• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9093.9 0.15
  • Altın: 2324.208 0.76
  • Dolar: 32.3676 0.13
  • Euro: 34.9781 -0.13

Sendikadan İstifa Edip Kimlikleri Yere Attılar

Eskişehir’de kamyon ve çekici üretimi yapan Ford Otosan fabrikasında dün sabah saatlerinde iş bırakma eylemine başlayan işçiler, tepki gösterdikleri sendikalarından istifa ederek sendika kimlik kartla...
Sendikadan İstifa Edip Kimlikleri Yere Attılar

Eskişehir’de kamyon ve çekici üretimi yapan Ford Otosan fabrikasında dün sabah saatlerinde iş bırakma eylemine başlayan işçiler, tepki gösterdikleri sendikalarından istifa ederek sendika kimlik kartlarını yere attı.

Dün, 08.00-18.00 vardiyasına gelen işçiler sabah saat 11.00’den itibaren, ’ücretlerinde iyileştirme yapılması’ ve ’Türk Metal Sendikası’nın Ford fabrikasından çıkması’ talepleriyle fabrika bahçesinde iş bırakma eylemi başlatmıştı. Bugün ise işçiler, otobüslerle İnönü ilçesi ve Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki postane şubelerine giderek, E-Devlet şifrelerini aldı. E-Devlet üzerinden işlemlerini tamamlayan işçiler, istifa dilekçelerini de imzalayarak temsilciler aracılığıyla fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne sundular. 2 gündür iş bırakma eylemine devam eden işçiler, daha sonra fabrika kapısı önünde kimlik kartlarını yere atarak alkışlar ve sloganlar eşliğinde Türk Metal Sendikası’na tepkilerini gösterdi.

Son gelişmelere ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan İşçi Temsilcisi İsmail Demirbaş, şuanda bin 32 kişinin sendikadan istifa ettiğini bildirdi. Demirbaş, “Bize ulaşmayan henüz öbür vardiyalarda çalışan arkadaşlar var. Onların dilekçeleri ile beraber tahmin ediyorum bu fabrikada çalışan işçilerin yüzde 99’u istifa etmiş olacak. Herkesin dilekçesi hazırlandı, E-Devlet’ten sendikadan istifa ettiler. Fabrikada da, istifa ettiklerine ve sendikayla hiçbir alakaları kalmadığına dair dilekçeler toplandı. Bunları idareye teslim edeceğiz” dedi.

“NEREYE GİTSEK SİZİ ATARIZ DİYORLAR”

Fabrika idaresinden kendilerine yer göstermeleri talebinde bulunduklarını aktaran Demirbaş, “İdare, bize hep ’dışarı çıkın, benim arazimi kullanıyorsunuz’ diyor, hem de bize bir yer göstermiyor. Jandarmaya, ’bize bir yer gösterin, burada bin 500 kişi insan var, bu insanlar evlerine gitmek istemiyorlar, buralarda kendilerine bir yer arıyorlar’ diyoruz. Burada gayet barışçıl bir şekilde haklarını dile getirmek istiyorlar, taleplerini dile getirmek istiyorlar. Ama ne idare yer gösteriyor bize, ne de jandarma bir yer gösteriyor. Nereye gitsek sizi atarız diyorlar. Peki biz bu memleketin vatandaşı değil miyiz?” diye konuştu.

“BİZİMLE MUHATAP OLMUYORLAR, BİZİ KALE ALMIYORLAR”

Demirbaş, barışçıl ve insani bir şekilde talepleri dile getirmek istediklerini de ifade ederek, “Dileklerimizi taleplerimizi fabrika yönetimine iletmek istiyoruz. Ama bizimle muhatap olmuyorlar, bizi kâle almıyorlar. Bize bir yer gösterin diyoruz, gösteriyorlar, sonra vazgeçiyorlar. Bir yere çıkarın diyoruz oraya kamyon çekiyorlar. Jandarmadan talep ediyoruz bize bir yer gösterin diyoruz, onlar da göstermiyorlar. Arkadaşlar, “idare bize yer gösterene kadar hiçbir yere ayrılmayalım” diyorlar” şeklinde konuştu.

“ŞU ANDA SENDİKANIN YETKİSİ KALMAMIŞ DURUMDA”

“Şu anda sendikanın yetkisi kalmamış durumda” diyen Demirbaş, şöyle devam etti:

“Söylendiğine göre bizden dilekçeleri bekliyor anladığım kadarıyla. Bin 32 kişi olmuşuz en son. Bu bin 32 sayısı bizim elimizdeki dilekçeler, daha henüz istifa edip de dilekçeleri doldurmayan var. Onların dışında bin 32 kişi. Zaten burada sendikanın herhangi bir yetkisi kalmamış oluyor. Fabrika idaresi de buradaki kendi çalışanlarının temsilcileri ile artık bundan sonra karşılıkla anlayış içerisinde biz onlara taleplerimiz ileteceğiz, bu şekilde yürümesi gerekiyor. Birinci aşamamız tamamlanmış oldu. İkinci aşamada idare ile taleplerimiz görüşeceğiz. Bize, “başka ne istiyorsunuz?” diye sorarlarsa taleplerimizi ileteceğiz.”

FABRİKA MÜDÜRÜ İŞÇİLERE YER GÖSTERDİ

Bir süre sonra işçilerin bulunduğu yere gelen fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Onur Şengül ise, eylemlerini fabrikanın karşı tarafında bulunan bir arazide sürdürebileceklerini kaydetti. Şengül, “Hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Kendinize dikkat edin. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirin. Fabrikanın tabelasının olduğu yer, bizim bir müteahhitimizin arazisi. Orası müsait. Eğer geçmek isterseniz, kendinize dikkat ederek, emniyetli bir şekilde geçiniz. Orada yeteri kadar alan da var. Oraya konuşlanabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

FABRİKA SERVİS OTOBÜSLERİNİN İŞÇİLERİ POSTANE ÖNÜNDE BIRAKTIĞI İDDİASI

E-Devlet şifresi almak için Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki postaneye giden işçilerden Ferhat Kök de, fabrikanın işçi servisliğini yapan firmanın kendilerini E-Devlet şifresi almak için ilçeye götürdüğünü fakat geri getirmediğini öne sürdü. Fabrika müdürünün konuşmasını da değerlendiren Kök, şöyle konuştu:

“Orada konuştu biz aileyiz dedi, biz kardeşiz dedi ama bizi burada otobüslere bindirip Bozüyük ve İnönü’ye gönderdiler. Bizi Bozüyük’te bırakıp, servisleri geri çektiler. Servisler beklemesin dediler. Başka bir firmanın otobüsleri geldi, bizi buraya 3 servis yaparak getirdi. Bozüyük’ten geri getirdi. Çok cüzi bir miktar da para verdik. Bizi üzmediler, yetişmeyen parayı da almayız dediler. Firmaya çok teşekkür ediyoruz. Bizi oraya bıraktılar, oradan dağılırlar, gelemezler zannettiler. Biz bu dava için niye çıktık? Ekmek için çıktık. Biz Ford Otosan’ın zarar görmesini istemiyoruz, zarar vermek istemiyoruz. Ama biz geri geldik. Hiç bölünmeden hepimiz tekrar buraya geri geldik. Buradan da gitmeye niyetimiz yok.”

Eskişehir’in İnönü ilçesinde bulunan fabrikada işçilerin eylemi sürerken, bölgeye gelen jandarma ekipleri, muhtemel olaylara karşı Türk Metal Sendikası Fabrika Temsilciği önünde güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim