• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 24°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 28°C Ankara
    • 30°C Rize
  • BIST: 9798.22 0.78
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Şiir Festivalinde Muhteşem Kapanış... Salona Sığmadılar

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali, Filistinli Le Trio Joubran grubunun konseriyle görkemli şekilde sona erdi. Vatandaşlar salona sığmayınca dışarıda kurulan ekrandan program takip edildi. Uluslarara...
Şiir Festivalinde Muhteşem Kapanış... Salona Sığmadılar

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali, Filistinli Le Trio Joubran grubunun konseriyle görkemli şekilde sona erdi. Vatandaşlar salona sığmayınca dışarıda kurulan ekrandan program takip edildi.

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şiir dinletileri ve Filistinli Le Trio Joubran grubunun konseriyle sona erdi. Kapanışa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar salona sığmayınca dışarıda kurulan ekranlardan programı takip etti. Festivalin kapanış etkinlikleri Furkan Çalışkan ve İsmail Kılıçarslan’ın katıldığı Uzun Müzikli Bir Şiir programıyla başladı, Festival Kapanış Gecesi ‘Üsküdar’ temalı VTR gösterimi, Kız Kulesi Şiir Ödül Töreni ve hafta boyu festivale katılan şairlerin sahneye çıkarak kendi şiirlerini okumalarıyla devam etti.

KAPANIŞ KONUŞMASI BAŞKAN TÜRKMEN’DEN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bir haftayı aşkın süredir devam eden etkinlikle birlikte şiire doyduklarına vurgu yaparak, “Öncelikle belirtmek isterim; çok güzel, çok özel bir festival oldu. Heyecanla, coşku ve umutla başladığımız festivalimiz boyunca, çok güzel günler, saatler, dakikalar, anlar yaşadık. Fikir aşamasından şu ana kadar, emeği geçen ve katılımlarıyla festivali anlamlı kılan herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İstanbul’un kültür-sanat havzası Üsküdar’da, uluslararası bir organizasyonu daha hakkıyla hayata geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Hilmi Türkmen, “1. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivalimizin, hem de süresi bakımından ülkemizde gerçekleştirilen en uzun şiir festivali olması hem de başlı başına bir şiir olan şehrimizde ilk defa gerçekleştirmiş olmamız, mutluluğumuzu bir kat daha artırıyor. Başlı başına bir şiir olan Üsküdar’ımızın şiiriyle, dünyanın şiirini buluşturduk. Bundan da şehrimiz ve insanımız adına büyük onur duyduk” şeklinde konuştu.

Festival boyunca çeşitli mekânlarında 25 etkinlik gerçekleştirildiğine değinen Başkan Türkmen, şunları söyledi: “13’ü lise ve 5’i üniversite olmak üzere 18 okulda şiir okumaları, şiir buluşmaları, şiir dinletileri, paneller, oturumlar gerçekleştirdik. Geride kalan 7 gün boyunca, hemen hepsine şahit olduk, tanık olduk, memnun olduk. Birebir yaşadık, mutlu olduk. Öyle güzel anlar yaşadık ki, mesela, festivalimizin onur konuğu Somalili dostlarımızın, doğaçlama sergiledikleri halk dansını; o heyecanı, o coşkuyu görmeniz lazımdı.”

Şiirin birleştirici bir iksir olduğunu dile getiren Hilmi Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün insanların eşit olduğunu, aynı öze sahip olduğunu, hepimizin insan, hepimizin eşit ve herkesin değerli olduğunu bir kere daha şiir vasıtasıyla idrak ettik. Beklentilerimizin çok ötesinde, çok güzel bir festival havası yaşadık. Bu bir ilk ama inşallah son olmayacak. Şiirin etrafında, şairlerin öncülüğünde, şiir severlerin coşkusuyla Üsküdar’da, İstanbul’da, ülkemizde, yine buluşacağız, yeniden buluşacağız.”

BEKLEDİĞİMİZDEN ÇOK FAZLASINI VERDİNİZ!

Festivalin koordinatörlüğünü yapan İsmail Kılıçarslan da başta böyle bir organizasyona ilgi olup olmayacağı noktasında düşünceleri olduğuna vurgu yaparak, “Allah’a şükür beklediğimiz ilgiden çok daha fazlasını bize verdiniz. Festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hayalimizi gerçekleştirmemizde bize en büyük desteği veren Başkanımız Hilmi Türkmen’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Festival, Filistinli üç udî kardeşten oluşan Le Trio Joubran grubunun verdiği muhteşem konserle tamamlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim