• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2409.099 -1.02
  • Dolar: 32.5965 0.34
  • Euro: 34.7887 0.34

Sokakta yaşaya çocukların ailelerine ceza!

Kocaeli Valiliği’nin, sokakta çalıştırılan çocukların beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 2,5 ay içerisinde 288’i Türk vatandaşı, 126’sı Suriye vatandaşı 414 çocuğun ailelerine ulaşıldı.
Sokakta yaşaya çocukların ailelerine ceza!

Kocaeli Valiliği’nin, sokakta çalıştırılan çocukların beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar kapsamında 2,5 ay içerisinde 288’i Türk vatandaşı, 126’sı Suriye vatandaşı 414 çocuğun ailelerine ulaşıldı. 55 aileye idari para cezası kesilirken, 26 aile hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 128 çocuğun eğitime devam etmesi için çalışma yapılırken, 4 çocuk ise koruma altına alındı

Kocaeli Valiliği sokakta çalıştırılan çocukların beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 10 Ocak tarihinde genelge yayınladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında her ilçede mobil ekipler kuruldu. Mobil ekiplerin 26 Mart tarihine kadar yaptığı çalışmalar kapsamında 288’i Türk vatandaşı, 126’sı Suriye vatandaşı 414 çocuğa ulaşıldı. Tüm çocukların eğitim durumları incelenerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuatı gereği işlem yapılması sağlandı. Türk vatandaşı olan 288 çocuğun aile hekimlerine kayıtları araştırılarak, aşı uygulaması ve ailesinde bulunan gebelerin takibi, çocukların hastalık takipleri ele alındı. Suriyeli çocukların ise sağlık kayıtları yapıldı. Sokakta çalışan 105 çocuğun ve ailesinin geçici barınma merkezlerine gönderilmesi için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde işlemleri başlatıldı. Yapılan ev ziyaretleri sayesinde 51 çocuğun gençlik merkezlerindeki aktivitelere katılması sağlandı. Sokakta çalışan çocuğun ailesinde iş arayan 98 kişi için kayıt yapılarak, iş arama sürecine girildi.

CUMA HUTBELERİNDE HALK BİLGİLENDİRİLDİ

Çocukların sağlıksız koşullarda çalışmasını destekleyen yapılarda olan hurdacılar ile kâğıt depoları, kaymakamlıklarca kontrol ve denetimleri yapılarak, kapatma işlemleri yürütülmeye başlandı. Camii önlerinde çalışan ve dilenen çocukların tespiti için cami çalışanları görevlendirilirken, görevlilerin cami önlerinde dilenen çocukları mobil ekiplere bildirmesi sağlandı. Cuma hutbelerinde çocukla yapılan alışveriş ya da dilenen çocuğa para vermenin çocuk açısından doğabilecek zararlarına yer verildi

İKİNCİ KEZ YAKALANDIĞI CEZA

Valilik emri gereği ilk defa sokakta çalışan veya dilenen çocuk tespit edildiğinde ailesine tebligat yapılırken, herhangi bir para cezası uygulanmadı. Aynı çocuk ikinci kez veya daha fazla sokakta çalışırken veya dilenirken tespit edilirse ailesine idari para cezası uygulanırken, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bu kapsamda 55 aileye idari para cezası kesilirken, 26 aile hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. 128 çocuk hakkında eğitim tedbiri ve 5 çocuk için sağlık tedbiri istenirken, 4 çocuk ise koruma altına alındı.

 

MART AYINDA 159 ÇOCUK SOKAKTAN UZAKLAŞTIRILDI

 

Valilikten yapılan açıklamada vatandaşlardan çocuklardan satılan malzemelerin satın alınmaması istenilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımız; sokakta çalıştırılan çocukların satmış oldukları malzemeleri almayarak, dilenen çocuklara para vermeyerek ve ilgili kurumlara bildirimlerde bulunarak, onlara yardımı sağlıklı bir biçimde sunacak kurumlara yönlendirmeleri sonucu çalışmalarımız daha etkin hale gelmiştir. Çocuğun sokakta çalıştırıldığını ya da dilendirildiğini gören duyarlı vatandaşlarımızın; Alo 183, Alo 155, Alo 153 numaralı ihbar hatlarına yapmış oldukları bildirimler sayesinde, mart ayı içerisinde 159 çocuğumuz sokak yaşamından uzaklaştırılmıştır. Çocukların sokak yaşamından uzaklaştırılarak, eğitim hayatına kazandırılması ve rehabilitasyonu çalışmalarında; yanımızda yer alarak, güç veren, destek olan duyarlı Kocaelili vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bu hassasiyetin devamını diliyoruz”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim