• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 23°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9565.03 -1.19
  • Altın: 2473.291 -0.43
  • Dolar: 32.4604 0.17
  • Euro: 34.4943 -0.06

'Suriyelilere şartlı vatandaşlık verilsin'

Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi konusunda AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz görüş bildirdi.
'Suriyelilere şartlı vatandaşlık verilsin'

“Kesintisiz çalışan, üreten, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan, hiçbir adli suça bulaşmayan, ortak dilimiz Türkçeyi öğrenerek topluma uyum sağlayan Suriyelilere çifte vatandaşlık kapsamında Vatandaşlık hakkı verilebilir” dedi.

YILMAZ’DA GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suriyelilere vatandaşlık verilebilir” açıklaması ülke ve kent gündeminde oldukça ses getirdi. Suriyelileri, Türk vatandaşlığına geçirilmesine kimi kesim tepki gösterirken kimileri de her Suriyeli’nin değil, eğitimli olan Suriyeli’lere vatandaşlık verilmesini ön görmüştü. Konu ile ilgili AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’da görüşlerini bildirdi. Yılmaz, “Kesintisiz çalışan, üreten, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan, hiçbir adli suça bulaşmayan, ortak dilimiz Türkçeyi öğrenerek topluma uyum sağlayan Suriyelilere çifte vatandaşlık kapsamında Vatandaşlık hakkı verilebilir” dedi.

PROJEKSİYONLAR GELİŞTİRMELİYİZ

Suriyelilerin dünden daha kötü durumda olduğunu ifade eden Yılmaz, “Milletimiz, büyük bir alicenaplık göstererek, beş yıldır süregelen Suriye iç savaşından dolayı vatancüda olarak ülkemize sığınan Mültecilere kapılarını açtı. Onlara sahip çıkarak tarihi, insani ve vicdani sorumluluğunu yerine getirdi. Yıllar geldi, geçti. Bugün Suriye dünden çok daha kötü durumda. Şehirler yerle bir olmuş, acımasız bir savaş devam ediyor. Geleceğe dair de yakın dönemde bir düzelme gözükmüyor. Bu belirsizlik karşısında, ülkemizde yaşayan ve sayıları milyonları aşan Suriyeli mültecilerin ülkemiz içindeki geleceği hususunda yeni projeksiyonlar geliştirmek zorundayız” diye konuştu.

RANT DEVRİŞME PEŞİNDELER

Muhalefet Partilerinin böyle önemli bir meselede dahi popülist yaklaşımlarından vazgeçmediğini kaydeden Yılmaz, ‘Suriyelilere bedava ev verilecek, maaşa bağlanacaklar’ şeklindeki yalan haberleri yayarak, iyi niyetli çözüm arayışlarını sabote etme, milletimizin zihinlerini bulandırma ve siyasi rant devşirme peşindeler. Büyük bir ekonomik kalkınma mücadelesi veren milletimizi geleceğe dair endişeye sevk edecek yaklaşımlardan itinayla kaçınmak durumundayız. Ak Parti siyaseti, varolan ve geleceği belirsiz bu fiili durumdan hareketle, ülkemizin toplumsal ve ekonomik hayatına katkı sağlayacak bir çözüm önerisi olarak Vatandaşlık meselesini gündeme getirmiştir. Kapsamı ve içeriği henüz netleşmeyen bu mesele hakkında bazı medya organlarının ve muhalefet partilerinin manipülasyonları koca bir yalandan ibarettir” ” ifadelerini kullandı.

ENDİŞELERİ BERTARAF EDECEKTİR

Yılmaz şunları söyledi: “Bu husustaki şahsi düşüncemiz, ülkemizde mülteci konumunda yaşayan, herhangi bir suça bulaşmamış Suriyelilere, süreli bir oturum hakkı tanınarak, ihtiyaç olan alanlarda çalışma izni, sağlık ve eğitim hakları gibi hususları düzenleyen yeni bir statü getirilmesidir. Bu süre zarfında kesintisiz çalışan, üreten, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan, hiçbir adli suça bulaşmayan, ortak dilimiz Türkçeyi öğrenerek topluma uyum sağlayan Suriyelilere çifte vatandaşlık kapsamında Vatandaşlık hakkı verilebilir. Bu konuda Almanya gibi birçok Avrupa ülkesindeki geçmiş uygulamalar da örnek alınabilir. Böyle bir uygulama toplumumuzdaki endişeleri de bertaraf edecektir. Mülteci konumunda zaten varolan ve insani hassasiyetimizle bütçemizden ciddi bir pay aktardığımız insan kaynağı, oturup tüketen değil, çalışıp üreten bir hale dönüşerek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayabilecektir”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim