• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 7°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 5°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8761.79 0.50
  • Altın: 2240.049 -0.19
  • Dolar: 32.3318 0.08
  • Euro: 35.1683 -0.10

Talimat verdiler! Türkiye'ye saldırmaya hazır olun

TSK, İdlib’e girince panikleyen terör örgütü PKK/PYD, pazar günü Suriye’nin kuzeyinde 4 ayrı toplantı yaptı.
Talimat verdiler! Türkiye'ye saldırmaya hazır olun

Türkiye’nin İdlib operasyonu, ABDve PKK’nın başını çektiği terör cephesini hareketlendirdi. Terör örgütü PKK-PYD, işgali altında tuttuğu Afrin,Tel Abyad, Münbiç ve Ayn el-Arab’da 8 Ekim Pazar günü eşzamanlı toplantılar düzenlendi. Toplantılarda Afrin başta olmak üzere Türkiye sınırının sıfır noktasındaki tüm bölgelere militan takviyesi kararı alan örgüt, İdlib’e giren Mehmetçiğin asıl hedefinin Afrin ve PKK olduğunu vurguladı; üyelerine ‘savaşa hazır olun’ talimatı iletti.

TÜRKİYE’YE SALDIRACAKLAR

Elde edilen bilgilere göre, Afrin toplantısında PKK-PYD’nin sözde askeri komutanı ‘Renas’ kod adlı terörist, İdlib operasyonunun Afrin’de PYD’yi izole girişimi olduğunu söyledi. “Afrin’e yapılacak herhangi bir saldırı, müstakil bir bölgeye yönelik saldırıyla eşit olarak görülecek. ABD’li ve Avrupalı dostlarımızdan bu konuda söz aldık. Türkiye’ye karşı siyasi ve askeri hazırlıklarımız kadim dostlarımızın desteğiyle sürüyor” diyen PKK’nın sözde Afrin Askeri Komutanı, “Tüm sınır hattından PYD timleri saldırı hazırlığında olacak ve Türkiye’ye doğrudan saldırı başlatacağız” diye konuştu. PKK-PYD’nin eşzamanlı yaptığı toplantılarda başta Münbiç, Eşrefiye, Şeyh Maksud ve yeni işgal bölgelerinden sınır hattına savaşçı getirilmesi kararı da alındı. Türkmen ve Arapların yoğun yaşadığı bölgelerden 16-40 yaş aralığında savaşçıların silah altına alınması talimatı verilen toplantılarda, cephe gerisinde kontrol noktalarında görevli militanların da sınır hattında saldırı için görevlendirileceği belirtildi.

4 BÖLGEDE ‘ACİL İCTİMA’

Suriye PKK’sının ‘acil ictima’ kodu ile 4 bölgede yaptığı toplantılarda, ABD’nin Irak hattından Haseke-Rimeylan’a sevk ettiği silahların sınır bölgesinde belirlenen ‘güvenli’ noktalara aktarılacağı kaydedildi. Sınıra konuşlanacak silah ve cephaneler arasında tanksavar füzesi Tow’lar ve uzun menzilli füzelere öncelik verilecek. Türk tank ve topçu bataryalarını düzenli taciz ateşleriyle vurmayı planlayan PKK elebaşıları, Türkiye’nin İdlib müdahalesinden ve Afrin kuşatmasından vazgeçirilmesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini özellikle vurguladı.

‘Bizi kaos kurtarır’

Suriye PKK’sınca yapılan acil durum toplantılarında ‘Türkiye içerisinde yapılması planlanan bazı eylemler’ de sıralandı. PKK’lılar, Afrin’in izole edilmesi halinde Türkiye’de büyük çaplı ayaklanma başlatılacağı ve oluşan kaos sonrası TSK’nın İdlib’den çıkmak zorunda kalacağını iddia etti. Kilis, Gaziantep, Urfa, Mardin, Hatay başta olmak üzere PKK/PYD tarafından üstlenilecek sabotaj eylemleri de aynı kapsamda terör örgütü tarafından uygulamaya konulacak. Türkiye’de canlı bomba saldırıları için tamamı Suriyelilerden oluşan intihar timleri kurduğunu iddia eden PKK, saldırı noktalarını tespit etmek üzere öncü birliklerin de yurtiçine gönderildiğini ileri sürdü. Aynı toplantıda, Abdullah Öcalan’ın tutuklanma yıldönümünün kargaşa ortamına dönüştürülmesi için yapılacak faaliyetler de konuşuldu. Bu arada Türkiye’ye saldırı kararının alındığı toplantılar sonrası örgütün ilk taciz girişimi Tel Abyad’da yaşandı. Uzun namlulu silahlarla Türk mevzilerine saldıran PYD’li teröristlere Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verdi. Kısa süreli çatışma yaşanan bölgede gerginlik devam ediyor.

KAYNAKYENİ ŞAFAK
Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim