• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2310.292 1.51
  • Dolar: 32.3369 0.28
  • Euro: 35.0786 -0.06

Sümeyye Erdoğan Belçika Protestosuna Katıldı

Belçika Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir’in ’Ermeni soykırımı’ iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmesi, İstanbul’da protesto edildi. Eyleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E...
Sümeyye Erdoğan Belçika Protestosuna Katıldı

Belçika Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir’in ’Ermeni soykırımı’ iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmesi, İstanbul’da protesto edildi. Eyleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da destek verdi.

Belçika’da ilk başörtülü vekil olan Mahinur Özdemir, geçtiğimiz günlerde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmişti. Bu karar, bugün Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından organize edilen ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri başta olmak üzere çok sayıda STK’nın verdiği destekle Taksim Sıra Selviler’de bulunan Belçika’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Protesto gösterisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve çok sayıda kadın katıldı.

"DİK DUR EĞİLME, TÜRKİYE SENİNLE"

“Dik dur eğilme, Türkiye seninle” şeklinde slogan atan kadınlar adına KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz bir açıklama yaptı. Kararı protesto ettiklerini söyleyen Sare Aydın Yılmaz “Belçika Parlamentosunda milletvekili Mahinur Özdemir’in 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle Merkez Demokrat Hümanist partisinden ihraç edilmesinin kabul edilebilir hiçbir tarafı bulunmamaktadır. Hemen her fırsatta ifade özgürlüğünün temel özgürlük olduğunu belirten her platformda bunu Türkiye Karşısına çıkartan Avrupa’nın çelişkilerle dolu bu tavrı kendi ikiyüzlülüğünü net ortaya koymaktadır” dedi.

KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Belçika’nın 20. yüzyılda Afrika’da Kongolulara yaptıklarını hatırlatarak “Kongolulara yapılan soykırım değildir de nedir? Kongolulara yapılanlar insan dimağının almayacağı, insanlık vicdanının kabul edemeyeceği eziyet ve soykırımlarla doludur“ şeklinde konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN DA KONUŞTU

Daha sonra basın mensuplarının soruların cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, “Avrupa’nın ortasında Belçika’da tamamen kendi emeğiyle, tırnaklarıyla kazıya kazıya bir yerlere gelmiş siyasetçinin, ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, hatta siyaset yapma özgürlüğü kısıtlanmıştır, gasp edilmiştir. Bunu da Türkiye’ye ve daha birçok tırnak içinde gelişmekte olan ülkeye, her fırsatta düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü üzerinden ahkam kesen Avrupa yapmıştır. Bunu şiddetle, esefle kınıyoruz. Demokrasinin yanındayız, Mahinur Özdemir’in yanındayız" dedi.

KONSOLOSLA GÖRÜŞTÜLER

Basın açıklamasının ardından Sümeyye Erdoğan ve beraberindekiler konsolosluk önünden ayrılacağı sırada, Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, konsolosluk kapısında belirdi. Başkonsolos Vantieghem Sümeyye Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ve KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz’ı görüşmek üzere konsolosluğa davet etti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Sümeyye Erdoğan ve beraberindekiler konsolosluktan ayrıldı. Erdoğan çıkışta basın mensuplarına görüşmeyi anlatarak, “Mesajımızı dile getirdik. Başkonsolos nazik bir şekilde kabul etti. Hem ilgili partiye, hem de Belçika devletine mesajımızı iletmelerini rica ettik. Kendileri de memnuniyetle ileteceklerini dile getirdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim