• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

"Suriye’de Öldürülenlerin Çoğu Kadın"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Kadınlar Günü’nde Suriye’de öldürülen kadınların unutulmaması gerektiğini söyleyerek, "Resmi rakamlara göre 300 bin, gayri resmi rakamlara göre 1 m...
Suriye’de Öldürülenlerin Çoğu Kadın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Kadınlar Günü’nde Suriye’de öldürülen kadınların unutulmaması gerektiğini söyleyerek, "Resmi rakamlara göre 300 bin, gayri resmi rakamlara göre 1 milyon öldürülen insanın çoğu kadındır" dedi.

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı’nda düzenlenen AK Parti İl Teşkilatı Kadın Kolları Toplantısı’na Bakan Taner Yıldız’ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden, ilçe belediye başkanları ve AK Parti Kayseri İl Teşkilatı üyeleri katıldı.

Dünya Kadınlar Günü’nde Suriye’deki öldürülen kadınların da unutulmaması gerektiğini söyleyen Bakan Yıldız, "Sembolik olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Bu yalnızca sembolik bir gün olmaktan ziyade, bütün hayatımıza yaydığımız, toplumun en temel taşı olan, hanımlarımıza büyük görev düşmektedir. Biz bunu bir kültür olarak görmemiz lazım. Toplumun bütün unsurlarınca kadınlarımızı baş tacı etmemiz gerekiyor. Bizler düzenimizi bozmadan, toplumun yapısını oluşturarak devam edeceğiz. Kadının toplumdaki yerini doğru bir şekilde kurmaya çalışıyoruz. Anayasa değişikliğine varıncaya kadar, mevzuat değişikliğine varıncaya kadar düzenlemeler yapıyoruz. Suriye’de binlerce kadın katledildi. Resmi rakamlara göre 300 bin, gayriresmi rakamlara göre 1 milyon kişi katledildi. Bunun büyük bir rakamını da kadınlar oluşturuyor. Suriye’de katledilen kadınının hakkını feministler veya sivil toplum kuruluşları savunmuyorsa. Bu işte sıkıntı olduğu anlamına gelir. Bizler siyasette kadın milletvekilleri sayısını arttırdık. Kadın milletvekili aday adayların sayısı da ortada. Başörtülü annelerimizin, oğlunun mezuniyetine katılamadığı günler geride kaldı. Tüm başkanlarımıza ve gizli kahramanlarımıza haziran seçimlerine büyük iş düşüyor. Son derece önemli bir seçim. Birçok iftiralar yapılıyor. Hanım kolları toplantılarında daha çok duyuyoruz. Bu iftiralar müsaade etmeyin. Türkiye’nin güçlü iradesine yapılan iftiralardır. Nerden gelirse gelsin, AK Parti istikrarı parti istikrarı olmaktan çıkmıştır. Artık Türkiye’nin istikrarı olmuştur" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de, "Hz. Peygamber kadın erkek eşitliğini vurgulamıştır. Yaşamında buna örnek olmuştur. Hepimize örnek olmuştur. Bir su ver bile dememiştir. Kendi işini kendi görmüştür. O örnek insan. Hepimizin örnek alması gereken bir insan. Talas’ta bir Rum var. Mevlana’dan, Peygamber efendimize ulaşır ve Müslüman olur. Günümüzde tahsilli insanların şiddete meyilli olduğunu biliyoruz. Bundan inancı olmayan insanlar. Türk toplumuna baktığımız zaman kadına değer konusunda çok örnek var. Hunat Hatun, Fatma Hatun bunlar gibi onlarca örnek var” ifadelerini kullandı.

Kadının toplumdaki yerine dikkat çeken AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da, "Kadın toplumun vazgeçilmez unsuru. Toplumda kadına değer veren tüm ülkeler gelişmiş ülkelerdir. Kadına değer veren ülkeler kalkınmış ülkelerdir. Bir ülkenin ekonomisinde en büyük lokomotif kadınların istihdama katılmasıdır. İran, Katar ülkelerinde kadınları iş gücüne kattığınızda gsmh nın büyüdüğü görülmüştür. AK Partinin reformları sayesinde daha iyi durumlara geldik. Bizlerin yapması gereken şey kadın devrimine devam etmemiz gerekiyor. AK Parti kadın devrimi yapmıştır. Bu kadın devriminin mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bugün AK Partinin 10 milyon üyesi var” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden ziyade, kadına değerin her an verilerek, bir gelenek haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Tüm kadınların özel gününü kutluyorum. Ama medyadan gördüğümüz kadarıyla, kadına şiddet ve kadın cinayetleri hala devam etmektedir. Bu durum bizleri çok üzüyor” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim