• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Şuurlu nesiller için bir temel daha atıldı!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi tarafından Arnavutköy’de açılacak olan Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Şuurlu nesiller için bir temel daha atıldı!

İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Taşoluk Mahallesi’nde bulunan Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, “Bu eğitim merkezinde devamlı eğitim çalışmaları yapacağız. Ve şuurlu nesiller yetiştireceğiz. MGV ve AGD’de yetişen gençler devletine, milletine ve ümmete asla ihanet etmedi. Yetiştirdiğimiz binlerce gencimiz devletin çeşitli kademelerinde görev yapıyor. Hiçbirisi ihanet içinde olmadı. Hainlerle olmadı” dedi. Öte yandan temelin atıldığı arsayı bağışlayan hayırsever Ali Er’e de teşekkür eden Bulut, “Bu eğitim merkezimizin temelinin atıldığı arsayı bağışlayan Ali Er amcamıza teşekkür ediyoruz. Yine katkı sağlayan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Arnavutköy Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Temel atma töreninde İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevim de hazır bulundu.
 
ALLAH BİZE BÖYLE BİR FIRSAT NASİP ETTİ
 
Arsayı bağışlayan hayırsever  Ali Er de  “Allah bize böyle bir fırsat nasip etti. Tüm aleme hayırlı olsun. Allah hepinize sağlık ve selamet versin” dedi.
 
TURBAY: SENDİKA OLARAK ARKASINDAYIZ
 
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Temel atma tören sonrasında da inşaat bitene kadar sendika olarak bu işin arkasında olacağız. Çünkü biz, gençlerimizin yetişmesini istiyoruz. Milli gençlik dediğimiz gençliği yetiştirmek istiyoruz. AGD’yi ve MGV’yi bu projelerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
AYDIN: ÂHLAK VE MANEVİYAT İLKESİ ŞART
 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Önce ahlak ve maneviyat ilkesiyle 1969’da başlayan çalışmalar bugün daha iyi anlaşılmıştır. Milli bir gençliğin kurulması AGD’nin en önemli vazifesidir. Bir ülkede huzurun, barışın, kardeşliğin, ekonominin, dış politikanın her açıdan gelişmesinin ön şartı, ahlak ve maneviyattır. Bu olmadan başarılı olmak mümkün değildir. Şüphesiz çok yönlü, istikameti düzgün bir gençliğin yetişmesi Anadolu Gençlik’in bu ülkeye kazandıracağı en önemli işidir. Ahlak ve maneviyat olmadan hiçbir başarı, kalıcı barış, huzur mümkün değildir. Bu açıdan bu bina herhangi bir bina değil” şeklinde konuştu.
 
KURDAŞ: BU ÜLKENİN EN MİLLİ TOPLULUĞU

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, “MGV ve AGD, bu ülkenin en milli topluluğudur. Önemli ve ibret alınması gereken bir süreçten geçiyoruz. Milli Görüş gençliği, bu toplumun güvenliğidir. Adam yazmanın binası olacak bir merkezin temel atma törenindeyiz. Allah hayırlı ve en kısa sürede açılışını yapmayı nasip etsin” dedi.
 
ESMERER: AGD DEVLETİNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRİYOR
 
Saadet Partisi GİK Üyesi ve temeli atılan eğitim merkezinin mütevelli heyeti başkanı Selman Esmerer, “MGV ve AGD kurulduğu günden bu yana imanlı gençlerin yetişmesi için büyük gayret gösteriyor. Paralel ihanet çetesi FETÖ’nün ihaneti ortaya çıktı. Devletine, milletine bağlı nesil yetiştiren AGD’nin önemi de artmıştır. Eğitim merkezimizin temelini attık. İnşaatı tamamlamak için herkesten destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BARAN: ARNAVUTKÖY’Ü TAÇLANDIRACAK
 
Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, “Böyle bir eğitim merkezinin Arnavutköy’ü taçlandıracağını düşünüyorum. Bugün temelini atıyoruz yakın zamanda inşallah açılışını gerçekleştiririz” dedi. Arsanın bağışçısı Ali Er, törene katılanları selamlayarak eğitim merkezinin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Sadrettin Karaduman da emeği geçenlere teşekkür etti.
 
URHAN: MÜJDEYE NAİL OLMAK İSTEYEN GENÇLER YETİŞECEK
 
İKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Nedim Urhan da “İlk önce hamd ile başlamak istiyorum. Böyle bir hayırlı müessenin Hz. Peygamber‘in (s.a.v.)’in müjdesiyle beyan edilen bir gençliğin yetişmesi müessesesine şahit oluyoruz. Bizlere ne mutlu ki böyle bir gençliğin yetiştirilmene vesile olan bu müessesenin temel atma töreninde hep beraberiz. Cenabı Hak tamamına erdirmesi hususunda imkan versin. Hadis-i Şerif’te buyuruyor ki ‘ Yedi sınıf insan var ki onlar hiçbir gölgenin olmadığı ahirette Allah’ın gölgesinde gölgelenecek. Bunlardan bir tanesi adil imam-devlet reisi, ikincisi ise Allah yolunda yetişen gençlik diyor Peygamber. İşte bu gençliğin yetişmesine vesile olacak bu müessese Cenabı Hakk’ın yardımıyla tamamına erecektir. Temelini attığımız bu müessese, Peygamberimizin müjdesine nail olmak isteyen gençliğin temeli olacaktır” şeklinde konuştu.
 
MACİT: TÜM İLÇELERDE AÇMALIYIZ
 
Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Harun Macit de, “Temennim, bu çalışmalar toplumun genel katmanlarına yayılır. Sadece Arnavutköy’de değil bütün ilçelerde benzer projelerin hayata geçirilmesi desteklenmelidir.” dedi. Daha sonra adak kurbanı kesildi ve küreklerle temele hurç atıldı. Törene katılan herkes kürekle hurç attı. Törenin sonunda ise dua edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim