• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9679.8 0.00
  • Altın: 2489.21 0.22
  • Dolar: 32.4453 0.11
  • Euro: 34.4335 -0.18

Soma’da Davasında, Aileler O İddialara Tepki Gösterdi

Soma davasında sanık avukatının olayın sabotaj ya da fay hatlarının hareket etmesiyle meydana gelmiş olabileceği iddiasına aileler tepki gösterdi. Soma sanık avukatlarının ek savunmasının devam ettiği...
Soma’da Davasında, Aileler O İddialara Tepki Gösterdi

Soma davasında sanık avukatının olayın sabotaj ya da fay hatlarının hareket etmesiyle meydana gelmiş olabileceği iddiasına aileler tepki gösterdi.

Soma sanık avukatlarının ek savunmasının devam ettiği 6’ncı oturumda İşletme Müdürü Akın Çelik’in avukatı Yusuf Koçyiğit’in iddiası mahkemeyi karıştırdı. Olayın meydana geldiği alan itibariyle maden ocağının tam kalbi olmasının düşündürücü olduğunu dile getiren Koçyiğit, “Kazanın olduğu yer temiz hava galerisi yani ocağın tüm yollarının kesiştiği noktadır. Sabotaj ihtimaline karşı en çok zarar verebilecek bölge neresi diye bir soru sorulsa tek nokta olarak bu alan söylenebilir. Bu açıdan düşündürücüdür. Maden ocağında çalışan işçi sayısı dikkate alındığında Soma madenleri önem arz etmektedir. Dikkat edilirse olayın hemen öncesinde Soma ile ilgili bir site kurulmuştur. Türkiye’nin uluslararası enerji piyasalarındaki gelişimi ile birlikte marjinal ideolojik terör örgütlerinin de işi olabilir. Sabotaj ihtimali uzak değil. Sabotaj için Soma madenden daha uygun yer olamaz. Sabotaj ihtimalinin kanıtları arasında beyaz duman gösterilebilir. Beyaz duman petrol ve türevlerinin yanmasıyla ortaya çıkar” dedi.

ÇALIŞANLARIN DİKKATSİZLİĞİ İHTİMALİ

Çalışanların dikkatsizliğinden kaynaklanan bir kaza da olabileceği ihtimali üzerinde duran Koçyiğit, “İşini kaybetmek istemeyen bir grup çalışan küçük bir yangın çıkmışsa bile bunu haber vermemiş olabilir. Böylece yangına zamanında müdahale edilmeyerek olay bu boyuta ulaşmış olabilir” dedi.

“OLAY DEPREMDEN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR”

Avukat Koçyiğit’in olayın depremden meydana gelmiş olabileceği tespiti ise madenci aileleri ayağa kaldırdı. Aileler bunun üzerine ‘Yok canım ocağa füze düşmüş, depremmiş, sabotajmış. Allah sizi kahretsin’ diyerek tepki gösterdi. Avukat Koçyiğit, “Burada bir depremle bir fay hattı harekete geçmiş olabilir. Açık ocak üzerinde 3 şiddetinde patlamalar oluştuğu Kandilli Rasathanesi’nden de bakılabilir ve görülebilir. Bunun dışında Eynez’e komşu ocaklarda oluşan bir depremden meydana gelerek biriken gaz bu ocağa sızmış olabilir” ifadelerini kullandı.

Bilirkişi raporunu da kabul etmediğini belirterek eleştiren Avukat Koçyiğit sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bilirkişiler acısını yaşayan insanları da kandırmıştır. Buna yol açan kişilerin cezalandırılması yönünde vebal umarım doğru yere gidecektir. Derhal bilirkişi heyeti oluşturulmalıdır. ODTÜ dahil, İTÜ, Karadeniz Kara Elmas Üniversitesi’nden uzmanların hatta uluslararası hiç kaza yaşamayan ülkelerden uzman kişilerin maliyeti ne olursa olsun oluşturduğu bir bilirkişi heyeti kurulmalıdır.”

AİLELERDEN TEPKİ

Mahkeme yarın sabah devam etmek üzere sona erdi. Madenci aileleri ise mahkeme çıkışında sanık avukatlara ateş püskürdü. Avukat Yusuf Koçyiğit ‘sabotaj ve deprem’ iddiasına öfkelenen aileler çıkışta avukatlara isyan etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim