• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9071.02 -0.10
  • Altın: 2324.965 0.79
  • Dolar: 32.3657 0.14
  • Euro: 34.9347 -0.30

Somalı Maden İşçilerinin Oturma Eylemi Sürüyor

Manisa’nın Soma ilçesinde işten çıkarılan maden işçileri, 3 aydır tazminatlarını alamadıklarını belirterek eylem yapıyor.Soma Kömür İşletmeleri’ne bağlı Eynez maden ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde 30...
Somalı Maden İşçilerinin Oturma Eylemi Sürüyor

Manisa’nın Soma ilçesinde işten çıkarılan maden işçileri, 3 aydır tazminatlarını alamadıklarını belirterek eylem yapıyor.

Soma Kömür İşletmeleri’ne bağlı Eynez maden ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan Türkiye’nin en büyük maden faciasının ardından işten çıkarılan 2 bin 832 maden işçisi, aradan geçen 3 aya rağmen tazminatlarını alamadıklarını belirterek dün TKİ Kurumu Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) önünde eylem başlattı. İşçiler, battaniyeleri ve yorganları ile ELİ önünde sabahladı. Soğuk havaya rağmen hakları için mücadele ettiklerini söyleyen işçiler, haklarını alana kadar ayrılmayacaklarını vurguladı.

Maden işçisi Arif Şengül, "Biz tazminatlarımızı istiyoruz. Gecenin saat 1’inde çoluk çocuğumuzu bırakıp buraya geldik. 13 Mayıs’tan sonra bize birçok söz verildi. 9 ay boyunca bizi hep oyaladılar. Hiçbir dediklerini yapmadılar. Gecenin saat 1’inde bizi buraya oturmaya mahkum ettiler. Bizim tazminatlarımızı en kısa sürede vererek mağduriyetlerimizi gidersinler. Bizler hepimiz kötü durumdayız. Bizleri kandırmasınlar. Biz emekçi ve üreten insanlarız. Bu işyerlerinin de devlet denetiminde yeniden açılmasını istiyoruz. Üretmek ve çalışmak istiyoruz. Bizi işten attılar, eyvallah ama attılarsa benim mağduriyetimi gidersinler. Kışın gününde bizi işten attılar, halimizi soran yok. Herkes acılarımızı paylaşıyor, ama değişen bir şey yok. Biz haklarımızı istiyoruz ve alana kadar da burada direneceğiz, bütün madencilerin, emekçilerin desteğini bekliyoruz. Bu kış gününde bizi buraya mahkum edenler utansın" dedi.

"TAZMİNATLARIMIZI VERSELERDİ SICACIK EVİMİZDE ÇOCUKLARIMIZLA YATARDIK"

Tazminatları için direndiklerini, diğer yandan da soğuk hava ile mücadele ettiklerini söyleyen 10 yıllık maden işçisi Ferdi Bem ise, "10 yıldan bu yana facianın meydana geldiği şirketin çeşitli ocakları ve en son da Eynez maden ocağında çalıştım. Bizi işten attılar. Aradan geçen süreye rağmen de tazminatlarımızı vermediler. Bu zamana kadar tazminatlarımız verilmiş olsaydı şu anda sıcacık evimizde çoluk çocuğumuzla yatıyor olurduk. Bizi adeta sokağa attılar. Verilen sözlerde tutulmadı. Hiç kimse de bizi kaale almıyor. Sadece ben değil bir sürü arkadaşımız mağdur durumda. Ben mağdursam benim evimdeki çoluk çocuğumda mağdur. Aldığımız 950 lira işsizlik maaşı, ödediğimiz 650 lira kredi, artı 350 lira ev kirası veriyoruz. Artık sokağa çıkamaz duruma geldik. Bankalardan mesaj mesaj üstüne. Bir an önce tazminatlarımız verilsin, borcumuzu ödeyelim. Herkes sıcacık evine dönsün. Hakkımızı alana kadar da buradayız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim