• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2301.089 1.11
  • Dolar: 32.3484 0.30
  • Euro: 35.109 0.00

’Sonları Menderes Gibi Olur’a Cevap Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Baş veririz ama asla başımızı eğmeyiz. Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa başımız gözümüz üstüne” dedi.Seçim çalışmaları kapsamında Muğla’ya gelen Başbakan ve AK Parti...
’Sonları Menderes Gibi Olur’a Cevap Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Baş veririz ama asla başımızı eğmeyiz. Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa başımız gözümüz üstüne” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Muğla’ya gelen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, eski garaj alanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Muğla’nın tüm ilçelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, “Bizleri bağrına basan ve milli mücadelede en fazla şehidi veren Muğla’ya selam olsun. Muğla her zaman milletin yolunda gidenlerin yanında oldu. Ben diğer illerimizde olduğu gibi Muğla’nın da Başbakanıyım, Muğla’nın da milletvekiliyim. 7 Haziran’da destan yazıyor muyuz? AK Parti’yi birinci pati yapıp, yüzde 50’yi aşıyor muyuz? Darbecilerin, vesayetçilerin ve bütün tuzak kuranların hesabı sorulacak inşallah. Menderes yola çıktığında şehit Başbakanımızın arkasında durdunuz. Şehit Başbakanımız ve şehit bakanlarımızın yargılandığı Yassıada’dan geliyorum. 14 Mayıs’ın iki önemli anlamı var. 14 Mayıs 1950’de tek parti dönemi kapanıp, DP milli iradeyle başa geldi. Adnan Menderes, Celal Bayar ile birlikte 10 yıl ülkeyi kalkındırdı. Sadece kalkındırmadılar, özgürlükleri Türkiye’ye getirdiler. Bu ortam Türkiye’de sadece 2 kez, birisi 10 yıl iktidar olan Adnan Menderes’in dönemi, diğeri de 2002’den bugüne kadar Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu AK Parti hükümetleri oldu. Şimdi emaneti ben teslim aldım. Özgürlükler ve milli değerleri savunan DP ve AK Parti çizgisi Menderes, Özal, Erbakan Hocamız ve Cumhurbaşkanımızla akım haline geldi. Adnan Menderes’i idam sehpasını götüren parti, CHP idi. Adnan Menderes idama giderken, CHP iktidara gelebilmek için yapılanlara sesiz kaldı. Şimdi konuşmak kolay, darbe zamanlarında neler yaptıklarına bakmak lazım. ‘Her zaman darbelerin yanında oldunuz’ dediğimde, alnı açık bir şekilde ‘Biz darbenin karşısındayız’ diyemedi. 27 Mayıs’ta darbeyi desteklediler, sonra da bacılarımızı ikna odalarında sorgulayanları milletvekili yaptılar. Menderes ve AK Parti döneminde başta dini olmak üzere tüm özgürlükler arttı” diye konuştu.

“HDP’NİN ADI C-HDP’DİR”

Diyanet ve imam hatip tartışmaları üzerinden CHP ve HDP’yi eleştiren Davutoğlu, “CHP ve HDP ‘Diyaneti kaldıralım’ diyor. Bunların konuştukları sadece sözde kalır. CHP’nin danışmanı diyor ki ‘HDP’nin barajı aşması lazım’. CHP, HDP için çalışıyor. CHP, HDP’nin barajı geçmesi için destek veriyor. HDP de, CHP ne diyorsa onu söylüyor. CHP ‘imam hatipleri kaldıracağız’ diyor, o da diyor. HDP de imam hatiplerle uğraşıyor. Aslında HDP’nin adı C-HDP’dir. Bunların ikisi de aynı” şeklinde konuştu.

“BAŞ VERİR, BAŞ EĞMEYİZ”

Görevini yapmak yerine hükümeti yıpratmaya çalışan savcıların görevden alındığını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

“Daha hüküm konulmadan, iddianame hazırlandı. Meslekten ihraç edilen bu savcılardan birisi ‘Bu iktidarın sonu da Adnan Menderes gibi olacak’ diyor. Bunlar bizi tanımıyor. Zannediyorlar ki biz tehditten korkar ve geri adım atarız. Biz bu yola kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama asla başımızı eğmeyiz. Darbeciler, vesayetçiler ve paralelciler bizi yıldıramaz. Kaderde Menderes gibi şehit olmak varsa, başımız gözümüz üstüne. Eğer bu millet için alnımıza şehadet yazılmışsa, Hz. Mevlana’nın çocukları olarak biz şehadeti Şebi Aruz ve düğün bayram gibi karşılarız. Bahçeli, ‘Göreve gelirsek, savcıları göreve iade edeceğiz’ diyor. Diğerleri de öyle diyor. Tuzağı görüyor musunuz? Muğlalılar, eskiden paralel vardı, şimdi bir de üçgen var. CHP, MHP, HDP. Bunlar paraleli üçgenle birleştiriyor. Ama biz sıratı müstakim yolcularıyız. Bunlar yalnız değil, arkalarında uluslararası işbirlikçileri var."

“AK PARTİ 28 ŞUBAT ZULMÜNÜ BİTİRDİ”

Adnan Menderes iktidara geldiğinde Türkiye’nin 10 yılda çok büyük bir mesafe aldığına işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Adnan Menderes’in hizmetlerini geliştirdik. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Nasıl Menderes ve DP dönemiyle tek pati zulmü bittiyse, 28 Şubat zulmünü de biz bitirdik. Tek parti döneminde evinde Kur’an okuyan karakola götürülüyordu, DP bu zulmü bitirdi. 28 Şubat’ta da aynı şekilde başörtülü kardeşlerimize zulüm edildi. Başı örtülüye yarım eden başı açıklara da zulüm edildi. 28 Şubat zulmünü de AK Parti bitirdi. Zulümleri bitirip, kalkınma hamlesi başlattık. Aynı 1950’lerde olduğu gibi. O dönem DP’ye kurulan tuzaklar, şimdi AK Parti’ye kuruluyor. Kalkınan Türkiye’yi engellemek istiyorlar."

14 Şubat’ın ikinci öneminin ise 14 Mayıs 2014’de İMF’ye olan son borç taksitinin ödenmesi olduğunu vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz iktidarı devraldığımızda Türkiye İMF’nin önünde borç için bekliyordu. Artık borç bekleyen değil, İMF’ye borç veren bir Türkiye var. Türkiye ilk kez ayakları üzerinde durdu. Türk ekonomisi altın çağını yaşarken, gezi provokasyonlarını başlattılar. Onların amacı mahalli ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’yi sendeletip, genel seçimlerde AK Parti’yi yıkmaktı. Biz bu vandallara pabuç bırakmadık. Asla onlara meydanları bırakmayız. DP’de olduğu gibi Türkiye’nin yükselişini asla durduramazlar. 17-25 Aralık’ta Pensilvanya ve paralel çeteyle tuzak kurdular. Şimdi bu çete nerede hangi parti güçlüyse, AK Parti’nin karşısında onu destekliyor. AK Parti’yi güçsüzleştirip, Türkiye’nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Artık Türkiye 1950-60’ların Türkiye’si değil. Her vatandaşı milli irade için oyunu ve canını ortaya koyabilecek bir Türkiye var. 7 Haziran’a giderken, tüm engelleri aşarken ve Türkiye yükselişini sürdürürken paralelciler ve bu üçgen bir araya geldi. Türkiye’yi kaosa sürüklemek için kafa kafaya verdiler. Bu üçü hükmet kurmaya kalksa, Türkiye’nin hiç bir yerine huzur kalmaz. Türkiye’nin bütününde 81 ilde miting yapabilen, halkıyla buluşabilen tek parti AK Parti’dir. CHP, MHP ve HDP, Türkiye’nin her yerinde miting bile yapamıyor. HDP, ‘Eğer barajı aşamazsak sivil direniş yaparız’ diyor. Biz bu tehditlere boyun eğmeyiz, Türkiye’nin her santimetrekaresinde bu al bayrağı dalgalandırırız. Al bayrağı dalgalandıran, mili birlik ve beraberliği sağlayan ve özgürlükleri koruyan tek pati AK Parti’dir."

ÇİFTÇİLERİ UNUTMADI

Tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü de kutlayan Başbakan Davutoğlu, AK Parti döneminde Türk tarımının geldiği nokta ve tarımsal desteklerden söz etti. Mitinglerinde Hollanda ve Türkiye’yi kıyaslayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“2002’de bütün zirai destekler durdurulmuştu. Bugün Dünya Çiftçiler Günü, tüm çiftçilerimizin gününü kutluyorum. ‘Yetti gari’ dediğiniz genel müdür diyor ki ‘Konya’dan küçük Hollanda bizden daha fazla tarım ürünü ihraç ediyor. Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor. Türkiye’nin her yerinde aynısını söylüyor. Biz iktidara geldiğimizde 1,8 milyar TL tarımsal destek verilirken, şimdi 10 milyar TL oldu. Bu seneki 10 milyar TL’nin 6,4 TL’sini Mayıs’a kadar ödedik. Çiftçimizin tek bir kuruşu dahi gecikmedi. İktidara geldiğimizde Türkiye’nin tarımsal ürün hasılası 22,3 milyar dolar idi. Şimdi 61 milyar dolar oldu. Hollanda’nın tarımsal hasılası 15 milyon dolar. 61 mi büyük, 15 mi büyük bir türlü öğrenemedi. Matematik bilmiyor. Sadece Konya’nın hasılası 10 milyar. Hollanda 70 milyon dolar tarımsal ürün ithal ediyor. İthal ettiğini paketleyip satıyor. Bunun eline kağıt vermişler, durmadan okuyor. Ziraat odaları genel kurulunda yüzüne ders verdim. Öğrenemedi, halen konuşuyor. Muğlalılar siz bunlara bir matematik dersi verecek misiniz? Tarım hasılasında Avrupa’nın en büyük ülkesiyiz. Biz iktidara geldiğimiz 4’üncü, 5’inci idik. Tarımda Türkiye’yi Avrupa birinci yapan parti, AK Parti’dir. Türkiye, tarım ve turizmde dünya ligine taşındı. İnşallah 2023’te Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak. Türkiye’yi boyun eğdirenlere 7 Haziran’da bir ders verecek misiniz? Sizin huzurunuzda söz veriyorum, Türkiye bütün tuzakları aşıp, gerçek bir küresel güç olacaktır. Hem özgürlükler ve mili iradeyi koruyup Adnan Menderes’in yolunda ilerleyeceğiz, hem de Türkiye’yi ekonomik anlamda zirveye taşıyacağız."

Sevgi gösterileri eşliğinde alandan ayrılan Başbakan Davutoğlu, Aydın’da gerçekleştireceği miting için ketten ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim