• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.64 0.10
  • Dolar: 32.3347 0.08
  • Euro: 35.1668 -0.08

SON DAKİKA... Trump açıkladı!

ABD Başkanı Donald Trump, dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını Türkiye saati ile 21:00 sularında kameraların önünde açıkladı. Trump açıklamadan önce dünyaya "Kudüs kararı çoktan alınması gereken bir karardı" mesajı iletmişti.
SON DAKİKA... Trump açıkladı!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Kudüs kararına ilişkin açıklama yaptı. ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla tarihteki ilk ülke oldu.

ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"ABD Ortadoğu'daki barış sürecine derinden bağlıdır. Açıklamam İsrail ile Filistin arasındaki çatışmadan ibaretti. 20 yıldan sonra İsrail ile Filistin arasında sürdürebilir barışan söz etmek mümkün değil. Ben artık zamanı geldi diyorum. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi. İsrail'in birçok hükümet kurumu bu şehirdedir.

Bugün verdiğimiz kararla Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz. Büyükelçiliği Kudüs'e taşıma talimatı veriyorum. Bu karar, hiçbir şekilde bizim buradaki kalıcı bir barış anlaşmasına bağlılığımızda değişiklik olduğu anlamına gelmemektedir. Kutsal kent insanlığı bir araya getireceğine inanıyorum. Barış ona ulaşmak isteyenlerin uzağında değildir. Bölge liderlerinden şunu istiyorum; Barış için bize katılmaları için çağrıda bulunuyorum."

 

Ayrıntılar geliyor...

TRUMP'TAN İLK MESAJ: "GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLE"

ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın kilitlendiği Kudüs açıklaması öncesi kabine toplantısında kararının ne olacağını ortaya koyan bir açıklamada bulundu.

'Bunun çok geç kalınmış bir hamle' olduğunu savunan Trump, "Birçok başkan bir şeyler yapacağını söyledi ama artık cüret mi yoksa fikirlerini değiştirdiklerinden mi bir şey diyemiyorum, bir şey yapmadılar" dedi.

HAMAS 'ÖFKE CUMASI' İLAN ETTİ

Hamas, Filistinlilere cuma gününü 'öfke cuması' ilan ederek, "Kudüs'e destek" için toplanma çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Filistin halkını, tüm grupları ve güçleriyle ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını reddederek, cuma gününü İsrail'e karşı 'öfke günü' ilan etmeye çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Kudüs'ün Filistin halkının kırmızı çizgisi olduğu vurgulandı. "Direniş, ne olursa olsun ona el sürülmesine razı olmayacaktır." ifadesinin de kullanıldığı açıklamada, Batı Şeria'daki intifadacı gençlerden, Kudüs'ü hedef alan ABD'nin planına mümkün olan yollar aracılığıyla yanıt vermesi istendi.

Hamas ve Fetih'in de aralarında olduğu Filistinli gruplar dün akşam yayımladıkları ortak açıklamada, Filistin halkına, ABD'nin planına tepki göstererek 'kent merkezleri, ABD Konsoloslukları ve büyükelçilikler önünde toplanmaları ve eylem yapmaları' yönünde çağrısında bulunmuştu.

ERDOĞAN'DAN KUDÜS İLE İLGİLİ SERT AÇIKLAMA

Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü görüşmelerimizin en önemli başlığını Kudüs'teki gelişmeler oluşturdu. Kudüs'ün tarihi statüsünün muhafazası konusunda Ürdün ile aynı hassasiyeti taşıyoruz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale yol açacaktır. Kudüs tüm Müslümanların göz bebeğidir. Bu tarihi hakikati göz ardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır. Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum. Kudüs'ün BM kararlarıyla teyit edilmiş hukuki statüsünü değiştirecek her adımdan uzak durulmalıdır. Kişisel hevesler uğruna milyarlarca Müslüman'ın kaderi ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim