• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Soma’daki Spor Salon

Sadettin Saran’ın Soma’da yaptırdığı spor salonu, Somalı öğrenciler ve yıldızlardan kurulan iki takımın gösteri maçıyla açıldı. Açılışta, ünlü isimlerle, Somalı öğrencilerden oluşan Soma karması bir g...
Soma’daki Spor Salon

Sadettin Saran’ın Soma’da yaptırdığı spor salonu, Somalı öğrenciler ve yıldızlardan kurulan iki takımın gösteri maçıyla açıldı. Açılışta, ünlü isimlerle, Somalı öğrencilerden oluşan Soma karması bir gösteri maçı yaptı.

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın, geçen yıl Soma’da yaşanan maden faciasının ardından yaptırma kararı aldığı spor salonu hizmete açıldı. Saran Spor Salonu, çocukların yüzünü güldürmek için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı’na yetiştirildi. Spor salonunun açılışında Türkiye’nin efsane basketbolcuları Kerem Gönlüm, Levent Topsakal ile pop müziğin ünlü isimleri Sinan Akçıl ve Murat Dalkılıç gibi isimlerle birlikte Sadettin Saran’ın da yer aldığı basketbol takımı Somalı öğrencilerle gösteri maçı yaptı. Açılış öncesi Sadettin Saran ve beraberindeki ünlüler 301 madenciden 43’ünün mezarının bulunduğu Soma Maden şehitliğini ziyaret ederek şehit madenciler için dua ettiler.

Açılışa Sadettin Saran’ın yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaşı, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, ünlü basketbolcular Kerem Gönlüm, Levent Topsakal, pop müziğin ünlü isimleri Sinan Akçıl, Murat Dalkılıç ve çok sayıda öğrenci katıldı.

SOMA’DAKİ SPOR SALONUNUN YERİ ÇOK DAHA ANLAMLI

Protokolde bir ara aynı sandalyeyi paylaşan Sinan Akçıl ve Murat Dalkılıç sempatik hareketleriyle öğrencilerin büyük ilgisini çekerken, milli basketbolcu Kerem Gönlüm ise öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Sadettin Saran Soma’da yaşanan facianın birinci yıldönümünden önce çocukların yüzünü bir nebze gülümsetmek ve onlara bir uğraş olması için spor salonu yapmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Bundan önceki spor salonlarını Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde yaptırmıştık. Bunlar benim için gurur vesilesiydi ama 14. spor salonumuz olacak Soma Spor Salonu’nun benim için yeri çok ayrı ve çok daha anlamlı. Soma’da geçtiğimiz yıl yaşanan acıları hepimiz yüreğimizde hissettik, bu üzüntü bu toplumun her ferdinin gönlünde derin yaralar açtı. Bu spor salonunun Soma’daki gençler için bir yol gösterici olmasını diliyorum.”

Açılışın özellikle 23 Nisan’a yetiştirmek istediklerini belirten Saran, “Bu açılışta burada bizimle olan değerli basketbolcularımız Kerem Gönlüm, Levent Topsakal ve sevgili Sinan Akçil ve Murat Dalkılıç’a çok teşekkür ederim. Ben kendilerini arayıp Soma’da spor salonu açıyoruz dostluk maçına gelir misiniz dediğimde hemen kabul ettiler ve Soma’ya gelmekten çok memnun olacaklarını söylediler. Kendilerine tekrar teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Saran Spor Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış öncesinde öğrencilere Fenerbahçe atkısı ve formaları dağıtıldı.

GÖSTERİ MAÇI BERABERE BİTTİ

Açılışın ardından Sadettin Saran, Kerem Gönlüm, Levent Topsakal, Sinan Akçil ve Murat Dalkılıç’tan oluşan Saran Karması ile Somalı öğrencilerin oluşturduğu Soma karması arasında oynanan gösteri maçı ise büyük çekişmeye sahne oldu. 14-14 beraberlikle biten gösteri maçının ardından öğrenciler ünlülerle fotoğraf çektirebilmek ve imza alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Açılışın ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Soma’ya Spor Salonu kazandıran Sadettin Saran’a günün anısına Soma’nın sembolü olan madenci biblosu hediye etti. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Saran’a teşekkür belgesi verirken, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de yöresel ürünlerden oluşan bir sepet hediye ederek Saran’a teşekkür etti.

Bölgede öğrenim gören yaklaşık 2 bin 400 öğrencinin faydalanacağı spor salonu Saran Holding’in açtığı 14’üncü spor salonu oldu. Sadettin Saran tarafından daha önce yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen spor salonları başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere; Doğubayazıt, Ağrı, Ardahan, Hakkâri, Kırıkkale, Van ve Kahramanmaraş gibi illerde açılmıştı. Tüm spor salonlarının iç ve dış cephesi sarı-lacivert renklerde boyatılmış ve 12 bini aşkın çocuğa spor yapma imkanı sağlanmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim