• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2491.832 0.31
  • Dolar: 32.5398 -0.02
  • Euro: 34.69 0.15

SP ile ittifak yapılabilir!

CHP ve İYİ Parti’nin genel seçimlerde kurduğu ve yerel seçimlerde de yola birlikte devam etme kararı aldığı Millet İttifakı’nın 12 belediye başkan adayı tanıtıldı.
SP ile ittifak yapılabilir!

SP’YLE İTTİFAK YAPILABİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, 24 Haziran genel seçimleri için ittifak kurmuştu. İki parti, genel seçimlerde kurduğu Millet İttifakı’nın 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde de sürdürme kararı aldı. Kocaeli için Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti adayı Serdar Kaman’a bırakılırken, 12 ilçede uzlaşı sağlandı. İttifaka göre 3 ilçede İYİ Parti, 8 ilçede CHP, Çayırova’da ise her iki parti de aday çıkardı. 12 İlçe ve Büyükşehir Belediye Başkan adayının belli olduğu ittifakta İYİ Parti’nin Çayırova Belediye Başkan adayı ve Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan Başiskele Belediye Başkan Adayı henüz belirlenmedi. Kulislerde konuşulanlara göre ise Saadet Partisi’nin (SP) Belediye Başkan adayı Zafer Mutlu’yla ittifak görüşmesi yapılacak.

KEMAL MEMİŞ KATILMADI

Millet İttifakı belli olan Büyükşehir ve 12 ilçe belediye başkan adaylarını, aday tanıtım toplantısında tanıttı. Millet İttifakı’nın aday tanıtım toplantısı Otel Asya’da düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman ve 12 ilçenin başkan adaylarının yanı sıra, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP Milletvekili Haydar Akar, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Toplantıya CHP Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Dilovası Belediye Başkan adayı Kemal Memiş katılım göstermedi.

toplu-(3)-001.jpg

BİR DAHA SEÇİM OLMAYABİLİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Millet İttifakı’nın böylesine güzel insanları ile birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bizler bir süreç yaşadık. Bu süreçte eksiklikler oldu ama Kocaeli’de güzel bir oluşuma vakur duruşunuz ile imza attık. Bu ittifak güzel bir netice ile Kocaeli’ye hizmet edebilecek bir konumda olacak. Bundan sonraki süreçte İYİ Parti İl Başkanı ve İlçe Başkanları olarak parti ayırmaksızın Millet İttifakının adayları olarak elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Bizler Atatürk’ün dediği gibi kimsenin düşmanı değiliz; insanlığa düşman olana düşmanız. Siyasi bir yelpazenin içinde ölüm kalım seçimi olmayan bir seçime gidiyoruz. Referandum sonrası tek başlılığa giden bir seçim oluştu bu ülkede. 31 Mart seçimleri çok önemli ve bir kırılma noktası olmaz, netice alamazsak bir daha seçim olmayabilir” diye belirtti.

GÖLGE ETMESİNLER

Yıldız’ın ardından kürsüye çıkan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Millet İttifakı diye yola çıktık. Ülkede kime sorsanız, ülke iyi yönetilmiyor. Tek kişinin egemen olduğu bir ortamdayız. Başkanlık Sistemiyle beraber tüm seçimlerde ikili sisteme doğru gidilmekte. Ülkeye hizmet edeceğini söyleyen CHP ve İYİ Parti ittifak kurdu. Belki bu da yetmez. AK Parti ve MHP’nin dışında her kesimin oyuna ihtiyacımız var. Belediye başkan adaylarımız kendi çalışmalarını yapacak. Hiçbir arkadaşımın Millet İttifakının karşısında olan söz ve söylemlerde bulunmasını istemiyorum. Bizler dürüst insanlarız. Biz söz verdiysek bunu koşulsuz şekilde yerine getireceğiz. Bunu yerine getirmeyen arkadaşlarımız olabilir. Gölge etmesinler başka bir şey istemem” ifadelerini kullandı.

 

ikili-008.jpg

BEKA PROBLEMİ YOK

Sarıbay’ın ardından kürsüye çıkan CHP Milletvekili Haydar Akar, “Birlikteliğimiz genel seçimlerde başladı. Birlikteliğin olumlu sonuçlarını gördük. Bunlar olmasaydı AK Parti tek başına anayasa değiştirecek imkanı bulurdu. Bu ittifak doğru bir ittifaktı. Burada yerel seçimler için pırıl pırıl arkadaşlarımız var. Buradaki arkadaşlarımızın amacı hizmet, beka değil. Onların seçimi kazanması Türkiye’de beka problemi yaratmayacaktır, aksine Kocaeli’nin şansı olacaktır. 15 yıl öncesine bakıldığında ortak problemlerin çözülmediğini görüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en çok bütçeye sahip belediyelerden biri ama aynı zamanda Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri “ şeklinde konuştu.

KİMSEYE İLÇE BIRAKMADIK

Konuşmalarının devamında Akar, “Tramvayı bile borçla yaptık. Merkezi Hükümete bağımlı olmasak Kocaeli istediğini alır. Sadece Kocaeli’nin ödediği 73 milyarlık vergiyle metro sorunu çözülürdü. İki altgeçit, iki üstgeçitten başka hiçbir şey yok söyleyecekleri. Biz kimseye ilçe bırakmadık. Biz bir ortaklık yapıyoruz arkadaşlar. Hangi partiden olduğuna bakmaksızın arkadaşlarım oylarını verecek. Siyaset davadır. Kocaeli hizmet istiyorsa, Millet İttifakını görecek. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye belirtti.

saygi-durusu-(1)-006.jpg

BİLECİK’TEN VALİ GETİRDİLER

Akar’ın ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bizler geldiğimiz köken itibariyle çok farklı ideolojiye sahip insanlarız. Bir araya gelen insanlar, ülkenin geleceğinden öyle endişe etmiş ki sağcısı solcusu bir araya gelmiş. Tabandan gelen bir talepti bu. Talebi karşılamakta parti yöneticilerine düştü. Kocaeli’de belediye hizmeti olarak aklımda kalan tek şey, sabahları yürüyen adam. İyi ya da kötü demiyorum. İyi olmak memleketi yönetmesi anlamına gelmiyor. Sayın Karaosmanoğlu da iyi insan olabilir ama sabahları yürüyen bir adam sadece. Bu kadar yıldır belediyeyi yöneten insanlar kendi içlerinden adam getiremediler. O yüzden Bilecik’ten Vali getirdiler. İçlerinde Bu şehri yönetecek adam yok” ifadelerini kullandı.

KENDİLERİNE HABER VERİN

Konuşmalarının devamında Türkkan, “AK Partililerin arasında çok ciddi bir gerilim var. Bu hizmet etme yarışıysa saygı duyarım ama bunların hepsi zamanında hizmet etmiş ve birbirlerinden memnun olmayan insanlar. Birbirilerine düşmüş siyasi partinin karşısında farklı görüşlere sahip iki parti bir araya gelmiş. Bu sadece alkışlanır. Türkiye’ye Kocaeli’den ayar vermeye kalktılar, Kocaeli’den vazgeçtiler. Türkiye’yi yönetmeyi beceremediler, Kocaeli’yi rezil ettiler. Kocaeli makûs tarihini değiştirecek. Ben hiçbir seçimde sayı vermedim. Bu sefer bir şey söylüyorum; Kocaeli’de AK Parti iktidarını kaybedecek. Buradan haber verin kendilerine” şeklinde konuştu.

katilim-064.jpg

KENDİLERİNİ TANITTILAR

Protokol konuşmalarının ardından adaylar kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı. CHP Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk, “Darıca’da Millet İttifakıyla gedik açacağız. Darıca’da her kesimden oy olacağız” ifadelerini kullandı. Törk’ün ardından kürsüye çıkan CHP Derince Belediye Başkan adayı Sertif Gökçe, “Aday gösterildiğimden beri sahada çalışmalara devam ediyorum. Derince’ye sosyal demokrat anlayışı getireceğiz” diye belirtti. Gökçe’nin ardından kürsüye çıkan CHP Gebze Belediye Başkan adayı Recep Dursun, “Hiçbir sorun çözülmedi. Şimdi sorunları çözmek, üretken, adil ve eşit bir anlayışla geliyoruz” dedi. İYİ Parti Körfez Belediye Başkanı Salih Recep Şirin, “Körfez’i tüccarlar sarmış. Salih Şirin gelirse çemberler kırılacak. İttifaktan önce biz Körfez’de ittifak yaptık” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA’YI ÜZECEĞİZ

Şirin’in ardından kürsüye çıkan CHP Gölcük Belediye Başkan adayı İsmet İşeri, “Kocaeli’nin makûs tarihi bu adaylarla değişecek. Gölcük’ü almak üzere yola çıktık. Hesap adamıyım. Turan Dumlu’yla vurduk, İsmet İşeri’yle yıkacağız” diye belirtti. İşeri’nin ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Ercüment Şahin, “Yıllar sonra tekrardan yola çıktım. Ben ve ekip arkadaşlarımız zafer için yola çıktık. Millet İttifakı olarak Kandıra’da biriz” dedi. Daha sonra kürsüye çıkan CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık, “Adaletli, ahlaklı, akılcı bir yönetim anlayışını hakim kılmak adına yola çıktık. Bütün arkadaşlarımızla beraber yola çıktık” diye konuştu.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Çalık’ın ardından kürsüye çıkan CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Cumhur Karakadılar, “Biz Millet İttifakıyla Hüseyin Üzülmez’i üzecektik ama Üzülmez’i Mustafa üzdü. Bizde Mustafa’yı üzeceğiz” dedi. Ardından kürsüye çıkan CHP Çayırova Belediye Başkan adayı Selahattin Kaya, “Çayırova olumsuzluk anlamında Türkiye’de meşhur. Kocaeli’de Millet İttifakının başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Biz biliniz ki kendi aramızda mücadele edeceğiz. Kazanan Millet İttifakı olacak” dedi.

MART’IN SONU BAHAR

Daha sonra kürsüye çıkan CHP İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, “13-0’ın vermiş olduğu şımarıklık var. Mart’ın sonu bahar. Kentin yüzünü değiştireceğimize inanıyorum. Gülümse İzmit, Gülümse Kocaeli” diye belirtti. Hürriyet’in ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman, “Gücümün son damlasına kadar çalışacağım ve başaracağım” dedi.

Millet İttifakı Belediye Başkan adayları:

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman

CHP İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet

CHP Gebze Belediye Başkan adayı Recep Dursun

CHP Derince Belediye Başkan adayı Sertif Gökçe

İYİ Parti Körfez Belediye Başkan adayı Salih Recep Şirin

İYİ Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Ercüment Şahin

CHP Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk

CHP Dilovası Belediye Başkan adayı Kemal Memiş

CHP Gölcük Belediye Başkan adayı İsmet İşeri

CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık

CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Cumhur Karakadılar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim