• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Soma Faciası Davası Başlıyor

Geçtiğimiz yıl 13 Mayıs’ta 301 işçinin ölümününe 162’sinin de yaralanmasına neden Soma Eynez Maden faciasının ceza davası 13 Nisan Pazartesi günü Manisa’nın Akhisar ilçesinde başlayacak.Manisa Barosu...
Soma Faciası Davası Başlıyor

Geçtiğimiz yıl 13 Mayıs’ta 301 işçinin ölümününe 162’sinin de yaralanmasına neden Soma Eynez Maden faciasının ceza davası 13 Nisan Pazartesi günü Manisa’nın Akhisar ilçesinde başlayacak.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Soma Davası öncesi Manisa Adliyesi’nde basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Soma faciası sonrası Soma’da Manisa Barosu tarafından irtibat bürosu kurulduğunu belirten Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, “Bu büromuz aracılığıyla mağdur aileler ile temas edilmiştir. Bu temaslarımız sonucunda Manisa Barosu’na kayıtlı 117 meslektaşımız tarafından Soma İş Mahkemesi’e 139 dava açılmıştır. Bu davalar meslektaşlarımız tarafından ücretsiz olarak takip edilmektedir. Ailelere hukuki konularda her türlü destek sağlanmaktadır. Davada madende ölen işçilerimizin yakınlarından 487 kişi şikayetçi olarak yer almaktadır. Madende yaralanan 162 kişi mağdur müşteki olarak yer almaktadır. 85 kişi sanık konumundadır. Bu sanıklardan 8’i hale tutukludur. Tutuklu sanıklar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 81/1, 21/2 53 ve 63. Maddelerine göre olası kasıtla öldürme suçundan 301 kez uygulanması istemiyle dava açılmıştır. Ağırlaştırılmış yaralama suçundan dolayı da 162 kez uygulanması istemiyle dava açılmıştır. Bu tutuklu sanıklar Can Gürkan, Ramazan Doğru, Akın Çelik, İsmail Adalı, Ertan Ersoy, Mehmetali Günay Çelik, Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık’dır. Biz Manisa Barosu olarak bu güne kadar olduğu gibi devam eden süreçte de barolar birliğiyle birlikte Manisa Barosu ve avukat meslektaşlarımız davayı takip edeceklerdir” dedi.

“DAVAYI METİN FEYZİOĞLU VE AVUKATLAR TAKİP EDECEK”

Soma faciasının meydana gelmesine neden olanların cezalandırılması için her türlü hukuki mücadeleyi vereceklerini vurgulayan Ali Arslan, “Önümüzdeki Pazartesi günü biz mensubumuz olan avukat arkadaşlarımızla beraber ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte duruşmada olacağız. Davayı ilk günden itibaren yakinen takip edeceğiz. Kazada ölen madencilerimizin yakınlarının talebi doğrultusunda Soma’dan davanın görüleceği Akhisar Bülent Ciğeroğlu Salonu’na Soma Adliyesi önünden baromuz tarafından araç temin edilerek davaya gelmek isteyen şehit yakınları ve davada şikayetçi olanların da oraya intikali sağlanacak. Ailelerin bundan sonraki süreçte de Manisa Barosu olarak yapılacak tüm istemlere, hukuki anlamda bizden isteyecekleri tüm katkılara Manisa Barosu olarak her zaman katkı vermeye hazırız” diye konuştu.

“BU TÜR YASAKLARA KESİNLİKLE KARŞIYIZ”

Sosyal paylaşım sitelerin erişime engellenmesi ile ilgili açıklama yapan Arslan şunları söyledi:

“Biz Barolar ve Manisa Barosu olarak hem yazılı basında hem de görsel basında her zaman özgürce haber alınabilmesini savunuyoruz. Basının özgürce haber yapabilmesini savunuyoruz. Bu anlamda getirilen bu tür yasakların doğru sonuçlar getirmeyeceğini düşünüyoruz. Bu tür yasaklar yasaklanması istenen olayın daha da gündeme gelmesine, kamuoyuna taşınmasına, bu konuyla ilgili daha da merak duyulmasına, aslında amacının dışında daha fazla kişiye haberin ulaştırılmasını sağlıyor. Bu tür yasaklara kesinlikle karşıyız. Zaten kamuoyu halk bu haberlerin ne kadar doğru olduğunu ne kadar yanlış olduğunu değerlendirebilecek konumdadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim