• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2507.571 0.95
  • Dolar: 32.5778 0.12
  • Euro: 34.7576 0.04

Şemdinli Şehitlerine Veda

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lılarla çıkan çatışmada tezkeresine 28 gün kala şehit olan Piyade Er Ayhan Erdoğan'ın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirildi.
Şemdinli Şehitlerine Veda

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan indirilip askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürülürken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Elmas Erdoğan, oğlunun cenazesinin arkasından giderek ağladı. Şehidin ikizi Reyhan Heper ve kız kardeşi Rukiye Erdoğan da gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Bartın'ın Kozcağız Beldesi'ne götürüldü.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Belde meydanındaki cenaze törenine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehidin annesi Elmas, babası Recep, kardeşi Rukiye Erdoğan ve ikizi Reyhan Heper, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Elmas Erdoğan, "Ah kuzum bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Ah benim kuzum bunu bana nasıl yaptın, ben nasıl güleyim artık?" diyerek ağladı. 

Rukiye Erdoğan, tabutun başındayken ağabeyinin asker kamuflajını giyip şapkasını taktı. İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına konuldu. Rukiye Erdoğan, ağabeyinin fotoğrafını askerin elinden alıp kortej önünde cenaze aracına kadar taşıdı. Rukiye Erdoğan, cenaze aracı hareket ederken de asker selamı verdi. Şehidin cenazesi, daha sonra Eyüpoğlu Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

ANNEYE DUYGU DOLU SÖZLER

Şehit Ayhan Erdoğan'ın, askerdeyken sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında çok sevdiği annesine duygu dolu sözler yazdığı ortaya çıktı. Şehit Erdoğan, geçen yıl 15 Temmuz'da annesine, şunları yazdığı görüldü:

"Bak ben asker oldum anne. Hani akşam yemeğini beğenmeyen oğlun, bugün ne bulursa yer oldu. Sabah yatağından olduğu gibi çıkan oğlun, bugün yatağını 5 dakikada jilet gibi yapar oldu. Gömleğinin üstündeki en ufak çizgiye bile kızan oğlun, bugün ter kokan kamuflajı 3 dakikada giyer oldu. Hani bana ayakkabı almıştın da mırın kırın eden oğlun, bugün 5 kilo botun içinde ayakları şişer oldu. Evden giderken 'gitme' dediğin oğlun, bugün evde 1 dakika olabilmek için neler vermez oldu. Hani 'bir şey yap' deyince 'puuff anne' diye cevap veren oğlun, sesinin bir damlasına susar oldu. Hani hasta olduğunda başında sabahladığın oğlun, bugün yara bere içinde yatar oldu. Sabah yatağında 'haydi oğlum kalk öğlen oldu' dediğin oğlun, bugün güneş daha doğmadan kalkar oldu. Dedim ya anne bak ben asker oldum" diye yazdı. Şehit er 11 Temmuz'da ise "Ezanla geldik selayla gideriz bu vatan için kanımızı şerbet diye içeriz" diye yazdı.

Şehit Erdoğan'ın Facebook sayfasına geçen 24 Nisan'da 'Hakkari sen beni bitiremedin ama ben seni bitirdim şafak 36' yazdığı görüldü.

Şehit Onbaşı Muttalip Soylu'yu binlerce kişi uğurladı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri üs bölgesine yaptığı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Muttalip Soylu, Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi.

Tezkeresine 28 gün kala şehit olan Muttalip Soylu'nun cenazesi, ilk olarak Bereket Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bekar ve 3 kardeşten 2'ncisi olan şehidin cenazesinin eve gelmesiyle birlikte baba Suat Soylu ve anne Zeliha Soylu ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Duaların okunup helallik alınmasının ardından cenaze Çamardı kaymakamlığı önündeki alana getirildi. Buradaki törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi ve köyleri ile birlikte toplam 13 bin nüfusu olan ilçede yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende anne Zeliha ile abla Esma Soylu, askerlerin taşıdığı şehidin fotoğrafını öptü. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Şehit Soylu, götürüldüğü Karapınar Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim