• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9142.4 0.69
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3727 0.14
  • Euro: 34.9626 -0.02

Selami Altınok: "Savcımız Ağır Yaralı, 2 Terörist Öldürüldü"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliyedeki rehine operasyonuyla ilgili, “Savcımız ağır yaralı olarak şu an da hastanede tedavi altında. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü olarak ele geçirilmiş...
Selami Altınok: Savcımız Ağır Yaralı, 2 Terörist Öldürüldü

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliyedeki rehine operasyonuyla ilgili, “Savcımız ağır yaralı olarak şu an da hastanede tedavi altında. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir” dedi.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan şahıslara yönelik yapılan operasyonun ardından basın açıklaması yaptı. Altınok, “12.36 sıralarında 2 teröristin adliyemize girerek savcımız Mehmet Selim Bey’in odasına girişte ve odasında savcımız rehin alınmıştır. 6 saat boyunca iletişim kanalları açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal Bey de bu iletişim kanallarının kurulmasında yardımcı olmuştur. 6 saat boyunca sabırla metanetle ve bütün çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin almış oldukları savcımızın odasında silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet güçlerimiz operasyon yapmışlardır. Bütün iletişim kanalların kullanılmasına rağmen silah seslerinin gelmesi üzerine savcımız ağır yaralı olarak şu an da hastanede tedavi altında. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir.

Hiç kimsenin canının yanması için bütün mücadele verilmiş olmasına rağmen terörist gruplar emniyetin iyi niyetine rağmen olumlu bir netice alınmamış ve savcımıza silahla müdahale de bulunmuşlardır. Bizde operasyon gerçekleştirdik. Şu an da eylemci teröristlerle ilgili gerekli adli çalışmalar yapılmaktadır. Savcımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

“YARGI CAMİASI OLARAK BU OLAYDAN GEREKLİ DERSLER ÇIKARTILACAKTIR”

Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ise, “Bugün Çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Çok değerli meslektaşımız vazifesini yapmakta iken iki terör örgütü mensubu tarafından odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanılarak bir eyleme maruz kalmıştır. Tabi yaşadığımız bu yaklaşık 8-9 saatlik süre içerisinde biz hep iyi niyetle hareket ettik. Kimsenin kılına zarar gelmeden eylemin bitirilmesini bekledik. İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal’ın da kurduğu iletişim ile eylemin sonlandırılması istendi. Fakat iyi niyetli iletişim devam etmekte iken İstanbul barosunun gayretleriyle iletişim araçları açık tutularak eylemin sonlandırılması istendi. İletişim devam etmekte iken savcımızın odasının içerisinde silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz haklı olarak müdahalede bulundular. Müdahale sonucunda savcımız yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kendisine sağlık diliyoruz. Diğer iki teröriste suçta kullandıkları silahlarla birlikte ele geçirildi.

Biz yargı camiası olarak bu olaydan gerekli dersler çıkartılacaktır. Yasal işlemler neyse, sabah iletildiği gibi hukuk çerçevesinde terörle mücadelede devletimizin güvenlik güçleri tarafından yürütülecektir. Yaralı savcımıza acil şifalar diliyorum. Allah’tan ona can sağlığı diliyorum. İnşallah ailesine ve mesleğine kavuşur” diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine savcı Mehmet Selim Kiraz’ın durumun ağır olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim