• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 20°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

Sürekli af çıkarılarak tahsil edilemez

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM’de görüşmeleri tamamlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi’ni değerlendirdi.
Sürekli af çıkarılarak tahsil edilemez

15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL uygulamalarına da dikkat çeken Tarhan “OHAL nedeni ile çıkarılan KHK’ların görüşülmesi gerekirken hükümetin TBMM Genel Kurulu’na getirdiği, üstelik anlaşılması mümkün olmayan bir ısrarla kara para aklanacak bir ülke konumuna düşeceğimiz düzenlemelerin olduğu teklifleri görüşülüyor.” dedi.

TBMM Sanayi Komisyonu üyesi, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan değerlendirmesinde şunları ifade etti;

“Zamanında vergi ödemeyene sürekli af getiriyorsunuz, bir ülkede vergi, sürekli af çıkararak tahsil edilmez. Yaptığınız bu düzenlemelerle, sorumluluğunu yerine getiren vergisini zamanında ödeyeni cezalandırıyorsunuz. Bunun anlayabilmek ve kabul edebilmek mümkün değil. Bir kanun teklifi getiriliyor Genel Kurul’un gündemine. Bir bakıyorsunuz, daha önceden başka bir tasarı ile gelen ve bizim ısrarlarımızla geri çekilen yurtdışından döviz, altın, para, gemi, yat getirilmesine ilişkin bir madde bu teklife monte edilmiş. Doğal olarak bunlar kimde var diye soruyorsunuz. Tarımdan, turizme üretim sanayiinde, emekle mücadelede yüksek kazanç var mı? Yok! Üretici, emekçi ve ticaret ile uğraşan zar zor ayakta duruyor. Yerli yatırımcı tamamen inşaat sektörüne yönelmiş durumda…Turizmciler ise, Rusya krizi ve terör olayları nedeniyle zaten perişan durumda. Bir de bunlara ilan edilen OHAL’ i eklediğimizde tüm sektörler iflasın eşiğine gelmiş zaten... Şimdi bu tablo içinde gemisi, yatı, altını, doları, parası olan var mı? Yok! Peki bunlar kimde var? Önce bu sorunun yanıtını verilmeli. Türkiye'nin en büyük sorunu terör. Terör bataklığını kurutmak için, terörün ekonomik kaynaklarını kurutman gerekiyor. Bu durumda; yurtdışından hiç denetlenmeyecek bu para girişinin terör örgütlerine gitmeyeceğinin garantisi ne?

Yani hem siz FETÖ ile IŞİD ile mücadeleden söz edeceksiniz hem de terörün ana damarı olan finansmanı kolaylaştıracak bir düzenlemeyi getireceksiniz. OHAL’in olduğu bir süreçte, ticaret yapan insanların, suçsuz da olsa malına el konduğu bir dönemde,  Avrupa Birliğinden, gelişmiş ülkelerden kim parasını getirir?

Ortadoğu'dan petrol kaçakçılığından terör örgütlerinden demokrasiye sahip çık deyip FETÖ örgütüyle, IŞİD ile PKK ile mücadele ettiğimiz bu süreçte Türkiye'nin bu kirli paraya ihtiyacı yoktur.” Teklifin bu haliyle yasalaşması halinde, Türkiye’nin kara para aklayan ülke olarak nitelendirilme ve yaptırımlarla karşı karşıya kalma olasılığı oldukça yüksek olduğunu belirten Tarhan; “ Hiçbir kurumun veya kişinin Türkiye’nin itibarını sarsacak böyle bir yetkisi ve hakkı yoktur. Bu nedenle; Ülkemizin uluslararası camiada dışlanmasına neden olabilecek bu düzenlemelere karşıyız.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim