dan Kocaeli’ne 4 gün ulaşamadı. Tam bir fetret devri. Devlete bir aşı lazımdı. O fetret devrinde IMF...
Tam Bir Fetret Devri

Manisa’da seçmenle buluşan Başbakan Davutoğlu, "Dün Kocaeli’ndeydim. Deprem olduğunda devlet Ankara’dan Kocaeli’ne 4 gün ulaşamadı. Tam bir fetret devri. Devlete bir aşı lazımdı. O fetret devrinde IMF’ye borçlandık. Memurlar maaşlarını alır almaz dolara çeviriyorlardı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına, "Manisa’nın manevi dergahına yüz sürmeye geldik. 17 şehzade, 17 şehzaden de 7 Osmanlı cihanı sultan yetiştiren Manisa’ya selam olsun. Manisa her köşesiyle bizim hikmetimizin, irfanımızın, devlet ahlakımızın yeşerdiği yerdir. Azziz Manisalılar, Dışişleri Bakanı olduğum zaman Manisa’ya defalarca geldim. Başbakan olarak kongreye geldim. Birileri bu tarihe meydan okuyabilir. Birileri Osmanlı ile Cumhuriyetin arasına bir uçurum koymaya çalışabilir. Biz AK Parti’nin neferleri tarihin sürekliliğine inanıyoruz. Biz Selçuklunun varisleriyiz, biz Osmanlı’nın mirasçılarıyız. Biz Cumhuriyeti’n çocuklarıyız" diye başladı.

Osmanlı denince tüyleri diken diken olup da Osmanlıcayı düşman ilan edenlerin, Osmanlıcayı yabancı bir dil zannedenlerin, Manisa’ya gelip selam veremeyeceğini belirten Davutoğlu, "Manisa tarihimizin sürekliliğini temsil ediyor. Siz siyasetimizin ahlakını ve erdemini temsil ediyorsunuz. Bakın AK Parti hareketi, devlet adamı fidanlığı gibidir aynen Manisa gibi. Cumhuriyetimizin fidanlığı AK Parti’dir AK Parti. AK Parti 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 4 Meclis Başkanı çıkardı kendi içinden, aynen Manisa gibi. Bizim hareketimiz devlet adamı yetiştirir. Devletle millet arasındaki bütün uçurumları kapatır. Biraz önce Manisa’nın evladı duygusal bir konuşma yaptı Bülent Arınç. Ben buradan kendisini Türkiye Millet Meclisi Başkanı olarak Manisa’yı temsil etmesi ve büyük hizmetler etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Ve dikkat ediniz dün de Karabük’teydik orada da Mehmet Ali Şahin Meclis Başkanımız vardı. Her ikisi de 3 dönemlerini tamamladı. Bir dönem vekilliğe ara verecekler. Davaya değil sadece milletvekilliğine ara verecekler. Bizim için dava, doğumdan mezara kadardır, kıyamete kadardır. Hiçbir burukluk olmadan gururla onurla yeni arkadaşlara alan açacağız. Ama başka partilerde böyle mi. Birbirleri ile yarışıp birbirlerini siyaseten linç etmeye çalışan siyasi gelenekli partilere karşı AK Parti devlet ahlakının zirvesidir. Çünkü biz ilhamımızı Manisa’dan aldık. Çünkü biz devlet adamı olmanın ne denemek olduğunu Manisa’dan öğrendik İşte aramızda ki fark bu. 2002 ‘de AK Parti iktidara geldiğinde devlet kendi maaşını ödeyemiyordu. Devlet tarımsal destekleri kesmişti. Kemal Derviş gelip, bütün destekleri kesmişti. Öyle ki Başbakanlıktan diğer bakanlıklara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazı gidiyordu. Bizim hazinede para kalmadı siz kendi başınızın çaresine bakın diye. Dün Kocaeli’ndeydim. Deprem olduğunda devlet Ankara’dan Kocaeli’ne 4 gün ulaşamadı. Tam bir fetret devri. Devlete bir aşı lazımdı. O fetret devrinde IMF’ye borçlandık. Memurlar maaşlarını alır almaz dolara çeviriyorlardı. Türk Lirasının kıymeti kalmamıştı. Şimdi Manisalılar devletimiz bu fetret devrine kim son verdi? Cumhuriyetimizi tam fetret devrine düşmeden AK Parti devlet aşısı yaptı. Sonra devlet kendini toparladı ve 12 yıl içinde büyümeye ve çınar olmaya başladı. Bakın 2002 yılında en küçük projeler bile hayata geçirilemiyordu. 2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı’nı açtık. Denizin üzerine yaptık. Avrupa’da ilk dünyada 3’üncü oldu denizin üzerinde havalimanı. 12 yılda devletimizi derledik, toparladık Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. İşte İzmir-İstanbul Otoyollarını yapıyoruz. Şehzadelerin şehri ile Sultanların baş şehri buluşacak. 81 kilometre duble yol vardı Manisa’da, şimdi 411 kilo metre" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim