• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

"Silvan Barajı Çılgın Projelerden Birisidir"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Silvan Barajı’na saldıranlar işsiz gençlere, çiftimize ve yoksullara saldırıyor. Saldıranların karşısında duruş sergilemeleri gerekir. Siyasi görüşleri ne olursa olsun...
Silvan Barajı Çılgın Projelerden Birisidir

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Silvan Barajı’na saldıranlar işsiz gençlere, çiftimize ve yoksullara saldırıyor. Saldıranların karşısında duruş sergilemeleri gerekir. Siyasi görüşleri ne olursa olsun bölgemizin kalkınması için projelere zarar verenlere karşı olmalıyız" dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, basın toplantısı düzenledi. Yerel ve ulusal gazete çalışanlarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz’a Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları eşlik etti.

Silvan Barajı ve bölgeye olan yatırımlarını anlatan Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, "Silvan Barajı tamamıyla bittiğinde 5 bin hektar alanı sulayacak. Bunu iki veya bir ile çarparsanız rakamlarını tahmin edebilirsiniz. 250 bin insana istihdam demektir. Diyarbakır’a ve bölgeye yarayacak bir projedir. Herkesin buna sahip çıkması lazımdır. Sürekli insanlarımız yoksul diye eleştiriler yapıyoruz. Bu projeye saldırmanın nedeni insanların işsiz ve yoksul kalmasını istemektir. Dolaysıyla bir taraftan bu projelere saldıracaklar diğer taraftan ise neden işsizlik ve yoksulluk var diye şikayet edenler tutarsızdır. Herkes buna sahip çıkmalıdır. Çok sayıda projelerimiz vardır. Ama bunlardan biri yani çılgın proje olarak tabi ettiğimiz Silvan Barajı projesidir. Doğrudan insanımızın refahını artıracaktır. Çiftçimizin daha bereketli ürün elde etmesini sağlayacaktır. Ona dayalı gıda sektörünü desteklenecek. Onunla bağlantılı ticaret geliştirilecek" dedi.

"İŞSİZLİK ORANLARI YAPILAN ANKETLER SONUCUNDA ORTAYA ÇIKIYOR"

İşsizliği ölçmek için firmalara gitmediklerini belirten Bakan Yılmaz, "Doğrudan hanelere gidiyoruz. Avrupa ve dünyada nasıl uygulanıyorsa o şekilde belirli kriterler çerçevesinde sorular soruluyor. Bu nedenle o sorular doğrultusunda kayıtlı ve kayıt dışı bütün istihdamı çıkarıyoruz. Diyarbakır’ın bu rakamlarını inceledim. Çalışma çağındaki nüfus çok yüksek değildir. Çalışanların toplam çalışma nüfusu yüzde 30 civarında buda çok düşüktür. Türkiye geneli yüzde 45 veya 46 iken Diyarbakır’da maalesef yüzde 30 civarındadır. Bunlara bağlı olarak işsizlik rakamımız Türkiye ortalamasında oldukça üzerindedir. Dolaysıyla bu bizim için temel bir önceliktir. Her sene Diyarbakır’da 43 bin bebek doğmaktadır. İyi bir gelecek hazırlamak gerekir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, toplantının ardından Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Diyarbakır Şubesi ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) ziyaretler gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim