• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 17°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9464.08 -0.64
  • Altın: 2488.872 0.19
  • Dolar: 32.5974 0.14
  • Euro: 34.7926 0.14

Sokaklara Kadın Eli Değdi

Adana’da daha önce sadece erkeklerin yaptığı sokak temizliğinde görevlendirilen 7 kadın, sabahtan akşama kadar sokakları kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürüyor.Adana Büyükşehir Belediye...
Sokaklara Kadın Eli Değdi

Adana’da daha önce sadece erkeklerin yaptığı sokak temizliğinde görevlendirilen 7 kadın, sabahtan akşama kadar sokakları kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürüyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü sokak temizliğinde kadın dönemi başlattı. Sözlü, ilk etapta 7 kadını işe alarak sokak temizliği için görevlendirdi. Daha önce Türkiye genelinde erkeklerin yaptığı sokak temizliğini Adana’da kadınlar yapmaya başladı. Onları sokaklarda bir elinde süpürge bir elinde kürekle gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yıllarca evlerinde temizlik yapan kadınlar ve bu konuda uzman olan kadınlar artık Adana’nın sokaklarını temizlemek için seferber oldu. Kadınların yaptığı temizlikten vatandaşlar da memnun çünkü onlar sokakları kendi evleri gibi dip bucak temizleyince sokakta bir kağıt parçasını bile bulmak mümkün olmuyor.

Sokak temizliğine başlayan 7 kadından 2’si Ziyapaşa Bulvarı’nda görevli 36 yaşındaki Ümmühan Arinç ve 38 yaşındaki Nuray Orak. Bu iki kadın sabah saat 08.00’de bulvara gelip temizliğe başlayıp akşam saat 17.00’ye kadar çalışıyor. Kadınlar hiç durmadan yerde gördükleri bütün çöpleri sanki kendi evlerini temizliyor gibi temizlik yapıyorlar.

"KOCAM HASTA ÇALIŞAMIYOR EVE BEN BAKIYORUM"

Evli ve iki çocuk annesi olan Ümmühan Arinç, çalışıp eve ekmek götürmekten çok memnun olduğunu belirterek, "İşe başlamamızın üzerinden fazla geçmedi. Ancak çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu işi daha önce sadece erkekler yapıyordu ancak biz de evde sürekli temizlik yaptığımız için bu işi biliyoruz. Bizi görenler önce şaşırıyor ancak sonra alışıyor. Bize ’siz erkeklerden daha iyi temizliyorsunuz’ diyorlar ve bu nedenle bizden çok memnunlar. Biz de sabahtan akşama kadar işimizi yapıyoruz. Çevremizi sokakları temiz tutmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Arinç eşinin hasta olduğu için çalışamadığını, bu nedenle iki çocuğuna da buradan kazandığı para ile ekmek götürdüğünü, bu nedenle gurur duyduğunu, daha önce ev hanımı olduğunu ilk kez çalıştığını ifade ederek, "Başkan Sözlü’ye bize böyle bir iş imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde eve ekmek götürüyoruz" dedi.

3 çocuk annesi Orak ise bir haftadır sokakları temizlediğini çok olumlu tepkiler aldığını vurgulayarak, "Eşim rahatsız çok çalışamıyor şu an işi yok. Çocuklara ben bakıyorum" diye konuştu.

KADINLAR VE ERKEKLER FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Kadın temizlikçileri gören vatandaşlar, temizlik görevlisi olarak kadınların çalışmasını önemli bulduklarını belirtti. Kadınlar ise temizliği erkeklerin daha iyi yapacağını, erkekler ise kadınların sokakları daha iyi temizleyeceğini söyledi. Bazı erkekler ise kadınların zaten evde temizlik yaptığını bu nedenle sokakları da iyi temizleyeceğini ifade etti.

Ayrıca kadınların temizliğinden vatandaşların memnun kaldığı, bu nedenle temizlikçi kadın sayısının 30’a çıkartılacağı öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim