• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

"Sonuca Ulaştığımız Bir Toplantıydı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, AB, Türkmenistan, Azerbaycan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen dörtlü zirvenin “sonucuna ulaşılan bir toplantı oldu...
Sonuca Ulaştığımız Bir Toplantıydı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, AB, Türkmenistan, Azerbaycan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen dörtlü zirvenin “sonucuna ulaşılan bir toplantı olduğu” değerlendirmesini yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’taki temaslarını Türk basın mensuplarına değerlendirdi. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un kabulüyle başlayan temaslarında son derece verimli ve yapıcı bir nokta ortaya çıktığını anlatan Yıldız, “AB üyesi ülkelerin Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Şefçoviç, Azerbaycan Enerji Bakanı Sayın Natık Aliyev, Baymurat Muhammedov ve bizim heyetlerimizle beraber katıldığımız toplantıda aslında Hazar geçişli Türkmenistan doğalgazının gerek Türkiye’de gerekse AB üyesi ülkelerde değerlendirilmesine dönük önemli bir toplantı yaptık. Bunu bir imza altına alıyoruz. İmza altına alacağımız evrak bundan sonraki çalışma gruplarının rehberi olacak, yol göstericisi olacak. Ve AB ile beraber 4 yapının liderliğinin bir araya geleceği bir konsorsiyum oluşturmaya çalışıyoruz. Şuana kadar yapılan son derece şeffaf, olumlu ve tutarlı bir toplantıydı. Uzunca bir toplantıydı ve sonucuna da ulaştığımız bir toplantıydı” dedi.

“PETROL VE DOĞALGAZ ALDIĞIMIZ ÜLKELERİN SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Türkiye açısından kaynak çeşitliliği, güzergah çeşitliliği ve ülke çeşitliliği dikkate alındığında, Türkiye’nin stratejilerine ve planlarına uyan bir noktaya gelindiğini söyleyen Yıldız, “Biliyorsunuz Türkiye ham petrolü yaklaşık 11 bazen 12 ülkeden, doğalgazı da 6 ayrı ülkeden alıyor. Biz bu ülkelerin sayılarını arttırmak istiyoruz ve bunları mutlaka çeşitlendirmek istiyoruz. Bunun Türkiye’nin enerji politikaları açısından çok büyük faydası olacak. Kaldı ki kemik kardeşliği dediğimiz Türkmenistan’la oluşturduğumuz noktanın son derece iyi bir nokta olacağını düşünüyorum. Bunu teknik temellendirmelerle beraber, doğalgaz yapılanmasıyla beraber daha da iyi bir noktaya geleceğimiz kanaatindeyim. O yüzden AB’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Şefçoviç’in de bugün yapıcı ve olumlu tavırlarının bu projeyle alakalı ümit verici bir noktaya geldiğini bir kez daha belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bir takvim belirlenip belirlenmediği sorulan Bakan Yıldız, “Biz Türkiye’ye de davet ettik. Belki Türkiye’de belki başka bir ülkede olacak ama Enerji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve BOTAŞ’tan oluşan ekiple beraber oluşturduğumuz çalışma grubunun nihai bir noktayı yakalamasıyla beraber inşallah Temmuz sonuna kadar bunu yetiştirebiliriz diye düşünüyorum. Ondan sonrası hükümetler arası anlaşma mı, başka bir metinle mi nasıl bir metinle bağlayacaksa bu ülkeleri birbirine bağlaması gerekiyor bu metnin. Şuanda bir mutabakat zaptı ve bir deklarasyon metni şeklinde imzaya aldığımız bu kalemin hukuki bağlayıcılığı olan noktalara doğru gideceğine inanıyorum. İyi bir görüşme oldu, iyi bir temas oldu” cevabını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim